This version of the page http://zib.com.ua/ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-06-07. The original page over time could change.
Правові новини за сьогодні. Закон і Бізнес

Новини 07.06.2013


Всі новини за:

Останні коментарі

НДІ приватного права і підприємництва присвоєно ім’я академіка Ф.Бурчака
Ветеран а предпринимателей спросили - согласны они на тако...
Чиновники платитимуть штраф за затягування видачі ліцензій
ОТАМАН Смешно, да не до смеху....Платить за время будем в...
Суддю з Хмельниччини затримано на хабарі
NK Такий самий хабарник є суддя львівського господарс...
«Ковбасний» суддя-хабарник тепер курсує від ВРЮ до ВККС
FM Такий самий хабарник є суддя львівського господарс...
Читати всi

06.06.2013

20:38 Суддю Шевченківського суду Києва покарають

Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів України вивчає питаня щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Шевченківського районного суду міста Києва Аліни Гуменюк.

16:38 Рішення — в дію!

Невтішна тенденція невиконання в Україні судових рішень зумовила тему парламентських слухань наприкінці травня. Обговорювалися можливості змінити ситуацію.

14:08 «Дорожня розмітка» для захисників

Чи надає закон можливість адвокатам здійснювати свою діяльність в організаційно-правових формах, відмінних від адвокатського бюро, адвокатського об’єднання й індивідуальної діяльності?

11:35 Держава починає боротися з піратством в Інтернеті

За захистом авторських та суміжних прав в Інтернеті можна буде звертатися до Державної служби інтелектуальної власності, яка прийматиме рішення щодо правомірності розміщення відповідних об’єктів у мережі.

10:54 На посаду заступника голови ВСС рекомендували Є.Литвинова

Кадрові питання знову опинилися в центрі уваги під час чергового засідання Ради суддів загальних судів. Перші рекомендації торкнулися Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

10:32 Строки розгляду заяв на реєстрацію нерухомості скоротять

Державна реєстраційна служба працює над скороченням терміну розгляду заяв на реєстрацію прав на нерухоме майно. Зараз він складає 14 днів.

10:06 Президент звернувся до парламенту із щорічним посланням

Головну увагу в Посланні приділено питанням розвитку економіки, бюджетної політики, гуманізації суспільного життя, соціальної політики, реформування влади, європейській інтеграції.

09:54 НДІ приватного права і підприємництва присвоєно ім’я академіка Ф.Бурчака

Кабінет Міністрів присвоїв ім‘я академіка Федора Глібовича Бурчака Науково-дослідному інституту приватного права і підприємництва Національної академії правових наук України.

09:30 Чиновники платитимуть штраф за затягування видачі ліцензій

Для чиновників, що затягують ухвалення рішення щодо видачі ліцензій підприємцям або відмову у ній, пропонують встановити адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 850 до 1190 грн.

09:27 Який стан, таке й виконання…

Попри низку реформувань, Державна виконавча служба поки що не може забезпечити право кожного на своєчасне й повне виконання судових рішень...

08:59 Сьогодні ВККС оголошуватиме догани суддям-порушникам

На сьогоднішньому засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів розглядатимуться питання притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності.

05.06.2013

19:37 Голова Шевченківського райсуду відреагувала на резонансне свавілля судді

Голова Шевченківського районного суду м. Києва Олена Мєлєшак звернулась до Вищої ради юстиції з поданням про звільнення судді цього суду Андрія Осаулова за порушення присяги.

18:03 Водіїв не примушуватимуть встановлювати відеореєстратори

Законопроект, яким водіїв збиралися зобов'язати встановити відеореєстратори на авто, а за відсутність цього приладу встановити покарання, відправили на доопрацювання.

17:49 Рахункова палата контролюватиме надходження до Держбюджету

Комітет з питань правової політики вирішив рекомендувати Верховній Раді попередньо схвалити поданий Президентом законопроект щодо надання Рахунковій палаті функції з контролю за надходженнями коштів до Держбюджету.

16:50 Змінено видання, через яке на Донеччині викликатимуть в суд

У Донецькій області оголошення про виклик до суду відповідачів, третіх осіб, свідків, місце фактичного перебування яких невідоме, публікуватимуть у газеті “Донбасс. Региональная массовая газета”.

16:32 Кожному — по дорученню

ХІ з’їзд суддів поставив чимало завдань перед Радою суддів України. Те, як вони виконуватимуться, члени органу суддівського самоврядування обговорили на останньому засіданні.

16:30 Депутати проти ліквідації Вищого адмінсуду

Комітет з питань верховенства права і правосуддя рекомендував парламенту відхилити законопроект про ліквідацію Вищого адміністративного суду.

15:59 Екс-прем'єра Словенії засудили до 2 років в'язниці за корупцію

Колишнього прем’єра Словенії Янеза Яншу засудили до двох років ув’язнення за звинуваченням у корупції.

15:21 КС заборонив обмежувати довічне утримання суддів

Конституційний Суд визнав неконституційною норму закону, яка обмежувала розмір щомісячного довічного грошового утримання суддів. Разом з тим збільшення віку, по досягненню якого судді мають право на пенсію, визнано таким, що відповідає Конституції.

