This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/kurkov.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Андрій Курков: Літератури без погоди не буває

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Хмарно
+16°C
+61°F
2м/с
4миль/год
7км/год
ПнЗ
747мм рт.ст.
996гПа
29д. рт. ст.
88%

Андрій Курков: Літератури без погоди не буває

Андрій Курков - популярний письменник і кіносценарист, живе в Києві, пише російською мовою, при цьому найкраще продається в Європі, а його книги перекладені на тридцять три мови світу! У березні 2008-го року роман Андрія Куркова «Нічний молочник» увійшов до «довгого списку» російської літературної премії «Національний бестселер». На початку нинішнього року Андрій презентував цю книжку у Франції. Він об'їхав з промо-туром сім міст. І в червні роман Андрія Куркова «Нічний молочник» став книгою червня в Європі за версією слухачів радіо «Європа1».

 

- Наскільки погода, стихія, катаклізми є частиною літературного твору?

- Як ви уявляєте собі літературу без погоди? - Здивувався Андрій. - У будь-якому творі дія розгортається або дощовою осінню, або сніжною зимою, або спекотним літом, або ранньою ніжною весною... Так що хуртовини, дощі, вітри, роси, грози, спека і сльота є скрізь і у кожного автора

- У яку погоду комфортніше працювати?

- Ви маєте на увазі, чи впливають на мене погодні капризи? Якщо і діють, то я справляюся. І в цю виснажливу спеку я якраз закінчив новий роман. Працював по дванадцять-чотирнадцять годин на день.

- Якщо не секрет, як називається роман?

- «Садівник із Очакова». Про що він? За жанром можна визначити як пригодницьку драму з елементами детективу та фантазії. Справа відбувається зараз і в 1957-му році. Детальніше, вибачте, не хочу розповідати.

- А де писали роман? Невже в самому Очакові? Не самий популярний курорт....

- Закінчував саме в Очакові, там же працював у минулому і позаминулому році. Нам там подобається, море чисте. Зараз ось якраз звідти і повернувся. Погода - не просто спекотна. Що говорити - температура води в морі доходила до 34 градусів! І це при тому, що ми жили на Лагерній косі: з одного боку - море, з іншого - затока. У затоці, як ви розумієте, вода прогрівається ще сильніше... Але я дуже задоволений проведеними там трьома тижнями - роман нарешті закінчено!

- Коли можна буде прочитати роман?

- Книгу готує видавництво «Фоліо» до Львівського книжкового форуму, який пройде у вересні. Це буде варіант російською мовою. Вересень, сподіваюся, буде більш сприятливим до спілкування з читачами. Українською мовою роман вийде до Нового року - у видавництві «Країна мрій». Свого роду подарунок для довгих зимових вечорів, читання на різдвяні канікули.

- І все-таки, яка ваша улюблена пора року?

- Зима і весна. Хоч працювати я можу в будь-яку погоду і практично в будь-яких умовах, але все одно комфортніше себе відчуваю, коли прохолодніше.

 

Гришина Оксана
23.09.2010

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій