У своїй діяльності “СІМ” спирається на 3 прості принципи.

All leaders – only leaders.
Це означає, що наше ком’юніті – лідерське. “СІМ” для тих, хто вже лідер і для тих, хто хоче ним стати. Ми знаємо багато способів як стати лідером та багато варіантів, яким саме лідером бути. Кожен із СІМівців обрав собі свій шлях – неповторний, та складний. Можливість для лідерів з усієї України спілкуватись та разом робити проекти – додає лідерам досвіду та розширює їх розуміння про лідерство.

Свій до свого по своє.
Цей принцип про взаємопідтримку СІМівців. У наш час, коли у стосунках часто діє принципи “моя хата з краю”, СІМ для багатьох молодих людей в Україні стало місцем, де вони знайшли себе і своїх справжніх друзів. СІМівці роблять разом бізнес та утворюють родини – а це два найкращі показники продуктивності цього принципу.

Усі політики однакові.
“СІМ” не висловлює будь-якого ставлення до будь-яких політичних сил. Ми поза політиками, але не поза політикою. СІМ активно приймає участь у молодіжній політиці України. Як активний гравець третього сектору, ми запитуємо у всіх політиків – і владних, і опозиційних: “що ви робите для молоді?”. І на основі отриманих відповідей вибудовуємо з ними стосунки.