This version of the page http://avk.org.ua/index.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-12-13. The original page over time could change.
Асоціація велосипедистів Києва
  • Про нас
  • Волонтери
  • Підтримати
  • Стати членом АВК
  • Партнерам
  • Контакти
Новини на е-mail
Наша сторінка в Фейсбуці

Асоціація велосипедистів Києва в Facebook
web design

Звіт Асоціації велосипедистів Києва у 2012

Діяльність Асоціації велосипедистів Києва - Звіти про діяльність

У 2012 році нам вдалося внести пропозиції до проектування 3 велодоріжок, започаткувати лекції з Правил дорожнього руху для велосипедистів та розпочати роботу з внесення змін до Державних будівельних норм у питаннях конструкції велодоріжок.

У цьому році київська мерія відкрила велодоріжку на Бажана та за власною ініціативою встановила 30 велопарковок. При КМДА була створена Робоча група з вело-питань.

Повний звіт про діяльність Асоціації у 2012 викладаємо у вигляді timeline, бо так найкраще можна спостерігати за історією розвитку велоруху в Києві.

 

У 2013 Асоціація працюватиме над вело-школами

Новини - Діяльність АВК

Члени Асоціації велосипедистів Києва обрали пріоритетні напрямки роботи у 2013 році:

  • це проведення шкіл та практичних занять з безпечних поїздок на велосипеді,
  • розробка та лобіювання змін до Державних будівельних норм,
  • створення критих велосипедних парковок біля ключових станцій метро,
  • більше заходів з популяризації велосипеда,
  • соціальна реклама.

 

Черкаси: На трьох вулицях будуть смуги громадського транспорту і велосипедні

Новини - Україна

Наступного року на трьох вулицях Черкас, проспекті Хіміків, Благовісній та Ільїна, будуть облаштовані смуги для громадського транспорту та велосипедів. Це обговорювали мер Сергій Одарич, директор департаменту містобудування та архітектури Олександр Ільченко та черкаські велоактивісти 27 листопада.

"Створення двосторонніх велодоріжок заплановане при ремонті вулиці Козацької. У планах - капітальний ремонт Героїв Дніпра, де також будуть відведені доріжки для велосипедного транспорту", - пише у Facebook журналіст Alex Kharchenko.

 

Севілья: Успішна історія вело-міста

Новини - Європа

Севільській асоціації велосипедистів "A Contramano" виповнилося 25 років, і у них є багато причин святкувати цю дату: велосипед став удесятеро популярнішим за останні декілька років. Європейська федерація велосипедистів поспілкувалася з одним із її засновників.

У якому стані перебуває велосипедний рух у Севільї сьогодні?

Сьогодні? У нас є мережа відокремлених велодоріжок, протяжністю 120 км. У звичайний робочий день по ній проїздить понад 70 000 велосипедів. У Севільї проживає 700 000 людей, тобто велосипеди займають 9% від усіх поїздок механізованих транспортних засобів (велосипедів, автомобілів, фургонів тощо) або 5,6% від усіх переміщень, включно з ходьбою.

 

NY Times: Для заохочення велосипедистів містá відмовляються від шоломів

Новини - Світ

Однієї чудової неділі минулого місяця у Парижі я вирішила відмовитись від музеїв та крамниць, щоб випробувати дещо більш цікаве: Vélib, — напевно, найуспішнішу в світі програму громадського велопрокату. За своє ще недовге життя такі європейські веломережі принесли безліч вигод, зокрема, зменшення кількості автомобілів і їхніх викидів. Чимало американських міст, включаючи Нью Йорк, де громадський велопрокат відкриється наступного року, хочуть повторити успіх Vélib.

Тож я придбала денний квиток приблизно за $2, ввела свою облікову інформацію в одній зі сотень паркувальних станцій, що розкидані по всьому місту кожні декілька кварталів, і вибрала один з 20 тисяч одноманітних сірих велосипедів Vélib, що мають просту систему передач, прямі рулі і зручні корзинки.

А потім я зробила дещо надзвичайне, — те, що я ніколи не робила за чверть сторіччя регулярних поїздок на велосипеді в США: я поїхала без шолома.

 

Велократ: Фото-репортаж з голландської вело-виставки

Новини - Місто Київ

Велосипед-конструктор та велосипед з супер-сидінням. Мідний велосипед, який дзвенить, коли по ньому стукаєш. Сумки та біжутерія з велосипедних камер.

Учора у Києві відкрилася голландська виставка дизайну Dutch Design Bicycle. "Велократ" зробив фото-репортаж з відкриття: пропонуємо ознайомитися за посиланням.

Подивитися відео телеканалу "Інтер" з відкриття

Навіщо ця виставка, хто ці люди - в інтерв'ю з українськими організаторами.

 

Коментарі: Репортаж про стан велодоріжок Києва

Новини - Місто Київ

Вузька асфальтова смуга з перших метрів зустріла перешкодами: доріжку перетинають рейки покинутого залізничного полотна, яке так і не вивели на рівень з доріжкою, тож довелося трохи потрястися. Однак ці перешкоди були лише легкою розминкою. Наступну перешкоду створив автосалон, який влаштував паркінг якраз на велодоріжці, через що довелося лавірувати між машинами.

Повний репортаж Влада Руденка на Comments.Kyiv читайте на сайті "Коментарів"

 

США: Чи впливає будівництво нових доріг на зменшення заторів

Статті - Система велосипедного транспорту

Ми часто чуємо думку, що єдиний спосіб зменшити кількість заторів на дорогах полягає у створенні нових доріг. Федеральне фінансування США виділяє значні суми Міністерству транспорту, котре зазвичай має у пріоритеті будівництво дорожніх транзитів та технічне обслуговування міст. Але з’являється все більше свідчень того, що будівництво нових доріг не впливатиме на полегшення заторів. Досвід дослідження цієї проблеми на прикладі США буде безперечно цінним і для ситуації з українськими автошляхами.

 

Мюнстер: Огляд велосипедної столиці Німеччини

Новини - Світ

Зручні і незручні велопарковки, велодоріжки на вузьких вулицях, як облаштований лівий поворот для велосипедистів - огляд велосипедної столиці Німеччини, міста Мюнстер.

На прохання Асоціації велосипедистів Києва теперішня жителька Мюнстера Марина підготувала звіт про майже усі види велосипедної інфраструктури. Тисніть на фото.

 

Зимівля для велосипедів: репортаж зі складу

Новини - Місто Київ

У велосипедному Києві придумали нову послугу: зберігання велосипедів узимку. Ініціатори послуги кажуть, що зберігати велосипед у них надійніше, зручніше і корисніше.

Я вирішила перевірити, як доглядають за велосипедами у Veliki.ua, що анонсують велосипедну зимівлю, тому пішла до їхнього пункту велопрокату на метро „Берестейська”, де приймають велосипеди на зиму.

 
Більше
Оголошення
Потрібна допомога збитим велосипедистам

 

Детальніше...
Наші друзі

Велосипедний блог

Спогади матрасника

Велосипедні маршрути, описи, GPS-треки


Нас підтримують: