Україна - Світ

Війну проти власного народу ще ніхто не вигравав

Павло Садоха

Перемога Януковича у 2010 − занепад українського суспільства

Серед різних коментарів навколо проблеми мовного закону чіткою лінією виділяється неофіційна думка високих чинів влади: мовляв, це передвиборча гра політичних партій. Можливо, для політиків так, але не для українського народу. І зараз вже не так важливо, чи самі регіонали, чи їхні закордонні патрони придумали таку стратегію. Важливо усвідомити, що своїми діями вони підтвердили - головною опозиційною силою для проросійських партій в Україні є українська мова!

Вже декілька століть українська мова тримає оборонний рубіж, що зупинив просування агресивного московського світу до Європи. I ні територіальне захоплення, ні масові знищення (наприклад Голодомори) не допомогли перейти цей рубіж.

Мітинг на захист української мови в іспанському місті Мусія

'Без мови рідної, юначе, й народу нашого нема', - В.Сосюра

Українці світу, єднайтесь!

Доброго дня Вам, дорогі земляки! «Українська родина», що в Іспанії у місті Мусія, рада спілкуватися зі своїми дорогими співвітчизниками, котрі проживають на землях Російської Федерації. Нас розділяють тисячі кілометрів та кордони європейських держав, але завдяки Інтернету, сайту «КОБЗА - українці Росії» зможемо ділитися новинами, радістю досягнень, нових добрих справ.

Наразі тут, в Іспанії, маємо Українську суботню школу, де рідну мову вивчають вісімдесят учнів. Співпрацюємо з МУШ у Києві. Наша просвітницька діяльність, на жаль, ніким не підтримується і не фінансується. Ні української державою, ні її можновладцями. Справа тримається тільки на нашому ентузіазмові. Щоправда, в українську спільноту на іспанських теренах об'єднались ми не так давно - два роки тому. І досвіду в роботі із залучення спонсорів та меценатів не маємо. Може, ви, українці Росії, поділитесь із нами досвідом, конкретними порадами? Будемо вдячні…

Великодні вітання

Вітання зі святом від українців з Іспанії

Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Христос Воскрес!

Сердечно вітаємо зі Світлим Святом Воскресіння Христового!

Здоров'я, миру душі, радості, добробуту й успіхів у добрих справах!

Нехай повняться серця Ваші теплом, любов'ю, вірою і надією!

Хай добрий Господь має Вас у своїй опіці!

Хай Ангел торкнеться Вас ніжним крилом,

Зігріє Вам душу пасхальним теплом.

Хай радість, кохання наповнять Ваш дім,

оселиться щастя та спокій у нім!

Запашною нехай буде Великодня паска.

Єднання у співпраці

Виступ донецького краєзнавця В. Терещенка .

Донеччина орієнтується на освітньо-культурні потреби української діаспори

16 грудня 2011 року у стінах наукової бібліотеки міста Донецьк відбулась Міжнародна науково-практична конференція «Донбас: культурно-освітній обмін з українцями світу». Її головним завдання стало: підтримка й розвиток культурно-освітнього діалогу між громадськими культурологічними організаціями Донеччини та громадськими організаціями української діаспори в США, країнах Європи і Сходу. До участі у науковому диспуті були запрошенні науковці, краєзнавці, культурологи, освітяни, письменники, журналісти, молодь. Ініціатором проведення конференції стало Всеукраїнське товариство «Україна-Світ». Зауважимо, донецьке відділення Товариства «Україна -Світ» було створено 2007 року. Його головою є Володимир Стефанович Білецький, доктор технічних наук, професор Донецького технічного Національного університету.

До спільної справи організації та проведення конференції долучились і широка громадськість, і органи місцевої влада, зокрема Український культурологічний центр (м. Донецьк), наукове товариство ім. Т.Шевченка, Донецька облдержадміністрація.

Конференція, - за словами її учасників, - не на словах, а предметно, допомагає налагодити зв'язки між українцями, зокрема, Донеччини та українською діаспорою світу. І це вже третій захід такого формату, організований і проведений зусиллями донецького відділення Товариства «Україна-Світ». Результатом кожної такої конференції, - зазначає головуючий Володимир Білецький, - стає видання її науково-практичних матеріалів. Скажімо, у 2004 році світ побачив збірник «Культурні зв'язки Донеччини з українським зарубіжжям» (Донецьк , 2004 р.), у 2008 році громадськості був запропонований збірник "Закордонне українство і Донеччина: Вчора, Сьогодні, Завтра". Не буде винятком і рік 2011-ий, підсумком якого стане видання "Донбас: Культурно-освітній обмін з українцями світу "(Донецьк, 2011 р.)

Папа Римський плакав за долею українців

Книга 'Святий Престол та Голодомор...' нещодавно поповнила світову бібліотеку

Нове дослідження геноциду

Cвітова бібліотека поповнилася новою книгою із глибоким змістом «Святий Престол та Голодомор: Документи таємного архіву Ватикану щодо Великого Голоду 1932-33 року в Радянській Україні»

Про Великий Голод в Україні написано та сказано багато. Все ж, наскільки ця сторінка української історії відома у світі? Як світова спільнота сприймає та оцінює події тих років?

Долі двох українських науковців, народжених за межами материзни, випадково перетнулися на римських вулицях рік тому. Професор Лучук приїхав сюди для початку дослідницької роботи в архівах Ватикану, а ватиканіст о. МакВей - один із лічених українських вчених, який опрацьовує ватиканську документацію. Результатом цієї зустрічі стало поповнення світової бібліотеки новою книгою із глибоким змістом «Святий Престол та Голодомор: Документи таємного архіву Ватикану щодо Великого Голоду 1932-33 року в Радянській Україні».

Про державну підтримку української спільноти за кордоном

Народний депутат України Оксана Білозір ініціює проект Закону України

Народний депутат України Оксана Білозір подала на розгляд Верховної Ради України проект Закону "Про державну підтримку української спільноти за кордоном". Проект Закону визначає правові, організаційні, фінансові, культурно-етнічні відносини у сфері державної підтримки громадян інших держав або осіб без громадянства, які мають українське етнічне походження або походять з України та ідентифікують себе з українською культурою, а також громадян України, які проживають в інших державах. Тобто, Закон рівноцінну увагу приділяє, як українській діаспорі, так і українським трудовим мігрантам.

«Для тебе, Україно!»

Про Міжнародний літературно-мистецький конкурс для української молоді діаспори та України

Міжнародний інститут освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» (MIOK) під егідою Міністерства освіти і науки України оголошує Міжнародний літературно-мистецький конкурс для української молоді діаспори та України «Для тебе, Україно!»

Молодь - це надія України, незалежно від того, де ця молодь живе: в Україні чи діаспорі. Наша Держава у процесі становлення. Ми прагнемо залучити молодий талант, інтелект і самовіддану працю кожного до державотворчих процесів нашої країни, виплекати любов, повагу і бажання працювати для неї. Україна чекає на українську молодь, позбавлену стереотипів, на творчих, відданих українській справі молодих людей, вихованих у вільному світі. Плекання мрії в кожної дитини, юнака чи юнки про потрібність Україні - запорука нашого державницького утвердження.

Проблеми діаспори внесені до парламенту

Про проведення парламентських слухань Верховною Радою України «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці»

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка» (MIOK) вітає прийняття Верховною Радою України Постанови №3655-д «Про проведення парламентських слухань на тему: «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи співпраці» (від 17.02.2009 р.). Постановою передбачено проведення слухань у жовтні 2009 р. Проведення парламентських слухань вважаємо актуальним та важливим.

Цвіт нації й гордість країни

Враження з нагоди нагородження в Києві патріотів України

Наприкінці року прийнято оглядатися на пройдене, зроблене і підводити підсумки. Своєрідним підсумком 2008 року було урочисте нагородження окремих діячів української діаспори відзнакою «Патріот України» у рамках Міжнародного проекту «Україна й українці – цвіт нації, гордість країни». До останнього часу про цей проект мені чути навіть не доводилось, а що я ще й став його лауреатом – взагалі стало для мене несподіванкою, і несподіванкою, скажу відверто, приємною. Адже за щоденною напруженою працею не завжди видно значення своєї роботи, напевно, його краще видно здаля, а що це помітили й відзначили на Батьківщині, приємно вдвічі.

