This version of the page http://www.lebedin.net/news.php?readmore=205 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-03-29. The original page over time could change.
Информационная сеть города Лебедин - Новости: Якщо Вам потрібно житло
Фалько Владимир Иванович, кандид... , Бухарев Владислав Викторович, по... , Корчан Василий Иосифович, знамен... , Олег Лапоногов (група ТАБУЛА РА... , Владимир Казаневский художник-ка... , Элла Евгеньевна Кузнецова (творч... , Федорченко Иван Иосифович , Нагородження переможців , Нагородження переможців , Нагородження переможців ,
Податок на нерухоме майно , Працівники сектору дільничних ін... , Краткий отчет о туристической по... , Земельний податок з ФОП , Правила розміщення та податок на... , Зміни адміністрування податку на... , Узагальнююча податкова консультація , Про уродов и людей , Несколько мифов о пенсионном обе... , 8 ПРИЗНАКОВ НЕУДАЧНИКА ,
Навігація
ПРИЙМАЛЬНЯ ГОЛОВИ

ВИ ЗАПИТУЄТЕ -
ГОЛОВА ВІДПОВІДАЄ


ІНТЕРНЕТ-ПРИМАЛЬНЯ


Последние комментарии
Новости
what is the cost of ac...
[url=http://onlinedati...
Где взять, где взять. ...
А де взяти кращого ...
Я еще раз повторюсь. Е...
Статьи
cialis and alcohol ann...
Is it an instrument in...
"...Свободі більше ніч...
Любая полуправда это и...
Тема Зільберника К.О. ...
Фото
пригожий сайт http://a...
Один з небаготьох кері...
Думаю мы-лебединцы дол...
Помним его, и вспомина...
А ще на цьому фото вид...
Страницы
Best Abs Workout Abs ...
[img]http://www.lebedi...
Ребята кто знает что *...
мфм чи енерджі добате
Очень симпатичная пано...
Оплата мобильного счета

Пополнить счет мобильника прямо сейчас :


До Вашої уваги :

Радио он-лайн


ИГРЫ




Гороскоп на сегодня

Начните день с просмотра своего гороскопа и неприятных сюрпризов станет меньше


Якщо Вам потрібно житло

Соціальна ініціатива Президента України «Доступне житло»

На даний час розпочато реалізацію соціальної ініціативи  Президента України  щодо здешевлення вартості іпотечних кредитів  для забезпечення громадян доступним житлом.

Постановою Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 року № 343 (із змінами) затверджено «Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов». Зазначений Порядок визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання житла  в об'єктах незавершеного будівництва (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки або майнові права на них).

Суть механізму полягає у наступному.

Громадянин звертається до місцевих органів виконавчої влади з документами щодо участі в програмі та до банку для отримання іпотечного кредиту ( у місті Лебедині  уповноважений орган -  управління економіки міськвиконкому )  Відповідно до затвердженого Порядку визначено банки, які можуть надавати такі кредити. На даний час це  АТ «Ощадбанк» та ПАТ АБ «Укргазбанк».

Отримавши кредит, громадянин придбаває житло у забудовників в об’єктах житлового будівництва, перелік яких формується Міжвідомчою комісією при Мінрегіоні за поданням обласних та міських держадміністрацій, і публікується на  сайті   www.minregion.gov.ua.

В подальшому за рахунок коштів держбюджету здійснюється компенсація різниці  між процентною ставкою за кредитом, яка не повинна перевищувати 16% річних, та 3% річних, а саме – компенсується 13%.

Нормативна площа житла для отримання часткової компенсації:

·   на сім’ю з 2 осіб – 40 кв.м загальної площі (максимально – 50 кв.м, оскільки допускається перевищення нормативної площі не більше, ніж на 25%);

·     на сім’ю з 3 і більше осіб – 58 кв.м (максимально – 72,5 кв.м).

·   максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація процентів, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість. Вартість загальної площі житла, що перевищує нормативну площу, сплачується позичальником за рахунок власних коштів без нарахування частково компенсації процентів.

·   розрахункова вартість  1 кв.м загальної площі житла для м. Лебедина – 4000 грн.

Умови щодо надання часткової компенсації для позичальників  наступні:

·        валюта  кредиту - гривня;

·       строк кредитування - до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;

·        процентна ставка на момент видачі кредиту  - не перевищує 16% річних;

·        обов’язковий власний внесок позичальника  - не перевищує 25 % вартості житла. За бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено.

·        укладення договорів поруки з кожним дієздатним членом сім'ї, який проживає разом з позичальником.

Довідки щодо участі у програмі здешевлення іпотечних житлових кредитів можна отримати в  таких установах:

Управління економіки міськвиконкому, тел. 2-14-38, вул. Пушкіна,2

Банківські установи:

1.Філія АТ «Ощадбанк»: м. Лебедин , вул. Антонова 6 «А»,тел.  21880

2. Відділення №309/18 АБ «Укргазбанк», м. Суми, ул.Петропавлівська, 86,   Телефони: (0542) 655406, 655407

Перелік об’єктів, на які  можуть спрямовуватися кошти в рамках реалізації програм будівництва (придбання) доступного житла, у тому числі здешевлення вартості іпотечних кредитів :

Житловий будинок по вул.Леніна,34 в м. Лебедині.

Забудовник - БМП «Лебединпромбуд». м.Лебедин, вул.Фрунзе.32, тел. в Лебедині - 5-19-81

Житловий будинок по вул. Сумська,102

Забудовник-ТОВ «Спецтехстрой» , м. Суми, тел.( 0542) 698-380,698-276

 

 

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
ПОСТАНОВА

від 25 квітня 2012 р. № 343
Київ

Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

{Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ
№ 465 від 23.05.2012}

абінет Міністрів України постановляє:

1. Затвердити:

Порядок здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, що додається.

{Абзац третій пункту 1 виключено на підставі Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

2. Міністерству регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства разом з Міністерством фінансів і Міністерством юстиції розробити та подати в установленому порядку Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів, необхідних для реалізації положень цієї постанови.

Прем'єр-міністр України

М.АЗАРОВ


 

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 25 квітня 2012 р. № 343

ПОРЯДОК
здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов

1. Цей Порядок визначає механізм здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов, шляхом відшкодування частини процентів за кредитами, отриманими на будівництво (реконструкцію) чи придбання в об'єктах незавершеного будівництва або не реалізованого замовниками (управителями) в об’єктах, прийнятих в експлуатацію після 2009 року житла (квартири в багатоквартирних житлових будинках, індивідуальні житлові будинки або майнові права на них) (далі - часткова компенсація процентів).

{Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

2. Часткова компенсація процентів надається за кредитами, отриманими позичальниками в банках, які віднесені до першої та другої групи згідно з розподілом, визначеним Національним банком, і які звернулися до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій з метою участі у кредитуванні позичальників відповідно до цього Порядку.

Порядок та умови кредитування позичальника, фінансування будівництва об’єктів та придбання житла із залученням кредитних коштів установлюються відповідно до внутрішніх правил банку.

{Абзац другий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

3. Часткова компенсація процентів здійснюється у межах коштів, передбачених на цю мету в державному бюджеті на відповідний рік.

Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачі бюджетних коштів визначаються Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями за погодженням з головним розпорядником коштів державного бюджету та Мінфіном.

4. Перелік об'єктів, в яких може придбаватися житло відповідно до цього Порядку, визначається за поданням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій міжвідомчою комісією, утвореною відповідно до Порядку забезпечення громадян доступним житлом, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 лютого 2009 р. № 140 (Офіційний вісник України, 2009 р., № 14, ст. 436; 2011 р., № 41, ст. 1682). При цьому остаточне рішення про надання позичальнику кредиту для придбання житла в об'єкті приймає банк відповідно до своїх внутрішніх правил.

Право власності на житло в об’єктах, прийнятих в експлуатацію після 2009 року, реєструється в установленому порядку за замовниками (управителями).

{Пункт 4 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

{Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

5. До кредитів, за якими надається часткова компенсація процентів, установлюються такі вимоги:

надання кредиту в гривнях;

строк кредитування - до 15 років з моменту укладення позичальником кредитного договору;

процентна ставка на момент видачі кредиту не перевищує 16 процентів річних;

обов’язковий власний внесок позичальника не перевищує 25 відсотків вартості житла. За бажанням позичальника розмір такого внеску може бути збільшено. Як перший внесок можуть зараховуватися кошти, сплачені позичальником за перевищення нормативної площі та розрахункової вартості квартири;

{Абзац п'ятий пункту 5 в редакції Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

максимальний розмір кредиту, за яким може бути надана часткова компенсація процентів, визначається шляхом множення нормативної площі житла на його розрахункову вартість;

укладення договорів поруки з кожним дієздатним членом сім'ї, який проживає разом з позичальником.

6. Позичальником є громадянин, який потребує поліпшення житлових умов та відповідає вимогам банку до позичальників. Часткова компенсація процентів надається позичальникам (насамперед тим, які перебувають на квартирному обліку, та молодим сім’ям, що мають дітей) за таких умов:

{Абзац перший пункту 6 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

щомісячний платіж за кредитним договором з урахуванням часткової компенсації процентів на момент отримання кредиту не повинен перевищувати 40 відсотків сукупного середньомісячного доходу сім'ї. При цьому сума, що залишається після здійснення всіх щомісячних розрахунків за кредитним договором, повинна бути не меншою одного прожиткового мінімуму на позичальника та кожного члена його сім'ї, який проживає разом з позичальником;

середньомісячний грошовий дохід позичальника і членів його сім'ї (заробітна плата, пенсія, соціальна та матеріальна допомога, стипендія та інші соціальні виплати, дохід від підприємницької, наукової, викладацької, творчої діяльності та іншої незалежної професійної діяльності, усі види винагород, грошове забезпечення військовослужбовців, дивіденди, проценти, роялті, дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав) на момент видачі кредиту не повинен перевищувати десятикратного розміру середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахованого згідно з даними Держстату;

{Абзац третій пункту 6 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

у разі передачі в іпотеку квартири у багатоквартирному житловому будинку, індивідуального житлового будинку повинні бути дотримані вимоги законодавства щодо захисту житлових прав і майнових інтересів дітей, що підтверджується відповідними документами, які надаються позичальником банку;

позичальник щороку повинен подавати до органу державної податкової служби податкову декларацію із зазначенням власних доходів і доходів членів своєї сім'ї, які проживають разом з ним, а копію податкової декларації - розпоряднику бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачу бюджетних коштів).

7. Нормативна площа житла визначається виходячи з розрахунку 40 кв. метрів загальної площі на одинокого громадянина чи сім'ю з двох осіб та 58 кв. метрів загальної площі на сім'ю з трьох і більше осіб.

Розрахункова вартість житла встановлюється з урахуванням місця проживання громадян у розмірі:

{Абзац другий пункту 7 в редакції Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

7000 гривень за 1 кв. метр - для м. Києва;

5000 гривень за 1 кв. метр - для міст Київської області, обласних центрів та мм. Севастополя і Сімферополя;

4000 гривень за 1 кв. метр - для інших населених пунктів.

Для населених пунктів, які розташовані у 15-кілометровій зоні від мм. Києва, Севастополя, Сімферополя та обласних центрів, розрахункова вартість житла може бути збільшена на 10 відсотків.

Допускається перевищення нормативної площі та розрахункової вартості житла не більш як на 25 відсотків.

Вартість загальної площі житла, що перевищує нормативну площу, сплачується позичальником відповідно до умов договору про придбання житла (укладеного між позичальником і відчужувачем житла з метою будівництва (реконструкції) житла або придбання житла в об'єктах незавершеного будівництва) за рахунок власних коштів без нарахування часткової компенсації процентів.

8. Для отримання позичальником часткової компенсації процентів між розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачем бюджетних коштів), банком і позичальником укладається договір про надання часткової компенсації процентів.

9. Для укладення договору часткової компенсації процентів позичальник подає розпоряднику бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачу бюджетних коштів):

{Абзац перший пункту 9 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

заяву про надання часткової компенсації процентів;

копію паспорта;

копію реєстраційного номера облікової картки платника податків (не подається фізичними особами, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті);

довідку про склад сім'ї;

копію свідоцтва про шлюб (за наявності);

копію свідоцтва про народження дитини (дітей) (за наявності);

{Абзац восьмий пункту 9 виключено на підставі Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

документи про доходи позичальника та членів його сім’ї за останні шість місяців.

{Пункт 9 доповнено абзацом згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

10. Договір про надання часткової компенсації процентів укладається на весь строк дії кредитного договору.

У договорі про надання часткової компенсації процентів зазначається, що у період отримання часткової компенсації процентів:

придбані квартира в багатоквартирному житловому будинку, індивідуальний житловий будинок є основним місцем проживання та місцем реєстрації позичальника і членів його сім'ї та не можуть бути передані в найм (оренду);

{Абзац четвертий пункту 10 виключено на підставі Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

11. Надання часткової компенсації процентів припиняється у разі:

прострочення позичальником платежів за кредитним договором більше ніж на 180 календарних днів;

порушення умов договору про надання часткової компенсації процентів;

якщо середньомісячний грошовий дохід позичальника і членів його сім'ї (заробітна плата, пенсія, соціальна та матеріальна допомога, стипендія та інші соціальні виплати, дохід від підприємницької, наукової, викладацької, творчої діяльності та іншої незалежної професійної діяльності, усі види винагород, грошове забезпечення військовослужбовців, дивіденди, проценти, роялті, дохід від відчуження цінних паперів та корпоративних прав) відповідно до поданої позичальником податкової декларації перевищує десятикратний розмір середньомісячної заробітної плати у відповідному регіоні, розрахований згідно з даними Держстату;

{Абзац четвертий пункту 11 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ № 465 від 23.05.2012}

{Абзац п'ятий пункту 11 виключено на підставі Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

12. Право на часткову компенсацію процентів може бути використано позичальником лише один раз і лише за одним кредитним договором.

Якщо позичальник достроково розірвав договір із забудовником, він зобов’язаний у тримісячний строк повернути всю суму отриманої компенсації за весь період дії договору.

{Абзац другий пункту 12 в редакції Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

13. Часткова компенсація процентів визначається в розмірі процентної ставки за користування кредитом мінус 3 процентних пункти річних.

Компенсації підлягають фактично сплачені проценти за користування кредитом.

14. З моменту отримання квартири в багатоквартирному житловому будинку, індивідуального житлового будинку у власність право на одержання житла вважається використаним, а громадянин і члени його сім'ї, на яких розраховувалася часткова компенсація процентів, знімаються з обліку громадян, які потребують відповідно до законодавства поліпшення житлових умов.

15. Головний розпорядник бюджетних коштів затверджує відповідно до затвердженого плану асигнувань розподіл бюджетних коштів, передбачених для часткової компенсації процентів, серед регіонів пропорційно кількості населення, яке проживає на відповідній території, та може коригувати його за поданням Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій відповідно до потреб регіонів.

{Абзац перший пункту 15 в редакції Постанови КМ № 465 від 23.05.2012}

Розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня (одержувачі бюджетних коштів) спрямовують бюджетні кошти, призначені для надання часткової компенсації процентів, з рахунків органів Казначейства на спеціальні поточні рахунки позичальників.

16. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання бюджетних коштів, передбачених для часткової компенсації процентів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.


В.о. міського головиО.О.Веремйова
admin 11. June 2012 · 0 Комментариев · 844 Прочтений ·
Комментарии
Нет комментариев.
Добавить комментарий
Имя:

Проверочный код:

Нажмите, что бы обновить код
Введите проверочный код:




Приобретем 84311
28.03.2013, Повсеместно

продам пчелиные семьи с уликами
23.03.2013, Лебедин

Кровельные материалы Прушински
15.03.2013, Лебедин

Щенки СЕНБЕРНАРА
10.03.2013, Лебедин

Продам комбікорма для вігодівлі птиці, оптом!
15.02.2013, Лебедин

Продаются однокомнатная и двухкомнатная квартиры
12.02.2013, Лебедин

Продукция компании "FARMASI"
12.12.2012, Лебедин

Продам дом в Лебедине
14.08.2012, Лебедин

Продам красивое СВАДЕБНОЕ ПЛАТЬЕ
04.08.2012, Лебедин

Двери входные метал. с МДФ накладками
24.08.2012, Лебедин


сайт Доргого нет http://dorogogo.net/






ВОЙТИ НА САЙТ
ФОТОГАЛЕРЕЯ
Download Flash Player
EarnIT
Лебедин на полотне
Художественная галерея

Этюд
Галерея: Персональная выставка Александра Буденного
Рекомендуем

Вивіски світлові та звичайні, реклама, штендери, банери. Лебедин, Партизанська, 43а, тел. 2-39-19
066 787 08 06




Готель та кафе-бар "КНЯЖИЙ"





Сумський інформаційно-платіжний сервіс


ПОДАТКОВА СЛУЖБА ІНФОРМУЄ



Магазин "Девайс", 1 поверх Універмагу
ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИН

Аптека "Альфа"
- ми щиро бажаємо Вам не хворіти !
вул. Карпова, 18, тел. (05445) 2-09-86



Сайты-партнеры
Кнопки содружества














Наш сайт участвует в проекте Города Украины
Наша кнопка





Спасибо !