This version of the page http://help.shodennik.ua/entries/22259951-API (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-03-17. The original page over time could change.
API : Довідковий центр "Щоденник.ua"
  • Home
  • Submit a request
  • Check your existing requests
  • Ukrainian

Форуми/Часті запитання (F.A.Q.)/Різне

API

Марія Подволоцька
розмістив Жовтень 29, 2012 15:59

АРІ (англ. application programming interface) - інтерфейс програмування додатків (інколи інтерфейс прикладного програмування) - набір готових класів, процедур, функцій, структур і констант, що надаються додатком (бібліотекою, сервісом) для використання у зовнішніх програмних продуктах.

АРІ використовується програмістами для написання найрізноманітніших додатків.

Всеукраїнська шкільна освітня мережа "Щоденник.ua" має власний АРІ для інтеграції з різними додатками. Щоденник АРІ може надати доступ додатку до загальнодоступної інформації на профілі користувача (друзі, стіна тощо), інформація про школу, клас тощо.

Щоденник АРІ має RESTful інтерфейс, взаємодія відбувається за протоколом HTTP.

Щоденник АРІ не публічний, більш детальна інформація надається лише розробникам тих додатків, пропозиції яких зацікавлять компанію.

Якщо Ви - розробник додатків, і у Вас є готовий додаток, який відповідає меті та задачам проекту "Щоденник.ua", то залишити свої побажання на адресу компанії можна, заповнивши форму за посиланням: http://company.shodennik.ua/developers/.

 
Тема закрита для коментування