15:04 Випускники шкіл зможуть вступати у вуз одразу на 2-й курс

Відтепер випускники 11-х класів зможуть вступати на другий курс вищого навчального закладу, а молодші спеціалісти і бакалаври навчатися на інших напрямах підготовки, ніж ті, за якими вони отримали освіту.

14:33 Підлітків не пускатимуть до нічних клубів без батьків

Дітям віком до 16 років заборонили перебувати у нічних клубах або ресторанах з 10-ї години вечора до 6-ї ранку без супроводу одного з батьків.

14:09 Контрольна перевірка

Три місяці тому відбулося вивчення стану організації роботи та надання методичної допомоги судам Донецького апеляційного адмінокругу. Виявлені недоліки суди мають усунути до жовтня.

14:00 Кабмін зібрався обкласти податком плеєри, ноутбуки, флешки

Кабінет міністрів планує ввести в Україні спеціальний збір з імпортерів та виробників техніки: плеєрів, музичних центрів, магнітофонів, жорстких та оптичних дисків, автомагнітол, відеомагнітофонів, DVD-програвачів, ноутбуків, мобільних телефонів тощо.

13:20 МВС встановило для охоронців низку заборон

Під час здійснення охоронної діяльності заборонено використовувати символіку державних правоохоронних органів, охороняти особу, яка намагається вчинити або вчиняє злочинні дії, а також використовувати службових собак без провідника.

12:50 ЮК «Правовий Альянс» допомогла з податковими перевірками фармкомпаній

Команда юристів ЮК «Правовий Альянс» здійснила супровід податкових перевірок, котрі нещодавно відбулися в трьох некомерційних представництвах фармацевтичних компаній.

12:18 У ВСС поговорили про особливості підготовчого судового провадження

Порядок здійснення підготовчого судового провадження відповідно до Кримінального процесуального кодексу став предметом обговорення під час чергового семінару, організованого Вищим спеціалізованим судом з розгляду цивільних і кримінальних справ.

11:52 Догана неминуча

Суддя без запрошення зайшла до зали засідань ВККС, де їй хвилин 20 тому заочно оголосили догану. Вона просила вислухати її пояснення. Комісія погодилася, однак рішення не змінила.

11:48 Держслужбовцям і суддям пропонують надати право на страйк

Народні депутати пропонують надати право на страйк державним службовцям (співробітникам державних органів, служб, воєнізованих формувань), суддям.

11:11 Майбутніх суддів закликали краще готуватися до засідань ВРЮ

Претендентів на посаду судді вперше закликали до більш ретельної підготовки до засідань Вищої ради юстиції, на яких приймаються рішення щодо призначення цих кандидатів на посади.

10:41 Львівського податківця можуть засудити до 10 років за хабар

Начальника відділу однієї з районних ДПІ Львова затримано у його службовому кабінеті під час одержання 8 тис. гривень хабара. У таку суму чиновник оцінив ненарахування 70 тис. гривень штрафних санкцій.

10:07 У київських кіосках заборонять продавати їжу та алкоголь?

Влада Києва можуть заборонити продаж продуктів харчування та алкогольних напоїв у кіосках, що знаходяться не на території ринків.

09:30 Держконтроль за бізнесом можуть послабити

Народні депутати готові прийняти закон, спрямований на встановлення обмеження неправомірного або зайвого втручання посадових осіб контролюючих органів у діяльність суб’єктів господарювання при проведенні заходів нагляду.

08:58 Сьогодні РСЗС поговорить про зарплату суддів та сайти судів

Сьогодні, 5 червня відбудеться засідання ради суддів загальних судів, на якому увагу приділять, зокрема, виплаті заробітної плати суддям у Волинській області, а також щодо інформаційного наповнення сайтів.

08:54 Замість санкцій — графік виплат

Процедура банкрутства фізосіб уже застосовується в 59 країнах. Можливо, до них долучиться й Україна. Однак експерти побоюються непрогнозованих результатів.

04.06.2013

18:06 За півроку відкрито 500 кримінальних справ у сфері інтелектуальної власності

В даний час слідчими органів внутрішніх справ розслідуються близько 500 кримінальних проваджень щодо порушень у сфері інтелектуальної власності.

17:23 Нардеп пропонує прибрати з автошляхів рекламу

З метою підвищення рівня безпеки дорожнього руху запропоновано прибрати всю зовнішню рекламу з автомобільних доріг.

16:49 Солодков пообіцяв ВСС «солодке життя»

Колективу ВСС з розгляду цивільних і кримінальних справ представили нового керівника — Андрія Солодкова. З призначенням його привітали колеги. Зокрема, Голова ВС Ярослав Романюк.

16:21 Магазини duty free будуть вносити дані покупців у чеки?

Кабмін пропонує впровадити у магазинах duty free обов’язкове внесення до касового або товарного чеку відомостей, що дають можливість однозначно ідентифікувати особу покупця.

15:58 У судових палатах Вищого адмінсуду відбулися ротації

Збори суддів Вищого адміністративного суду внесли зміни до складу судових палат: Михайло Зайцев очолив другу палату, а Валентина Ємельянова — третю.

15:18 В ВАС говорили про застосування ІТ-технологій в судах

Сьогодні, 4 червня, перший день Міжнародної конференції з ІТ-технологій в адміністративних судах. Її ціль – обговорити стратегічний план розроблений в рамках співробітництва ЄС-Twinning з відповідними партнерами.

Створено в Студії Дмитра Бабича