This version of the page http://pon.org.ua/pravovy-zahyst (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-25. The original page over time could change.
Правовий захист » Профспілка працівників освіти і науки України
 
 
 

Спеціальні тарифи для викладачів, вчителів, студентів та учнів
 
«    Грудень 2012    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 

Головна » Правовий захист

Бази персональних даних членів професійних спілок звільнено від обов’язку реєстрації
21 грудня 2012
    20 грудня 2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про захист персональних даних» від 20.11.2012р. № 5491-VI.
    Внесені зміни спрямовані на удосконалення правого регулювання у сфері захисту персональних даних, виправлення недоліків та неузгодженостей, виявлених за час впровадження і дії Закону України «Про захист персональних даних», забезпечення належного захисту основоположних прав і свобод людини і громадянина, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних.
Категорія: Інформація про найважливіші події, Правовий захист, Нормативно-правові документи Детальніше
 
Зміни у законодавстві про державну реєстрацію юридичних осіб
17 грудня 2012
    17 грудня 2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо взяття на облік юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» від 24.05.2012р. № 4839-VI.
    Зокрема, внесені зміни до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», сфера дії якого поширюється на державну реєстрацію всіх юридичних осіб незалежно від організаційно-правової форми, форми власності та підпорядкування, у тому числі на професійні спілки.
Категорія: Правовий захист, Нормативно-правові документи Детальніше
 
Вирішення трудових спорів: новий підхід для України
7 грудня 2012
    В рамках реалізації шведсько-українського проекту у сфері вирішення трудових спорів 5 грудня 2012 року у м. Києві відбувся інтерактивний семінар-практикум «Вирішення трудових спорів в Україні: розробка нової моделі для України».
    В роботі семінару брали участь представники Національної служби посередництва і примирення, Федерації профспілок України, Федерації роботодавців України, Конфедерації вільних профспілок України, шведські та українські експерти.
Категорія: Новини, Правовий захист, Досвід Детальніше
 
Тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб продовжують діяти
5 грудня 2012
    Відповідно до Положення про тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 12 квітня 2012 року № 575/5 (далі – Положення), на базі управлінь юстиції в автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі створені та діють тимчасові міжвідомчі спеціальні комісії з питань проведення інвентаризації юридичних осіб-підприємців.


Категорія: Правовий захист Детальніше
 
Соціальний діалог: взаємовідносини між сторонами набувають конструктивних змін
29 листопада 2012
    У Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 21.11.2012 N 11452 «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо створення тристоронніх соціально-економічних рад на рівні міст і районів».
Категорія: Правовий захист Детальніше
 
Співпраця профспілок України та Італії в сфері трудової міграції
28 листопада 2012
    Із травня 2012 року Міжнародною Організацією Праці впроваджується в Україні проект «Ефективне управління трудовою міграцією та її кваліфікаційні аспекти».
    Результатом реалізації проекту в Україні може стати підписання угоди між профспілками України та Італії в цій сфері на національному та галузевому рівнях.
Категорія: Правовий захист, Міжнародна діяльність Детальніше
 
Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань колишнього СРСР
27 листопада 2012
    Федерація профспілок України надіслала листа до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, у якому повідомляється про те, що ФПУ розглянула законопроект «Про правовий режим майна загальносоюзних громадських об’єднань (організацій) колишнього Союзу РСР», який 7 листопада 2012 року було розміщено для громадського обговорення на офіційному сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі, та вважає вказаний законопроект неприйнятим у зв’язку з тим, що він суперечить чинному законодавству.
Категорія: Офіційні документи та повідомлення, Правовий захист Детальніше
 
Ненормований робочий день. Право на додаткову відпустку
22 листопада 2012
    Ненормований робочий день – особливий режим робочого часу, що встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу.
    У випадку виробничої необхідності, працівники які належать до цієї категорії, виконують роботу понад нормальну тривалість робочого часу встановлену законодавством і така робота не є надурочною.
Категорія: Робочий час, Правовий захист, Питання та відповіді Детальніше
 
Міжнародне законодавство:специфіка застосування в Україні
21 листопада 2012
    Наглядовий механізм Міжнародної організації праці та зміцнення спроможності проведення колективних переговорів на рівні галузей й підприємств України розглядалися на семінарі-тренінгу 21-22 листопада у столиці, що відбувається за сприяння групи технічної підтримки з питань гідної праці Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи.
    Міжнародна організація праці в Україні для цього актуального навчання зібрала представників Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок, Всеукраїнського об’єднання солідарності трудівників.
Категорія: Новини, Правовий захист Детальніше
 
Зміни у законодавстві щодо визначення сторін колективних переговорів
19 листопада 2012
    7 листопада 2012 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення сторін колективних переговорів» від 16.10.2012 р. № 5458-VI.
    Згідно з цим законом внесено зміни до Законів України «Про колективні договори і угоди», «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)», «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», зокрема, слова «власник» та «трудящі» замінені на слова «роботодавець» та «працівники» відповідно.
Категорія: Правовий захист Детальніше
 

 
Табір «Пуща-Водиця»: оптимально для проведення конференцій
Санаторно-оздоровчий табір ЦК Профспілки працівників освіти і науки України «Пуща-Водиця» пропонує послуги з проведення нарад, семінарів, конференцій, ділових зустрічей, дискусій, творчих майстерень, тренінгів, навчання профспілкового активу, інших тематичних заходів, проживання і харчування профспілкових, викладацьких, студентських та дитячих туристично-екскурсійних груп.
Соціальні стандарти для різних груп населення у 2013 році
Бази персональних даних членів професійних спілок звільнено від обов’язку реєстрації
Профспілкова позиція щодо бюджету України на 2013 рік
Пріоритет профспілок – захист людини праці!
Чергове засідання президії ЦК Профспілки

 
Які форми вирішення проблем освітян Ви вважаєте найбільш результативними?

Переговори
Акції протесту (мітинг, демонстрація, похід, пікетування, збори тощо)
Страйк
 



Погода
Погода у Києві

волог.:

тиск:

вітер:

 
       Профспілка працівників освіти і науки України © 2009-2012