This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/kharchyshyn.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Валерій Харчишин: Гроза - це рок​​-н-рол, сонце - попса

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Хмарно
+16°C
+61°F
2м/с
4миль/год
7км/год
ПнЗ
747мм рт.ст.
996гПа
29д. рт. ст.
88%

Валерій Харчишин: Гроза - це рок​​-н-рол, сонце - попса

Фронтмен групи «Dруга Ріка» Валерій Харчишин розповів, що пісні найкраще складаються навесні і восени, а також поділився рецептом зігрівання на концерті взимку.

 

- Люблю, коли відчувається потужність стихій - пориви вітру та грози. Це драйв! Це і є справжня музика! Рок-н-рол, одним словом. А ось пекуче сонце - це щось монотонне і виснажливе, як попса.

- Валерію, що плануєте на весну?

- Найближчим часом поїду в Лос-Анжелес та Сан-Франциско. Ненадовго повернуся до України, а потім у нас виступ у Москві. По поверненню ми розраховуємо на приплив сил: допишемо новий альбом, і будемо готуватися до туру, який може відбутися в цьому році, як навесні, так і восени.

- З огляду на таку активну творчу весну, чи будете відпочивати влітку?

- О, літо - це пора концертів. У минулому році, нас запрошували виступати у спеку - іноді під палючим сонцем, на вулиці сорок градусів, очі бачать тільки промені і сонячне коло...

- Чому під палючим сонцем? Мені завжди здавалося, що концерти починаються не раніше восьмої вечора...

- Минулого літа і о восьмій вечора була ще та душогубка. А в Полтаві нас попросили виступити о четвертій годині дня - і я навіть не пам'ятаю, як я співав, але, судячи з відгуків на форумі офіційного сайту гурту, все пройшло відмінно.

- Для Вас є якийсь взаємозв'язок погоди і творчості?

- Погода допомагає і надихає. Як правило, активно пишу навесні або восени. Влітку рідше за все - в розпал липневої спеки майже нічого не вигадується.

- Мабуть, ви любите море - ось де постійно відчувається справжня стихія...

- Неважливо коли, але два рази на рік я неодмінно повинен побачити море чи океан. Там я чи йду діставати з-під води таємниці океану, або лізу в гори - лише б не лежати на сонці.

- Мороз і холод не заважає виступам? Чи в цей час краще відпочивати?

- Узимку ми зазвичай працюємо - активний сезон починається в середині грудня, тому відпочивати треба або до Різдва, або після. Минулої зими в Тернополі, коли було мінус 27, я спокійно співав більше години. Після двох пісень починається драйв, і вже не думаєш про мороз.

- Ви віддаєте перевагу активному відпочинку чи любите сховатися в будинку за чаєм з друзями?

- З друзями посидіти зимовим вечором звичайно люблю. Це мега добре. Але більше все-таки - активний відпочинок. Я б більше проводив часу в горах, катаючись на лижах. Полюбив зиму, оскільки давно вже долучився до зимових видів спорту. Якось ми з друзями самі вирішили, що пора вибиратися в гори. З того часу не змінюємо цієї традиції років сім-вісім.

- Яким горам надаєте перевагу - Карпати чи Татри з Альпами?

- Коли ще не катався на лижах, то бував у Альпах. Там мені сподобалося, але все-таки Буковель ближче. У минулому році не встигли взимку покататися, було дуже багато роботи і десь в кінці травня вирішили - «ой, треба ж покататися на лижах!». У цьому році я вже відзначився на схилах Буковеля двічі: траси - відмінні! Карпати мене повністю влаштовують і природою та умовами для відпочинку.

- Яка погода супроводжує кліпи на пісні групи «Dруга Ріка»?

- Кліпи - це суміш життя і творчості. Як правило, режисер більшості кліпів групи «Dруга Ріка» та її учасник Віктор Скуратівський вибирає саме ту погоду, яку я не дуже люблю - відкрите сонце, щоб не було різкої зміни освітлення. На заході дуже добре виходить графічний силует, а якщо цей захід ще й у горах - просто здорово.

Гришина Оксана
18.03.2011

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій