This version of the page http://golodomor.ukrinform.com/article.php?a=0004 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2013-02-11. The original page over time could change.
УкрІнформ | Голодомор в Україні 1932-1933
НА САЙТІ
  • головна
  • статті
  • фотоархів
  • посилання
Укрінформ:
-------------
лічильники
-------------
Статті про Голодомор
Notice: Use of undefined constant id - assumed 'id' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 71 Notice: Use of undefined constant date - assumed 'date' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 72 Notice: Use of undefined constant title - assumed 'title' in /usr/local/www/Project/golodomor/func.php on line 73

ВЕРХОВНА РАДА ГОТОВА ОЦІНИТИ ГОЛОДОМОР 1932-1933 РОКІВ ЯК ГЕНОЦИД ПРОТИ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ, ВВАЖАЄ ГЕННАДІЙ УДОВЕНКО

КИЇВ, 12 лютого. (Лариса Козік - Укрінформ). Парламентські фракції, депутатські групи майже одностайно зійшлися у попередній оцінці голодомору 1932-1933 рр., визнавши його як політику геноциду, що проводилася керівництвом колишнього Радянського Союзу проти українського народу. Про це поінформував під час сьогоднішньої прес-конференції голова оргкомітету з проведення парламентських слухань щодо вшанування пам'яті жертв голодомору 1932-1933 років народний депутат Геннадій Удовенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Було також поінформовано, що вперше парламент готовий дати таку оцінку подіям тих часів. Водночас буде визнано голодомор як трагічну подію всіх громадян, які жили в ті роки на території України. Також буде запропоновано надати державну підтримку всім, хто пережив голодомор, наголосив Геннадій Удовенко. Він також підкреслив, що той страшний голодомор був спрямований перш за все проти українського селянина як носія мови, культури, ідеї незалежності. Це був найбільш потужний національно-патріотичний потенціал тих часів, наголосив народний депутат.

Геннадій Удовенко висловив також думку, що можливо ліві сили парламенту утримаються від такої оцінки дій політичної верхівки Радянського Союзу, хоча це "буде не на їхню користь у передвиборчій кампанії". Журналістів було поінформовано, що 20 або 21 травня відбудеться спеціальне засідання Верховної Ради України з питань голодомору. На засіданні планується законодавчо схвалити рекомендації сьогоднішніх парламентських слухань.

Сьогодні перед початком парламентських слухань група депутатів покладе квіти біля пам'ятного знака жертвам голодомору на Михайлівській площі.

©УкрІнформ, 2004