This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/chashina.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Московській погоді не вистачає стабільності

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Сильна хмарність
+15°C
+59°F
2м/с
4миль/год
7км/год
ПнЗ
746мм рт.ст.
995гПа
29д. рт. ст.
74%

Московській погоді не вистачає стабільності

Знаменита спортсменка, чемпіонка Світу і Європи по художній гімнастиці Ірина Чащина розповіла Gismeteo про те, на що вона із задоволенням проміняє московську негоду, а також про свою роль в кінофільмі «Шлях», який виходить на екрани 21-го травня.

 

- Ірина, ви сибірячка, яким якостям свого характеру ви зобов'язані народженню і дитинству на Півночі?

- Я пишаюсь тим, що я сибірячка. Не знаю, чи від цього, але я легко сприймаю будь-які погодні зміни. Наприклад, коли восени або взимку погода любить «пожартувати» і намагається серйозно втрутитися в плани, на цей випадок у мене, як у загартованої людини, завжди запасний план. Негодою мене не налякаєш. Хоча бували ситуації, коли відчувала себе безсилою перед стихією, якщо, наприклад, потрібно було відлітати на турнір, всього на один день, а рейс відміняли із-за поганої погоди. З іншого боку, характер, вихований в Сибірі, допоміг в завоюванні столиці. Адже недаремно говорять, що людям, які народилися в провінції, вдається більше. Особливо, це стосується сибіряків, які звикли добиватися своїх цілей в житті. З іншого боку, в загартовуванні мого характеру величезну роль зіграли батьки, а також жорсткий спортивний режим, який у мене з дитинства.

- А яка погодна обстановка для вас найкомфортніша?

- Не дивлячись на те, що народилася на півночі, я людина теплолюбива. Але жару не переношу. Точніше, важко, коли йдуть інтенсивні тренування, а за вікном +40°. Тоді я можу втратити працездатність, і як мене, образно кажучи, не лупи - я нічого до ладу не зроблю. «Зібрати» себе не зможу. Тому віддаю перевагу все ж таки прохолоді. Ранку віддаю первагу вечір. Мені здається, що рідко хто любить прокидатися з світанком. Але доводиться вставати рано - в 7 ранку, режим вироблений роками. У вихідні трохи пізніше - в 9-10 ранку. Буває цілий день проходить в сонному стані, хочеться піти швидше з роботи, а до вечора розходишся, і можна піти з друзями в кафе посидіти. Починається життя.

- Ви вже давно живете в Москві, чого вам бракує у кліматі столиці?

- У першу чергу не вистачає стабільності. Хочеться побільше тепла, щоб весна починалася не в травні, а тоді, коли їй належить початися - в березні. Щоб зима була нормальною - зі снігом. Тому що коли його немає, а на вулиці -20 °, тоді холод переноситься набагато важче, стає аж надто холодно. Останні роки Москва демонструє якусь аномальність погоди. Але ми тут безсилі що-небудь змінити.

- Для відпочинку, який обираєте час року, і який погодний контекст вважаєте з краще?

- Восени починається хандра, бо я люблю весну і літо. Коли вдається викроїти час для відпочинку в Москві, люблю проводити його в наших парках - «Коломенське», «Царицино». Просто повалятися на траві - це здорово. Якщо ж є можливість виїхати за кордон, віддаю перевагу Індії, Арабським Еміратам. Їду туди, де сонце, пісок, де можна заритися в пісок, відгородитися від суспільства і від московської суєти.

- Ви нещодавно зіграли в кінофільмі «Шлях», який скоро вийде на екрани. Анонси фільму повідомляють, що зйомки проходили в Китаї, у монастирі Шаолінь, ви й там побували?

- Ні, моя частина зйомок проходила в Москві. У фільмі я граю гімнастку, в яку закоханий головний герой. Роль досить маленька, мені здається, хвилин 10 за весь фільм. Але все одно було дуже цікаво. Це для мене перший подібний досвід.


 

 

 

Поліна Павлова

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій