This version of the page http://www.gismeteo.ua/ua/lyashko.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-10-02. The original page over time could change.
GISMETEO.UA: Олег Ляшко: Найкраща пора року – весна - початок літа

Інформація

  • Про проект
  • Інформація для ЗМІ
  • Інформація для WEB
  • Про рекламу на сайті
  • Часті питання (FAQ)
  • Гостьова книга
  • Мапа сайту
  • Контакти

Погода за вікном

Київ

Київська областьУкраїна

Хмарно
+12°C
+54°F
1м/с
2миль/год
4км/год
Пд
755мм рт.ст.
1007гПа
30д. рт. ст.
80%

Олег Ляшко: Найкраща пора року – весна - початок літа

Улюблена погода? Сонячно, тепло - 25-27. Не люблю, коли вже дуже жарко. Але не люблю і холоду, хоча сам народився взимку, в грудні, - каже народний депутат Олег Ляшко. - І, звичайно ж, найкраща пора року - весна - початок літа.

 

- Найбільше люблю травень, коли все розцвітає, коли з'являється на деревах листя, коли трава виростає. Травень - це супер!

- Судячи з усього, ви відчуваєте себе людиною, близькою до землі?

- Безумовно. Я сільська дитина, хоч і народився в місті Чернігові, але літні канікули проводив у колгоспі, у рідних тітки і дядька на Луганщині.

- Які найяскравіші спогади вашого сільського річного дитинства?

- Я дуже любив бігати під дощем. Дощ періщить як з відра, тітка кричить: «Зайди до хати!», А я - босий, по калюжах! В одних шортах!

- І ви не боялися грози?

- Ні. До речі, коли пас череду, часто потрапляв під дощ, грозу, але ні, страху ніколи не було, навіть якщо зовсім поруч блискавка вдаряла. Люблю літній дощ. І сліпий, і тихий, і стіною. І звичайно - сидіти і дивитися, як йде дощ. За вікном стіна дощу, ти закриваєш очі і слухаєш цей шум води...

- Ну, таке всі люблять - із затишного будинку спостерігати за стихією.

- Мені в дитинстві дуже подобалося саме потрапляти під зливу, та й купатися під дощем теж.

- Ви виросли, по суті, в степу...

- Так, я люблю степ, простір, широкий горизонт. Такий я, широкої душі людина, - сміється.

- Вам доводилося стикатися з упередженнями проти «людини степу», недовірою, побоюваннями?

- Ні, що ви. Не можна ж серйозно ставитися до такого. Звичайно, наші предки ховалися в лісах від загарбників в часи боротьби з монголо-татарами, але я не думаю, що ми сьогодні стикаємося з подібними проблемами.

Україна прекрасна - і степ, і ліс, і гори - скрізь! Я народився на Чернігівщині, там ліс, виріс на Луганщині, там степ. І немає в мене ніяких проблем - і в лісі, і в степу скрізь відчуваю себе як вдома.

- Де ви любите відпочивати?

- Раніше я часто їздив на Кіпр, Таїланд мені дуже подобається. Природа, люди. Але треба знати, коли їхати. Якщо поїдеш у серпні - у сезон дощів - там важкувато доведеться. Але в останні роки я відкрив для себе Крим, він неймовірно красивий. Раніше, не знаючи всієї цієї краси, я їздив за кордон. Але ось уже кілька років поспіль, років п'ять, мабуть, вже, їжджу тільки в Крим, мені там дуже подобається!

- Що вас найбільше приваблює - море чи гори?

- Ялта. Повітря, море, гори - мені все там подобається! Я не їздив туди ще взимку, тому не можу сказати, наскільки там добре, але влітку мені там дуже подобається. Я не їжджу взимку до Криму, бо, як вже сказав, люблю тепло. Тобто взимку якщо вже відпочивати, то я віддам перевагу якимсь теплим країнам, той же Таїланд, хоч і дуже вже довго летіти. Але уявляєте - із зими, де тридцять градусів морозу, туди, де тридцять градусів тепла! Казка!

Найтяжчий час для мене - кінець осені - початок зими. Дощі, сльота осіння наганяють тугу, хоча й кажуть, що у природи немає поганої погоди. Взимку легше - там багато свят. Різдво, Новий рік - найулюбленіші для мене. Але, повторюся, найкращий місяць - травень.

- Усі люблять травень.

- У мене це пов'язано з дитячими спогадами. По-перше, літні канікули починаються саме в травні, і всі ми з нетерпінням чекали цього, літо віщувало відпочинок, поїздки до родичів, до таборів. А по-друге, я в дитинстві навчався в інтернаті, нам на початку травня видавали нову форму, яку міняли двічі на рік (річна-зимова). І нова шкільна форма - це було для нас свято. А демонстрації 1 травня, 9 травня, потім День піонерії! Було відчуття, що цілий травень - це суцільне свято, який до того ж потім переходить в канікули.

- А як ви відпочиваєте в місті? Віддаєте перевагу плаванню, ранковим пробіжкам, велосипеду?

- У мене, на жаль, немає можливості відпочивати, тому що я з ранку до вечора працюю. Вранці я гуляю, круги намотую... А найкращий відпочинок для мене - спілкування з людьми, від цього я отримую заряд енергії. Розмовляючи - я відпочиваю, знаєте, як на автопідзарядці ...

 

Гришина Оксана
08.07.2011

Наші проекти

  • Мобільні додатки
    Windows Phone
    iPhone & iPod Touch
    Android
    Windows Mobile
  • Радар
    Прогноз опадів та гроз
    на картах.
  • Браузерні розширення
    Google Chrome Extension
    Opera Plug-In
    Opera Speed Dial
    Mozilla Firefox Extension
  • Сніжинки
    Піднімають настрій