This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/benyuk.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-04. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Богдан Бенюк: Експериментувати з погодою не стоїть

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Сильна хмарність
+15°C
+59°F
2м/с
4миль/год
7км/год
ПнЗ
746мм рт.ст.
995гПа
29д. рт. ст.
74%

Богдан Бенюк: Експериментувати з погодою не стоїть

Народний артист України Богдан Бенюк - особистість багатогранна, по-справжньому сонячна. Актор театру і кіно, шоумен, політик. Служить у Національному академічному драматичному театрі ім. Франка з 1980 року. Почав кінокар'єру ще на другому курсі, знявшись у Леоніда Бикова в "Ати-бати, йшли солдати". Бажаний кінорежисерами до цього дня - "Кандагар", "Таємничий острів", "Ліквідація" тому приклад. Дуже люблять Богдана Михайловича запрошувати озвучувати мультфільми. Заступник голови ВО "Свобода", очолював список цієї партійної сили на минулих виборах до Київської облради.

 

- Богдане, чи можна говорити про національну погоду - нарівні з національною кухнею або національним характером? І чи можуть кліматичні умови якось впливати на характер людини?

- Не замислювався. Навряд чи така постановка питання етична. У будь-якій країні, якою б там не був клімат, є люди, які легко піддаються зовнішньому впливу, будь то думка інших людей або погода. Від цього - легковажні вчинки, поганий настрій чи хвороби. Але звинувачувати в цьому треба насамперед самого себе, а вже ніяк не виправдовуватися примхами погоди чи зустрічним перехожим з вимогливим начальником.

- Але наша погода вам подобається?

- Цього року вже точно пощастило. Осінь нам дісталася весела, світла, сонячна. Гарна, одним словом.

- І все-таки, чи можна говорити якщо не про українську, то типову київську погоду - за прикладом тієї ж лондонської з туманами і дощами?

- Це стереотипи, і боюся, вони нічого спільного з реальною погодою не мають. От ви кажете - лондонська. А що можна сказати про московську або токійську, мінську або віденську?

- А хотілося б що-небудь змінити в київській погоді?

- Я звик до тієї, що є. Хоча приїхав до Києва тоді, коли вже було споруджено Київське море. Люди, що жили тут і раніше, розповідають, що клімат був сухіший, а зараз вологішиий, зими були холоднішими, літо рівніше. Пам'ятайте, був такий час, коли намагалися довести, що людина - господар природи, та й погоди теж. Бами, шмами там всякі, річки повертали, моря висушували. І що в результаті? Так що я думаю, експериментувати з погодою краще не треба.

- Дощі не любите?

- Я така людина, що все розумію і приймаю, а значить, все люблю. Все має бути, все потрібно. І дощик - потрібен. Землю треба зволожувати, щоб урожай був хорошим.

- А ваша улюблена погода - яка?

- Температура - двадцять градусів. Сонце - визирає з-за хмаринок. Я не люблю ні спеки, ні холоду. І взагалі - людина помірна, і таку ж віддаю перевагу погоді. Все має бути в міру - вода, сонечко. Улюблена пора року, як, я думаю і у більшості людей - літо.

- А не улюблена?

- Тут я на всі сто згоден з піснею - немає поганої погоди. Є погане ставлення людей до погоди. Ну як до того ж Новому року. Знаєте, часто доводиться чути - який був, мовляв, рік поганий, невдалий, важкий. Але не буває років, про які не можна було пригадати щось хороше. Головне - внутрішня погода, псіхогічний стан. Твій внутрішній стан впливає на сприйняття навколишнього - погоди і людей. Нехай на вулиці дощик, але у мене - на душі сонечко, і всім посміхаюся і всьому радий.

Оксана Гришина
03.11.2010

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій