This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/gorbunov.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-17. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Юрій Горбунов: Я люблю сонце, тому з задоволенням тікаю із зими в літо

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода

Какая сейчас погода?
Отмена

Київ

Київська областьУкраїна

Сильна хмарність, невеликий дощ
+16°C
+61°F
3м/с
7миль/год
11км/год
Пд
742мм рт.ст.
989гПа
29д. рт. ст.
96%

Юрій Горбунов: Я люблю сонце, тому з задоволенням тікаю із зими в літо

Не дарма оптимістів називають сонячними людьми. От і Юрій Горбунов асоціюється з сонцем - усміхнений, позитивний. Погоду безальтернативно любить таку ж - ясне небо, яскраве сонце.

 

- Моя улюблена погода - сонячна. Тому що я виріс на західній Україні, в Івано-Франківську, у нас там дуже часто дощі і це іноді сумно. Звичайно, дощ - це теж добре, але я люблю сонце.

- Погода накладає відбиток на характер? На Західній Україні, пам'ятаю, місцеве населення мене завжди вражало своєю передбачливістю. Жартували: у нас 360 днів у році дощ, і раз вийшов з дому без парасольки - значить, приїжджий.

- Я думаю, що накладає, бо важко не залежати від погоди. Можна ховатися по офісах, в домівках, робити вигляд, що все добре, але насправді поведінка стихій сильно впливає на настрій. Територія Прикарпаття - територія, над якою затримуються хмари - їх Карпати "пригальмовують». Але і прекрасних моментів достатньо... Літо з дитинства у мене пов'язано з річкою, і дощів не пригадується. Весна, осінь - звичайно, дощі. Люди звикають до всього, скрізь знаходять позитив. Там чудові оздоровчі комплекси, повітря там свіже і чисте.

- У Києві дихається важче?

- Київ - індустріальне місто, а в новобудовах свої складності - ті ж Позняки або Харківський масив поки практично без дерев. І взагалі велике місто - дуже загазоване. Завжди, коли з Києва прилітаєш додому, поки їдеш з аеропорту - не вистачає легенів, щоб вдихнути все повітря. Голова відразу починає боліти, кисневий шок.

- А можна взагалі поєднати мегаполіс і комфортне проживання?

- Комфортне проживання в мегаполісі може бути тільки за межами міста. Жити треба в передмісті. У місті, зрозуміло, людина до всього звикає, але говорити про те, що в мегаполісі так само комфортно, як за містом - просто лукавити.

- А де ви віддаєте перевагу жити?

- Я хочу жити за містом, але поки живу в місті.

- Ви багато подорожували, який клімат вам здався самим затишним? Може, мріяли про острови?

- Острови - чудово. Але там теж є свої мінуси - вітер, наприклад. І якщо на острові є пісок, то все це піднімається вгору. І тоді ти вже не радий ні сонцю, ні морю. Я не думаю, що десь є на планеті ідеальний клімат чи ідеальні погодні умови. І мені здається, що це круто. Коли вдень сонце, а ввечері збирається на небі щось таке несподіване, може, блискавки і буря, а потім - знову чисте небо. Це цікаво. Саме тому, що спонтанно і не залежить від твоїх бажань.

- Тобто вам нічого не хотілося б міняти?

- Хотілося б, щоб повітря було чистіше в Києві. Але боюся, в найближчому майбутньому це неможливо.

- Чи траплялися у ваших подорожах які-небудь пригоди, пов'язані з погодою?

- Ми після зимових канікул відлітали з Нью-Йорка, і там попереджали: до 9 вечора треба злетіти, тому що почнеться сніжна буря і аеропорт можуть закрити. Для нас було смішно: як це, за розкладом, почнеться сніжна буря? Без п'ятнадцяти хвилин дев'ять ми вже заходили у літак, о 9:10 він повинен був вилетіти, о дев'ятій рівно почав падати сніг, о 9:20 все було завалено снігом, снігоприбиральні машини ще нічого не чистили, а наш літак уже встигли полити антизамерзаючою рідиною . Друзі, які на добу ще там залишалися, сказали, що наш літак був останнім, що полетів, тому що всі інші випускали вже вранці. Аеропорт був закритий. Не знаю, чи часто там наскільки точні прогнози погоди, але сильний сніг хвилина в хвилину пішов, причому і вітру особливого не було, просто - біла стіна.

- Коли віддаєте перевагу відпочивати?

- Звичайно, більше люблю літо, а не зиму. І взимку я їду в літо.

- Куди, якщо не секрет?

- Іноді в Майямі, іноді відпочиваю на островах, в круїзі, Єгипті.

- А якщо відпочинок випадає на міжсезоння?

- Ні, що ви. Весна і осінь - робочі сезони.

- Як часто доводиться чути: я настільки зайнятий, що не звертаю уваги на погоду...

- На жаль, іноді відвідують думки, що життя проходить повз. Якщо людина зайнята, зрозуміло, що ми всі сидимо по офісах, студіях, іноді не розумієш навіть який час доби, не кажучи вже про погоду на дворі. Але це жахливо. Насправді, ми сильно залежимо від природи і від погоди, на це треба звертати увагу. Наприклад, якщо ти прокидаєшся вранці, а на дворі сяє сонце, настрій зовсім інший. І не треба нічого придумувати, щоб його поліпшити.

Гришина Оксана
15.04.2011

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій