This version of the page http://uatm.ua/ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-09-30. The original page over time could change.
Реєстрація торгової марки

486-6468
486-3813
486-4381

Реєстрація торговельних марок

rus eng
Мобільні телефони офісу: 099 433-01-33 098 773-33-53 063 942-55-33 info@uatm.ua igor.v.ko

Новини

26.09.2012 15:57:57

Столетняя война пивных брендов

Детальніше...
18.09.2012 08:15:26

Apple удалось запретить продажи смартфонов Motorola в Германии

Детальніше...
11.09.2012

Новые зарегистрированные знаки наших Клиентов.

Детальніше...
10.09.2012

Международная конференция администраторов и регистраторов национальных доменов

Детальніше...
07.09.2012

Вокруг сайта kremenchug.ua горят судебные споры

Детальніше...

Останні статті

Торговельна марка

Кондратюк Ігор
Вікторович
Патентний повірений України

Що таке торговельна (торгова) марка?

Торговельна марка - це певний символ. Якесь позначення для Ваших товарів або послуг. Та юридично торговельною маркою такий символ стає тільки після його державної реєстрації. Грубо кажучи: якщо є у Вас Свідоцтво - то є і торговельна марка із зафіксованими в ньому правами. Немає Свідоцтва? Немає і торговельної марки.

Реєстрація торговельної марки має на меті наступні завдання:

  • Захищати Ваші права. Тобто після реєстрації Ви зможете заборонити використання такого ж або подібного позначення для тих же самих або схожих товарів і послуг. 
  • Дати право захищатися від претензій конкурентів, що мають схожі торговельні марки!
  • Додаткові переваги: після подачі заявки в Україні, Ви зможете розпочати міжнародну реєстрацію торговельної марки за кордоном. або реєстрацію товарного знака в Росії.
  • Ви отримаєте домен UA. І зможете продати - передати торговельну марку. Не зареєстровану ТМ не можливо продати, передати, чи видати на неї ліцензію.
 Підготовка і подача заявки - 700 грн.
Замовити реєстрацію торговельної марки

РЕЄСТРАЦІЯ ТОРГОВЕЛЬНОЇ МАРКИ

Реєстрація торговельної марки в Україні має три терміни виконання: СТАНДАРТНА, ПРИСКОРЕНА і ТЕРМІНОВА.

  • СТАНДАРТНА реєстрація. Ця реєстрація має один недолік - триває вона трохи більше 1-го року. Але права на марку діють вже від дати подання заявки на реєстрацію. Така реєстрація ТМ має мінімальну вартість.
  • ПРИСКОРЕНА реєстрація торговельної марки. Триває прискорена реєстрація 8-8,5 місяців. Переваги: Свідоцтво на торговельну марку - завжди краще, ніж тільки заявка. У цьому випадку через шість місяців замовляється і проводиться прискорена експертиза заявки.
  • ТЕРМІНОВА реєстрація торговельної марки. Всього 2-2,5 місяці - і торговельна марка Ваша. До речі, і домен UA - також. Термінова реєстрація торговельної марки потрібна тим, хто воліє отримати права як можна швидше. Вартість прискореної і термінової реєстрації істотно залежить від кількості класів. Про класи для реєстрації торговельної марки
Замовити реєстрацію торговельної марки

ДОМЕН UA

Яна Кондратюк
Провідний юрист агентства

Реєстрація домену UA і торговельна марка

  • Ми зареєстрували торговельні марки для багатьох сотень доменів UA: ODNOKLASSNIKI.UA, VKONTAKTE.UA, I.UA, RBK.UA, UTRO.UA, RAMBLER.UA, HI-FI.UA, POGODA.UA, INTERNET.UA, TOURISM. UA і т.д., і т.п. Весь список торговельних марок, зареєстрованих нами для домену UA налічує більше 500 торговельних марок. Ми були першими в далекому 2002-му році в реєстрації торговельної марки для домену UA і залишаємося одними із кращих. Критерій тут один: отримав наш клієнт свій домен чи ні. Якщо отримав, значить і реєстрація торговельної марки проведена нами успішно. 99,9% клієнтів отримали домен. UA, який хотіли;
  • У нас Ви отримаєте будь домен UA: домен I.UA - зробили, домен O.UA - теж, ANEKDOT.UA - на здоров'я. Але як відомо, кількість ХОРОШИХ доменів в Інтернеті обмежена. Починайте реєстрацію торговельної марки сьогодні, тому що завтра - може бути запізно, або складніше. 

  • Ваш домен не вкрадуть. Домен не вкрадуть кіберсквотери чи конкуренти, щоб перепродати ВАМ ЖЕ втричі дорожче. Реєстрація торговельної марки для отримання домену UA - просто необхідна, такі Правила домену UA. Докладніше про те, як проходить реєстрація торговельної марки для домену UA. Сама реєстрація домену UA на 1 рік у нас коштує 350 грн, що є дешевше ніж у багатьох компаній по реєстрації доменів UA.
Замовити реєстрацію торговельної марки для домену UA

ПОПЕРЕДНІЙ ПОШУК ТОРГОВЕЛЬНОЇ МАРКИ

Перш ніж реєструвати торговельну марку, бажано провести попередній її пошук.

  • Пошук торговельних марок проводиться: або ще до подачі заявки на реєстрацію торгової марки, або відразу після подачі заявки. Іноді краще відразу подати заявку на реєстрацію торговельної марки. І ваші права на торговельну марку будуть від дати подання заявки на реєстрацію торговельної марки. А потім, через тиждень-другий вже провести пошук схожих торговельних марок. Тоді в результатах попереднього пошуку буде і ваша торговельна марка;
  • В попередньому пошуку перевіряються: торговельні марки, які отримали реєстрацію за національною процедурою, заявки на реєстрацію торговельних марок за національною процедурою та торговельні марки, які пройшли реєстрацію за міжнародною процедурою реєстрації торговельних марок, або ще тільки заявлені за цією процедурою.
  • Варіанти пошуку торговельної марки. Існує три види торгових марок: словесні, образотворчі або комбіновані. Тому і пошук може проводитися словесних, образотворчих або комбінованих торговельних марок. Більшості наших клієнтів ми радимо проводити пошук тільки словесної частини торгової марки. Такий пошук торговельної марки дешевше в два рази, ніж пошук комбінованої торговельної марки.
  • Терміни та вартість пошуку торговельної марки: залежить від кількості класів реєстрації торговельної марки і від виду торговельної марки. Вартість попереднього пошуку словесної торговельної марки по одному класу - всього 720 грн! Детальніше про пошук торговельної марки
Замовити реєстрацію торговельної марки для домену UA

ОТРИМАННЯ ШТРИХ-КОДУ

Штрих-код - це найсучасніша технологія ідентифікації товарів! 

  • Отримання штрих-коду зовсім просте. Ми з Вами підписуємо Договір на послуги з з отримання штрих-коду. Ви надаєте нам Довіреність на дії з отримання штрих-коду. Відбуваються оплати. Ми готуємо документи і подаємо всі необхідні документи в "ЄАН-УКРАЇНА". Якщо ви не в Києві, то документи для отримання штрих-коду можна надіслати або рекомендованим листом або службами кур'єрської доставки;
  • Вартість отримання штрих-коду залежить від розмірів (виду) підприємства: це Велике підприємство, це Мале підприємство або це Суб'єкт підприємницької діяльності. Розміри оплат в "ЄАН-УКРАЇНА" з отримання штрих-коду - єдині для всієї Україні. Тому за штрих-код доведеться платити однаково що в Києві, що в Харкові або Донецьку.
  • Терміни отримання штрих-коду: отримання штрих-коду процес досить простий, але все ж зажадає часу на оформлення документів. В середньому, після підписання Договору, отримання документів та оплат проходить два тижні. Термін отримання штрих-коду можна і зменшити. Але це - додаткова оплата. Отримані документи штрих-коду ми відправимо Вам рекомендованим листом або службами кур'єрської доставки. Детальніше отримання штрих-коду для Вашого підприємства.
Замовити отримання штрих-коду

ПЕРЕДАННЯ ПРАВ НА ТОРГОВЕЛЬНУ МАРКУ. ПРОДАЖ ДОМЕНУ UA. ЛІЦЕНЗІЙНИЙ ДОГОВІР.

Договір передання прав на торговельну марку і Ліцензійний договір на торговельну марку


  • Передання прав на торговельну марку: торговельні марки живуть своїм життям. Дуже часто реєстрація торговельної марки проходить тільки для того, щоб тут же цю торговельну марку передати чи передати на деякий час, за ліцензійним договором;
  • Продати домен UA - це передання прав на торговельну марку, реєстрація якої дозволила отримати цей домен UA. Номер Свідоцтва на цю торговельну марку вказаний в інформації про це домені. І цей номер Свідоцтва на торговельну марку завжди можна дізнатися і перевірити на сайті Адміністратора домену - ТОВ "Хостмастер", перевіривши інформацію про цей домен UA. Номер Свідоцтва на торговельну марку вказується в полі "license". Продаж домену UA та передання прав на торговельну марку - це складний процес. І небезпечний насамперед для покупця торговельної марки і домена. Особлива складність у тому, що "admin-c" домену не має чіткого юридичного тлумачення. Ми неодноразово супроводжували передання прав на торговельну марку та продаж домену UA. Детальніше продаж домену UA та передання прав на торговельну марку.
  • Ліцензійний договір на торговельну марку: це теж Договір розпорядження матеріальними правами на торговельну марку. За ліцензійним договором на торговельну марку одна сторона, Ліцензіат, передає іншій стороні, Ліцензіату, ті чи інші матеріальні права на торговельну марку. Таке передання прав на торговельну марку часто обмежується обсягом переданих прав на цю на торговельну марку, строком передання прав або територією використання цієї торгової марки. Детальніше Ліцензійний договір на торговельну марку.
Замовити Ліцензійний договір або Договір передання прав на ТМ 

ПАТЕНТ НА ПРОМЗРАЗОК, КОРИСНУ МОДЕЛЬ ТА ВИНАХІД 


 Отримання патенту - складніше, аніж реєстрація торговельної марки

  • Патент на промзразок: такий патент захищає форму, розмальовку і їх поєднання у промислового виробу. Вимоги до патенту на промзразок прості - новизна і промислова придатність. При цьому новизна промзразка розуміється як світова новизна. Патент на промзразок видається без проведення кваліфікаційної експертизи. А в тій же Росії є така експертиза і отримати там патент на промзразок вельми непросто. Детальніше патент на промзразок.;
  • Патент на корисну модель: такий патент захищає спосіб (дій матеріальних предметів над матеріальними предметами) або сам пристрій промислового виробу. Вимоги до патенту на корисну модель теж прості - новизна і промислова придатність. При цьому новизна корисної моделі теж розуміється як світова новизна. Патент на корисну модель видається без проведення кваліфікаційної експертизи.
  • Патент на винахід - це вищий пілотаж патентної справи. І далеко не кожен патентний повірений здатний грамотно написати такий патент. Патент на винахід, як і патент на корисну модель, захищає або спосіб (дій матеріальних предметів над матеріальними предметами) або сам пристрій промислового виробу. Але в патенті на винахід допускається і з'єднання способу і пристрою для його здійснення. Вимоги до патенту на винахід складніші - новизна, промислова придатність і винахідницький рівень. При цьому новизна винаходу теж розуміється як світова новизна. Патент на винахід видається тільки після проведення кваліфікаційної експертизи. Детальніше патент на винахід як об'єкт права інтелектуальної власності.
Замовити отримання патенту

ЗАХИСТ ПРАВ НА ТОРГОВЕЛЬНУ МАРКУ

Досудовий захист прав на торговельну марку. Захист прав на торговельну марку в суді.

  • Грамотний досудовий захист прав на торговельну марку - це вже ефективний спосіб припинити порушення. Відсутність реакції на порушення прав на вашу торговельну марку - неправильно. Фіксація порушення прав на торговельну марку плюс грамотне письмове попередження порушника прав на торговельну марку - це основа ваших подальших дій. Крім того, грамотний лист-претензія (або відповідь на нього) - можуть вирішити суперечку навколо торговельної марки ще ДО суду.
  • Наведу приклад: на одного з наших клієнтів подали до суду за нібито порушення прав на торговельну марку. Наша рекомендація - зустрічний позив про скасування торговельної марки конкурента. Ознайомившись вже тільки із зустрічним позовом, позивач поміняв свою лінію поведінки і сам побажав прийти до мирової угоди. Детальніше про захист права на торговельну марку 
  • Захист прав на торговельну марку в суді. Ще раз зауважимо: щоб захищати права на торговельну марку, їх треба мати. Тому реєстрація торговельної марки та отримання свідоцтва на торговельну марку - це вихідна точка. І лише після неї і можна говорити про захист прав на торговельну марку. Немає прав - немає чого і захищати. Цікаву інформацію про торговельні марки вам дасть сайт - trademark.ua. На сайті представлена ​​і судова практика по торговельним маркам. Детальніше захист прав на торговельну марку в суді 
Замовити отримання патенту