«Уряд зірвав виконання Державної програми»

Народний депутат України Оксана Білозір про співпрацю із закордонними українцями

Народний депутат України, член Президії Єдиного Центру Оксана Білозір заявила, що завдяки 226 депутатам, які проголосували за внесений урядом Закон "Про Державний бюджет України на 2009 рік", українська держава знову повернулася спиною до закордонних українців.

Більше статей...

  1. Закордонне українство і Донеччина
  2. «Новітній Інтелект України»
  3. «Закордонне українство: сучасний стан та перспективи»
  4. Світовий з’їзд української молоді

Інформація, аналітика

Порушення прав українців

Публіцистика

Регіональні видання

Вхід

  • Забули свій пароль?
  • Забули свій логін?
  • Зареєструватися

Останні коментарі

  • Награда в России не нашла героя

    stanislaw 12.01.2013 15:14
    Цікавий матеріал. Однак, я не пригадаю щоб хтось вимагав позбавити О. Береста звання Герой України.
     
  • Від Омська до Криму

    stanislaw 08.01.2013 23:52
    Українські села та станиці Російської Федерації ще зберігають українську мову (хай не в найкращому ...
     
  • Білгородський казус

    stanislaw 08.01.2013 21:00
    Дуже цікавий матеріал. На превеликий жаль, "інтерпретацією " історичних фактів грішать в багатьох ...
     
  • Ювілей 'Зеленого клину'

    Савончук 06.01.2013 08:09
    Вітаю з 20-річчям! :-)
     
  • Новорічні вітання

    tygrynia 05.01.2013 18:09
    Дорога наша українська родино! Щиро вітаємо Вас з Новим роком та Різдвом Христовим! Бажаємо Вам у ...
     
  • Опір зросійщенню на Східній Слобожанщині

    kyrdyk 13.11.2012 15:46
    Це ти дуже добре проколовся, що розмежував наші і ваші руки. Бо в нас різні цілі - Україна супроти "союза ...
     
  • Опір зросійщенню на Східній Слобожанщині

    Левко 13.11.2012 15:18
    Ще раз повторюю: 20 років незалежності, все було у ваших руках, ви ці можливості не використали.
     
  • Опір зросійщенню на Східній Слобожанщині

    kyrdyk 13.11.2012 12:44
    Ми цю пісеньку вже чули і добре знаємо. Вибити з українців все, що є українським, типу "займайтесь ...
     
  • Опір зросійщенню на Східній Слобожанщині

    Левко 13.11.2012 12:21
    Шановний, Кирдиче! Здається мені, що імперські амбіції, властиві раніше тільки реальним імперіям ...
     
  • Опір зросійщенню на Східній Слобожанщині

    kyrdyk 12.11.2012 21:12
    Це так "прикільно", коли малорос закидає українцю "меншовартість" . Нема і не може бути ніякої ...

Реклама

восстановление данных
синтез пептидов, центр

Останні новини

  • Євген Маланюк називав Україну Пріською царя Петра
  • Українська православна церква Київського Патріархату на Східній Слобожанщині
  • Опера 'Голодомор' посвящена ужасам голода на Украине и проблеме искупления
  • Резолюція зібрання громадськості з нагоди Дня Соборності України (м. Суми)
  • Поздоровлення професору і колезі Стафану Паняку з днем народження
  • Три братні республіки. Три диктатури. Єдіний магучій Совєтскій Саюз!
  • 'Калинове гроно' в українській недільній школі
  • Юбилейный год
  • Нотатки про українські порядки в Пітері
  • Козацькому роду − нема переводу!

Обличчя української родини Росії

Українські молодіжні організації Росії

Українські організації в РФ

Українці в Світі

Редакція

Проекти

Наша кнопка


Друзі

{nomultithumb}

Культурний центр України
Український огляд     

 

Уфимський філіал МДГУ ім. М.О. Шолохова