Вівторок, 19 лютого, 09:53

Останні новини

  • 20:46 | Наступним Папою Римським може стати представник неєвропейської країни
  • 20:44 | При́штіна офіційно заявила про свої євроінтеграці́йні амбіції
  • 20:43 | Уґо Чавес продовжить лікування на батьківщині у Венесуелі
  • 20:43 | Від початку року кадастровий номер на Прикарпатті отримали майже тисяча чотириста земельних ділянок
  • 20:42 | На Прикарпатті збудують ще 90 кілометрів лісових доріг
  • 20:41 | Інспектори особисто знайомитимуться з усіма мешканцями своїх дільниць
  • 20:41 | У Івано-Франківську презентують раритетні видання творів Богдана Лепкого та Івана Франка


Зараз у ефірі:

«Спросоння»

Слухай онлайн

Зазирни у студію

Замов пісню


RSS-підписка

Наступним Папою Римським може стати представник неєвропейської країни

Понеділок, 18 лютого 2013 20:46, Новини інформагенції

Наступним Папою Римським може стати представник неєвропейської країни. Про це заявив один із головних помічників Бенедикта Шістнадцятого кардинал Пол Попард, передає ICTV. До пошуків нового очільника Ватикану за межами Європи конклав може спонукати саме раптове рішення чинного Папи. Якщо так трапиться, це стане першим в новітній історії католицької церкви випадком, коли її очолить кардинал з іншого континенту.

При́штіна офіційно заявила про свої євроінтеграці́йні амбіції

Понеділок, 18 лютого 2013 20:44, Новини інформагенції

Косово має євроінтеграційні амбіції і тверді наміри приєднатися до НАТО. Таку заяву зробила президент республіки під час урочистостей з нагоди п’ятої річниці проголошення При́штіною незалежності від Бє́лграда, передає «Кореспондент.Нет» з посиланням на російське інформагентство «Новости». Нагадаємо, нещодавно сербський посол у Москві Славе́нко Те́рзич заявив, що навіть заради вступу до ЄС Бє́лград не визнає сувере́нних прав самопроголошеної республіки.

Уґо Чавес продовжить лікування на батьківщині у Венесуелі

Понеділок, 18 лютого 2013 20:43, Новини інформагенції

Уґо Ча́вес несподівано повернувся до Венесуели після понад двох місяців перебування на Кубі. Нагадаємо, у Гава́ні він проходив інтенсивний курс терапії проти раку, але тепер продовжить лікування вже на батьківщині, передає радіо «Свобода». Небезпечну недугу у майже шістдесятилітнього лідера Венесуели виявили ще у 2001-му. Після трьох операцій Ча́вес офіційно заявив про одужання і здобув чергову перемогу на президентських виборах у жовтні минулого року. Згодом рециди́в та респірато́рна інфекція примусили його повернутися до лікарняної палати.

Від початку року кадастровий номер на Прикарпатті отримали майже тисяча чотириста земельних ділянок

Понеділок, 18 лютого 2013 20:43, Прикарпаття

 Від початку року кадастровий номер на Прикарпатті отримали 1370 земельних ділянок. Окрім того, працівники земельного управління надали громадянам 260 витягів про реєстрацію у Національній  кадастровій системі, повідомляє «Ньюс». Щоправда, кількість офіційних запитів значно більша. На стадії опрацювання перебуває ще понад дві тисячі триста заяв прикарпатців.

На Прикарпатті збудують ще 90 кілометрів лісових доріг

Понеділок, 18 лютого 2013 20:42, Прикарпаття

Загальна довжина ґрунтових шляхів, якими із місць заготівлі вивозять ліс, зросте ще на 90 кілометрів. При цьому лісівники не візьмуть жодної гривні із обласного бюджету. Будівництво здійснюватимуть власними силами за підтримки місцевих громад. Збір пропозицій щодо утримання та експлуатації сільських доріг Управління лісового та мисливського господарства розпочне у березні, повідомляє інформагентство «ЗІК».До слова, досвід такої співпраці у лісівників вже є. Торік завдяки спільним зусиллям вдалося звести 88 кілометрів додаткових автошляхів у важкодоступній місцевості.

Інспектори особисто знайомитимуться з усіма мешканцями своїх дільниць

Понеділок, 18 лютого 2013 20:41, Прикарпаття

Міліція йде до народу. На Прикарпатті розпочалася активна фаза операції «Візит». Поквартирні обходи дільничні інспектори проводитимуть не лише, аби познайомитися, а й особисто почути скарги громадян чи зауваження стосовно виконання своїх посадових обов’язків. Статистика свідчить, що більшість мешканців не мають жодної інформації про дільничних інспекторів. Не знають ані прізвища та звання міліціонера, ані місця розташування відділку чи контактних номерів телефонів. Тож під час особистих візитів, дільничні розповсюджуватимуть  спеціальні буклети із усією необхідною інформацією, повідомляє Телеканал новин «24» Івано-Франківськ.

У Івано-Франківську презентують раритетні видання творів Богдана Лепкого та Івана Франка

Понеділок, 18 лютого 2013 20:41, Прикарпаття

У Івано-Франківську презентують раритетні видання творів українських класиків. Виставку з нагоди Міжнародного дня рідної мови влаштовує Літературний музей Прикарпаття, , повідомляють «Вікна». В експозиції – недоступні для українського читача, праці Богдана Лепкого, Івана Франка, Володимира Винниченка, Володимира Сосюри, Остапа Вишні. Заборонені радянською цензурою, усі вони вийшли друком в діаспорі. А в минулому році книги надійшли до фондів Літературного музею. Відкриття виставки – 21-го лютого.

Михайло Вишиванюк скасував суперечливе розпорядження «про оптимізацію»

Понеділок, 18 лютого 2013 20:36, Прикарпаття

Михайло Вишиванюк скасував суперечливе розпорядження «про оптимізацію». Нагадаємо, голова обласної адміністрації ініціював масштабне скорочення робочих місць у гуманітарній та медичній галузях. Зокрема, губернатор вважає, що видатки на освіту, функціонування бібліотечної мережі та фельдшерсько-акушерських пунктів у сільській місцевості невиправдано завищені. Тож скорочення мало на меті заощадити бюджетні кошти, передають «Паралелі». Відповідне розпорядження губернатора Прикарпаття викликало хвилю незадоволення з боку працівників бюджетних установ, галузевих профспілок та пересічних мешканців. Не підтримали ініціативу голови ОДА і депутати обласної ради.

В "енергетичному" дербі "Ураган" сильніший за "Енергію" + ВІДЕО

Понеділок, 18 лютого 2013 12:37, Спорт

«Енергетичне» дербі в рамках 18-го туру Екстра-ліги завершилося перемогою івано-франківського «Урагану» - 3:1. Усі голи були забиті у другому таймі. Євген Валенко, Андрій Сімка впродовж трьох хвилин зробили рахунок 2:0. За дві хвилини до сирени Роніньо поцілив у порожні ворота, на що "енергетики" відповіли голом престижу. Але м'яч Максима Павленка став слабкою втіхою для "Енергії".

У суботу визначаться чвертьфіналісти шкільного турніру

П'ятниця, 15 лютого 2013 14:42, Спорт

Цієї суботи, 16 лютого, пройдуть другі матчі 1/8 фіналу Шкільного турніру з футзалу "Кубок Президента НФК "Ураган" Олександра Бубена", які визначать чвертьфіналістів змагань.