This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/khrystych.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Дмитро Христич: Люблю суху холодну зиму і тепле літо без дощу

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Хмарно
+16°C
+61°F
2м/с
4миль/год
7км/год
ПнЗ
747мм рт.ст.
996гПа
29д. рт. ст.
88%

Дмитро Христич: Люблю суху холодну зиму і тепле літо без дощу

Дмитро Христич - найрезультативніший український хокеїст, що грав у НХЛ. Зараз його рік ділиться на дві частини двома улюбленими видами спорту - хокеєм і гольфом.

 

- Тільки що повернувся з Воркути. Травневі свята, а там ще зима і мороз, - ділиться враженнями Дмитро. - Вже настав полярний день - сутінки чи ніч тривають всього півтори години. І це поєднання - сонце цілий день і зима в травні - божевільний перепад. Як там люди живуть, незрозуміло. Нам тут дуже добре.

- Так вам пощастило. Ви побачили справжню весну за полярним колом. Кажуть, це дуже красиво.

- Яка весна? Там ще зима справжня. Машини стоять в заметах, називають їх там пролісками, чекають свого часу, щоб їх хто-небудь розкопав. А от у Києві зараз погода - самий клас! Сонечко світить, але ще не жарко. Така погода мені подобається, - зізнається Дмитро.

- Ви в травні побачили зиму. А як ви ставитеся до того, що багато хто шукає літа взимку, прагнуть полежати на пляжі під Новий рік?

- Просто багато хто не знає, наскільки це шкідливо для організму - з холоду в спеку. А особисто для мене дуже довгий час зима була зайнята. Але якщо чесно - не шукаю взимку літа, взимку хочеться зими.

- А улюблена пора року у вас є?

- Їх дві - пізня весна, коли майже вже літо. І справжня сильна зима.

- Ваша любов до зими пов'язана з хокеєм?

- Ні. Ми живемо в такому середовищі, у нас чотири пори року. І це чудово - коли взимку сухо і холодно. Нехай не дуже сильно холодно - може, 20-30 градусів це перебір. Я люблю суху холодну зиму і тепле без дощу літо. Люблю зиму справжню - з морозцем і сніжком. Тільки, мабуть, багато снігу не треба, у нас в Києві ніхто не готовий до нього і не розчищається нічого.

- У дитинстві ви застали хороші зими в Києві?

- Ми каталися на лижах в Голосіївському парку з батьками. Та там і на санчатах добре було... У багатьох дворах заливали лід, на шкільних стадіонах обов'язково. А по дворах, на просто утоптаному снігу ми грали в хокей без ковзанів, було дуже здорово.

- Чим ви зараз займаєтеся?

- Останній сезон я був помічником головного тренера збірної країни з хокею. Також у мене є захоплення, хобі, інший вид спорту - гольф. Як сніг сходить - починається гольф. Після хокею - відразу гольф.

- Що вам ближче нині - хокей чи гольф?

- У гольф-то я граю, а в хокей... Але тренерська робота теж цікава. Я помічник головного тренера збірної країни, ця команда збирається декілька разів на рік. У цьому році ми провели чемпіонат світу в оновленому палаці спорту. Дуже добре відремонтували. І роздягальні обладнані, і вся інфраструктура. Ще б туди хокей на постійне місце проживання!!!

- Але хокей - досить витратний вид спорту. Це не футбол, де початкові навички можна прищепити в будь-якому дворі чи школі, був би м'ячик. А як у Києві з гольфом? Як і раніше спорт для обраних?

- Ну не зовсім так. На Оболоні, наприклад, хороша тренувальна база - драйвінг рейндж. Дуже гарне місце дня початківців - треба ж ознайомитися з етикетом, правилами гри, руку поставити, в кінці кінців. І в Київській області - два поля. В Україні ще хороші поля є в Харкові та Луганську.

- Коли починається гольф-сезон?

- Як тільки сніг сходить. В кінці квітня вже працювали.

- Гольф все-таки гра під відкритим небом. Є якісь погодні обмеження?

- Так, почавши гру, треба дійти до останньої лунки, як би погода не змінювалася. Єдине, що беззастережно перериває гру - гроза. Тоді всі йдуть з поля і ховаються в будиночок. Якщо йде сильний затяжний дощ, і залиті лунки, то суддя може прийняти рішення зупинити гру.

- А як же вітер?

- Вітер дуже сильно впливає на результат. Важко розрахувати поправку на вітер - направо або наліво, два метри чи десять...

- Поки займалися хокеєм, капризи погоди на гру не впливали?

- Ну чому? Коли грав в Америці, було як-то - у Вашингтоні скасовували хокейні матчі. Настільки було погано на вулиці, мало того, що дуже складно добиратися глядачам, так ще була небезпека обвалення даху.

- А які погодні спогади про Канаду?

- У Торонто клімат схожий на київський. А в Оттаві - теж свої принади. Там є канал в центрі міста, він взимку замерзає і деякі місцеві жителі замість того, щоб їздити на роботу на машині, автобусі або тролейбусі - вибирають ковзани.

- Ковзани?

- Так, я сам бачив. Там такі невеликі річки-канали, і тим, кому зручно - той взув і поїхав...

- Який, на вашу думку, вид спорту зручний для Києва? Велосипедисти, приміром, - хлопці активні, але Київ зовсім не пристосований для них...

ани - Ранкові пробіжки, наприклад - в Києві ще достатньо парків. Залишилися ще майданчики у дворах - можна пограти у футбол, як мінімум. Велосипед... Дійсно, у нас в місті немає велосипедних доріжок, а по колу їздити не цікаво... Хотілося б, щоб було побільше майданчиків, щоб і взимку їх заливали, і влітку у футбол грали підлітки, а не лавки розбивали від надлишку енергії, як це зараз, на жаль, буває.

Гришина Оксана
06.05.2011

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій