This version of the page http://tsou.org.ua/sport/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-11-26. The original page over time could change.
Спорт - ТСО України

UARU

Нашi партнери

Главная \ Спорт

Спорт


У ЗЛАГОДІ З МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ
Традиційними стали спортивні заходи, які Мукачівська міськрайонна організація Товариства сприяння обороні України на чолі з ветераном Товариства ЧЕРЕПАНЕЮ Гаврилом Іллічем проводить спільно з відділами освіти міста та району, відділами молоді та спорту міськвиконкому і Мукачівської райдержадміністрації. Не стали винятком і спартакіади з технічних та прикладних видів спорту, присвячені ХХІ річниці Збройних Сил України. 9 жовтня у міській спартакіаді взяли участь команди 13 шкіл І-ІІ ступеня із загальною кількістю в 156 учнів, які змагалися у п'яти видах технічного спорту. А 10 жовтня на спартакіаді у селі В.Лучки змагалися за перемогу 165 школярів із 16 шкіл району. Кращими у загальнокомандному заліку серед сільських шкіл виявились первинні організації Товариства, яку очолюють Хомазюк О.В., Болдіжар М.М., Бисага І.І. Команди з усіх видів спорту нагороджено грамотами, дипломами міськрайонної організації ТСО України та районного відділу освіти, молоді і спорту, а команди-переможниці отримали кубки та спортивні м'ячі від відділу молоді і спорту райдержадміністрації та грошові премії від Мукачівської організації ТСОУ. Слід відзначити, що місцева влада виділила кошти на харчування учасників спартакіади і на придбання 13 кубків для нагородження переможців. ("Крилатий вісник" №182(193) Завантажити у форматі .jpg).
ZAZ Revolution SAFETY CAR!!!
Уже стало хорошей традицией, участие гордости украинского автопрома в Чемпионате Украины по авторалли. Первый пробный проезд ЗАЗ 965 в качестве официального Сефети состоялось во Львове на первом этапе Чемпионата Украины по ралли. Опыт получился положительным, автомобиль постоянно был в центре внимания, как зрителей, так и участников соревнований. При этом автомобиль проехал всю дистанцию ралли, не взирая на сложное грунтовое покрытие. На Ялта Ралли экипаж ЗАЗ-а готовился заранее, усилили подвеску, доработали систему охлаждения, установили специальные маячки, сирену и громкоговоритель на автомобиль, более того установили новые шины Continental. Одним словом подошли к вопросу серьезно, и не зря, автомобиль на международной гонке, одной из самых популярных и интересных в Украине ехал самым первым судейским автомобилем, впереди был только автомобиль ГАИ!!! Экипаж SAFETY CAR Роман Щипков, Данченко Павел, и автомобиль ZAZ REVOLUTION, выполнили свою работу на пять с плюсом, выдержав проверку горными серпантинами, скоростными переездами исколесив практически весь КРЫМ. Постоянно собирая около себя желающих сфотографироваться, как зрителей, судей и даже международных наблюдателей. FIA. Особо автомобиль и нашу работу оценила госпожа Bonu BASEREN (Франция), которая контролировала взаимодействие судей, спортсменов и СМИ. Она отметила, что пелетон из ретро автомобилей перед стартом основной гонки уже давно практикуется в мире, а вот открывать гонку на гордости автопрома конкретно взятой страны, это она увидела впервые, и попробует этот опыт предложить другим странам. Финиш! Подиум! Заслуженные аплодисменты автомобилю 1968 года выпуска, благодарность медиа партнеру ТВ проекту «Алло - Гараж!», Генеральному партнеру проекта компании SIXT Ukraine. А так же отдельная подяка Виктор Николаевичу Тимченко, благодоря которому на праздновании 20-ти летия ТСО на Запорожец обратил внимание Александр Салюк старший! До свидания Ялта 2012! Впереди еще много соревнований и новых дорог!!!
З перемогою!
В період з 8 по 10 липня 2012 року в м. Шауляй (Литва) відбулися 5 всесвітні ігри з неолімпійських видів спорту «TAFISA», в програмі яких вперше був представлений радіоспорт – спортивна радіопеленгація. Від України в даному виді спорту прийняли участь 51 спортсмен ТСОУ. Змагаючись на різних дистанціях наші спортсмени здобули 16 золотих, 11 срібних і 8 бронзових медалей та виграли кубок змагань. З 11 по 14 липня відбувся 13 молодіжний чемпіонат Європи зі спортивної радіопеленгації. У змаганнях взяли участь 104 спортсмени від 11 країн. Команда ТСО України була представлена 19 спортсменами у вікових категоріях юнаки та дівчата 16 і 14 років. Найкращі особисті результати показала спортсменка з Донецька Науменко Лучана (тренер Смірнов О.В.), яка виборола 2 золотих медалі та стала абсолютною чемпіонкою в своїй віковій категорії (Д-16). Вдало виступив і Омельченко Олег (тренер Зеленський С.Г. – Донецьк), який домігся перемоги на діапазоні 144мгц.
Договір № 4/11
Про співробітництво Державної служби молоді та спорту України і Товариства сприяння обороні України в сфері фізичної культури та спорту.
За волю до перемоги!
Авіамодельний спорт – технічний вид спорту, який вимагає від людей, що ним займаються, багатьох якостей. Наприклад, відповідних технічних знань, уміння правильно орієнтуватись за складних ситуацій, які можуть виникнути в повітрі з авіаційною моделлю. Якщо говорити про цей вид спорту більш конкретно, то нагадаємо нашим читачам, що прихильники цього виду спорту змагаються в конструюванні і виготовленні збірних моделей літаків та планерів, а також у керуванні ними під час польотів на дальність. Відрадно усвідомлювати, що ним займаються діти і підлітки. Зокрема, в гуртках авіамоделювання вони вчаться всебічно розбиратися в аеродинаміці, конструкціях літальних апаратів, освоюють технологію виготовлення моделей, навчаються експлуатувати їх під час змагань. Всі моделі виготовляються за ескізами та кресленнями. Вихованці вчаться читати креслення, складати їх, що, в свою чергу, розвиває їх просторову уяву і творче мислення. Важливе місце в практичній роботі гуртка належить льотним випробуванням моделей, тренувальним запускам та участі у змаганнях, які стимулюють вихованців до більш активної діяльності.
ВШАНУВАЛИ КРАЩИХ
Нещодавно у Центральному будинку ТСО України відбулася церемонія нагородження кращих спортсменів організацій Товариства міста Києва, які минулого року брали участь у змаганнях з радіоспорту, морського багатоборства, картингу, стрілецького та автомобільного спорту, а також по різним модельним видам спорту. Зокрема, автомодельному, судно модельному та авіамодельному, військовому багатоборству, спорту із собаками. Учасників цього урочистого зібрання привітав голова Київської міської організації Товариства сприяння обороні України, народний депутат України Борис Пудов. - Ви наша гордість, - сказав Борис Миколайович. – Виступаючи за кордоном, ви є візитною карткою України і, показуючи високі результати і виборюючи призові місця, багато робите для зміцнення авторитету держави на міжнародній арені.На жаль, держава усунулася від допомоги нашим спортсменам. Проте, незважаючи на цю обставину, вони не ремствують на труднощі і негаразди, а тренуються і вперто досягають своєю мети – перемоги. Так, лише на Чемпіонатах і кубках світу, Європи і України минулого року здобуто 873 медалі, з яких 416 золотих, 251 срібна, 206 бронзових. На Чемпіонатах, Кубках світу і Європи наші спортсмени здобули 197 медалей, з них 93 золотих, 64 срібних, 40 бронзових.
ЛЕГЕНДА ВІТЧИЗНЯНОГО АВІАМОДЕЛІЗМУ
Під час святкування 20-ї річниці ТСО України на аеродромі «Чайка» увагу гостей привернула модель-копія літака АН-8, яка займала почесне місце на показовому майданчику авіамоделістів. Цю модель створив чемпіон світу, десятикратний чемпіон СРСР, ветеран авіамоделювання Бабичев Олександр Володимирович. Слід відмітити, свою модель автор будував довгі 4 роки ще в далеких семидесятих, коли працював інженером-конструктором в дослідному конструкторському бюро, очолюваному видатним авіаконструктором О.К. Антоновим. Результат праці перевершив всі сподівання. Модель прибирає і випускає шасі й закрилки, відкриває рампу і скидає парашутистів, виконує «ліниву вісімку», «гірку», польоти горизонтальний і під кутом 45°, рулювання перед і після польоту, має навігаційні вогні, посадкові фари під крилами, а також мигалку у верхній частині фюзеляжу тощо. Згодом Олександр Володимирович постійно удосконалював своє дітище. В 1982 році на Чемпіонаті світу з кордових моделей, що відбувся в Києві, команда СРСР, до якої входив і Бабичев О.В. із своєю моделлю, стала чемпіоном світу. Починаючи з 1978 року, модель прийняла участь в 30 чемпіонатах світу, Європи, СРСР і України, завоювала велику кількість кубків та медалей. Має диплом FAI імені Ю. Гагаріна і диплом ЦК ВЛКСМ за виготовлення кращої моделі-копії літака. У всьому світі не знайдеться ні однієї кордової літаючої моделі з таким тривалим і успішним строком експлуатації – 33 роки. Після заміни поршневих двигунів електричними, «літак» отримав друге життя і тепер знаходиться в повній «бойовій готовності» до змагань будь-якого рівня.
Чемпіонат Європи з авіамодельного спорту
З 23-30 липня 2011 року в Польському місті CZESTOCHOWA відбувся Чемпіонат Європи з авіамодельного спорту, в якому змагались спортсмени з 25 країн світу. Збірну команду України в класі пілотажних моделей F-2В представляли наступні спортсмени: 1.Юрій Яценко – м. Харків 2.Андрій Яценко – м. Київ 3.Сергій Солом`янников – м.. Вінниця 4. Кононенко Павло юніор м. Слов'янськ Всього в класі F-2В брали участь 55 спортсменів з різних країн. За підсумками змагань Українська команда зайняла 1 місце в класі пілотажних моделей F-2В, 2 місце - команда Словаччини, 3 місце - представники Росії. У особистій першості місця розподілилися наступним чином: 1місце серед юніорів зайняв BOSIO Aivia Італія , 2 місце серед юніорів зайняв VANYAGIN Dmitro Росія , 3 місце серед юніорів зайняв KONONENKO Pavlo Україна, м. Слов'янськ Донецька обл.
Положение о проведении 54 Чемпионата ОСО Украины Положение о проведении 54-го Открытого Чемпионата ОСО Украины по самолетному спорту
Вітаємо юнацьку збірну команду України з авіамодельного спорту
Вітаємо юнацьку збірну команду України з авіамодельного спорту в категорії вільнолітаючих моделей з вдалим виступом: перше загальнокомандне місце - на чемпіонаті Європи серед юніорів - 2011 в Словенії 11-17.07.2011, а також: - перше командне місце в класі моделей с поршневими двигунами; - третє командне місце В класі гумомоторних моделей. В особистому заліку: - Віталій Довгополий (Харків) - чемпіон Європи в класі моделей планерів; - Андрій Стефанчук (Львів) - чемпіон Європи в класі гумомоторних моделей; - Олександр Пономарьов (Рівне) - срібний призер в класі моделей с поршневими двигунами. Команда виступала в складі: В. Довгополий (Харків), А.Стефанчук (Львів), О.Пономарьов (Рівне), Д.Волошин (Кр.Ріг), К.Пугач (Кр.Ріг), С.Кутас (Львів), Д.Таравердієв (Кр.Ріг) Тренери: В.Мозирський, С.Стефанчук, В.Гупаленко, В.Лазаревич
ПЕРЕМОЖЦІ «ЛЕОПОЛІС ГРАН ПРІ-2011» У ПЕРЕГОНАХ «ЛЬВІВСЬКИЙ ТРИКУТНИК»
Відбулися офіційні заїзди у п’яти класах автомобілів включаючи шоу-перегони для дітей на електроавтомобілях «Формула-001». ГОЛОВНИЙ ПЕРЕМОЖЕЦЬ – ВОЛОДАР ВЕЛИКОГО ПЕРЕХІДНОГО КУБКУ «ЛЕОПОЛІС ГРАН ПРІ-2011» У КЛАСІ ГОНОЧНИХ АВТОМОБІЛІВ. Водій – Станіслав Поповіч (Stanisław Popowicz) та штурман Здіслава Сіковська-Попович (Zdislawa Sikowska-Popowicz) №29 на автомобілі Fiat-508 (1933 року випуску) з Люблінського автомобільного клубу. ПЕРЕМОЖЕЦЬ У КЛАСІ ТУРИСТИЧНИХ АВТО (Кубок Голови Львівської держадміністрації) – екіпаж №34 з Польщі (місто Кєльце) водій - Ришард Кшиштофік (Ryszard Krzysztofik) та штурман – Вальдемар Васінські (Waldemar Wasinski) на автомобілі MG TD 1952 року. Імена переможців будуть вигравірувані на тильній стороні Великого перехідного Кубку «Леополіс Гран Прі».
ПРАВИЛА ПРОВЕДЕНИЯ СОРЕВНОВАНИЙ ПО САМОЛЕТНОМУ СПОРТУ (ВЫСШИЙ ПИЛОТАЖ НА ПОРШНЕВЫХ САМОЛЕТАХ)2010 - 2015 г.г. Редакция 2011 года (12.07.2011)
29-30 жовтня 2010 року в м. Запоріжжя на автокросовій трасі "Космічна" відбувся II етап Кубка України й відкритий Чемпіонат Запорізької обласної організації Товариства сприяння обороні України з автокросу на легкових автомобілях і автомобілях «багі»
Перед початком заїздів пройшов мітинг, присвячений Дню автомобіліста й шляховика. У змаганнях взяли участь 42 дорослих спортсменів. У їхньому числі один майстер спорту міжнародного класу , 14 майстрів спорту, 23 кандидата в майстри спорту, 4 першорозрядника. Запорізьку область представляли багаторазові чемпіони СРСР, УРСР і України МСМК Віктор Чеботарев і МС Володимир Замораев, МС Юрій Комирев, КМС чемпіон України Олександр Крутенко (ТСОУ), КМС Олександр Жариенко (ТСОУ), КМС Олександр Кулиш. У перегонах брали участь і 9 юних спортсменів у віці від 5 до 13 років.
Протокол особистого заліку Кубку Товариства сприяння обороні України З шосейно-кільцевих мотоциклетних перегонів 03 жовтня 2010 року. Клас STK 600: 1 місце - Шикура Сергій 2 місце - Денісов Костянтин 3 місце - Куцак Сергій Клас STK 1000: 1 місце - Сідоров Сергій 2 місце - Кушнаренко Віталій 3 місце - Мороз Олексій Клас SSP: 1 місце – Писарев Костянтин 2 місце - Калінін Павло 3 місце - Прохоренко Сергій Клас SBK: 1 місце – Писарев Євген 2 місце – Ефімов Анатолій 3 місце – Мацоцкий Олександр Клас Ветеран: 1 місце – Бобильов Олександр 2 місце - Гарбуз Євгеній 3 місце - Андьонов Сергій
Підсумки Чемпіонату Європи 17-23 вересня 2010 року з морського багатоборства серед чоловіків та жінок, Першості Європи серед юнаків, м. Черкаси. Змагання організовували та проводили – Черкаська обласна організація Товариства сприяння обороні України та Федерація морського багатоборства України. Склад учасників змагань: команд – 17, спортсменів – 121. Із них : чоловіків – 43, жінок – 43, юнаків – 35. Присутніх глядачів – біля 5 тисяч.
1-3 жовтня 2010 року в пмт.Сергіївка Одеської області проходив фінал Кубку України 2010 року з водно-моторного спорту.
Команда Черкаської обласної організації Товариства сприяння обороні України з результатом 17 очок зайняла перше місце серед шести команд опередивши команду Севастопольської міської організації ТСОУ на 6 очок. Спортсмени Черкаської області завоювали три перших місця, два других одне третє. Переможцями стали Слесарчук Андрій, Лисенко Анастасія, Лисенко Андрій та в особистому заліку-Чендеков Олексій.
25 вересня 2010 р. в м. Києві Черкаська команда обласного клубу службового собаківництва Товариства сприяння обороні України брала участь у Чемпіонаті України серед охоронних собак.
У командному заліку отримала 1 місце. Нашу команду на цьому Чемпіонаті представляли: Вікторов Віктор Васильович з німецькою вівчаркою Валдай від Мажор Хоф; Корецький Ігор Іванович з німецькою вівчаркою Норт від Мажор Хоф; Прідатченко Вікторія Михайлівна з німецькою вівчаркою Зерта від Мажор Хоф; Василевський Сергій Станіславович з німецькою вівчаркою Айза від Мажор Хоф. Універсальним Чемпіоном став Валдай ВІД МАЖОР ХОФ власник Вікторов В.В. Отримав у виставці собак по екстер’єру 1-е відмінно і титул кращого представника породи. Виставка собак проходила одночасно зі змаганнями. Наш Валдай виступав в усіх дисциплінах, а це загальний курс дресирування захисно-караульна служба та екстер’єр.
Звіт про змагання на Кубок України з кордових автомоделей серед учнівської молоді та юнацтва пам’яті В.І.Бойка. Згідно з наказом ЦК ТСО України від 21 вересня 2010 року № 132, з 1 по 3 жовтня 2010 року у місті Вінниці, на новому автомодельному кордодромі Вінницького обласного центру технічної творчості учнівської молоді відбулись змагання серед учнівської молоді та юнацтва на Кубок України пам’яті майстра спорту СРСР міжнародного класу, члена збірних команд СРСР та УРСР вінничанина Віталія Івановича Бойка.
Змагання зі швидкісного маневрування (фігурного водіння) автомобіля у Кіровоградській області
Кіровоградською обласною організацією ТСО України, за підтримки Управління освіти і науки облдержадміністрації, започатковано проведення змагань зі швидкісного маневрування (фігурного водіння) автомобіля серед інструкторів індивідуального навчання водінню навчальних організацій області, незалежно від форми власності та підпорядкування, що займаються підготовкою водіїв. Змагання проводились 17 вересня 2010 року на базі автодрому Кіровоградської АШ ТСО України.
Звіт про змагання на Кубок ТСО України з радіокерованих автомоделей (класи шосейних перегонів) у м. Севастополі .
Згідно з наказом від 31 серпня 2010 року № 122, з 22 по 26 вересня 2010 року у місті Севастополі (ДОЦ «Ласпі»), спільними зусиллями Севастопольської міської організації Товариства сприяння обороні України та Севастопольського міського центру технічної творчості були проведені змагання на Кубок ТСО України та відкритий Кубок України серед учнівської молоді з радіокерованих автомоделей (класи шосейних перегонів).
12

Статтi

Департамент державної автомобільної інспекції України
Н А К А З №252/157/32 від 23.03.2011 р.
НАКАЗ № 33 « 25 » березня 2011 р
Наказ № 409-К від 31 серпня 2011 року
Меморандум №1 про співробітництво
Архів cтатей

Вiдео

12 вересня 2011 20-річчю Товариства сприяння обороні України присвячується!
Відеоархів
ТСО УКРАЇНИ
Товариство сприяння оборонi України
© 2007–2010 Всi права захищенi.
м Київ, проспект Перемоги 52/2
тел./ факс: (044) 456-80-11
Форма зворотнього зв'язку

Розробка сайту