This version of the page http://proeco.visti.net/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-29. The original page over time could change.
ProEco | Екологія України. Новини екології | Экология Украины. Новости экологии
Экология Украины


Популярные статьи

  • Черемша

  • Перспективи малої гідроенергетики України з асинхронними генераторами

  • Місцеві особливості формування первинного поля забруднення (на прикладі ландшафтів Димерського модельного полігону)

  • С 6 по 9 ноября 2012 года будет проводится Международная агропромышленная выставка «АГРОФОРУМ»

  • В Киеве, с 6 по 9 ноября 2012 будет проходить X Международная специализированная выставка КОММУНТЕХ – 2012

  • ПІДГОТОВКА СУЧАСНОГО ВАЛЕОЛОГІЧНО ОРІЄНТОВАНОГО ПЕДАГОГІЧНОГО ПРАЦІВНИКА

  • ФОРМУВАННЯ ОСОБЛИВО ЦІННИХ ЗЕМЕЛЬ РЕКРЕАЦІЙНОГО ПРИЗНАЧЕННЯ

  • Бюлетень про стан довкілля м.Києва за січень 2011 року

  • Червоний шлам Миколаївського глиноземного заводу – цінна техногенна сировина

  • Кодекс України "Про надра"

  • Закон України "Про охорону навколишнього природного середовища"

  • Закон України "Про екологічну експертизу"

  • ОСНОВНІ ШЛЯХИ ОПТИМІЗАЦІЇ ПРОЦЕСІВ ВІДНОВЛЕННЯ БУКОВИХ ЛІСІВ КАРПАТ

  • Лесоразведение в Украине: факты и иллюзии

  • Червона книга України. Рослинний світ

  • Червона книга України. Тваринний світ

  • Учебные пособия. Книги

  • РАЗВИТИЕ ЭКОЛОГИЧЕСКОЙ КУЛЬТУРЫ СТУДЕНТОВ НА ЗАНЯТИЯХ ПО ТУРИЗМУ


Партнеры







Р е к л а м а

Французские натяжные потолки


создание сайтов
сборные грузы из Китая
Сузуки sx4
коммерческая недвижимость
купить квартиру
сетка кладочная
автозапчасти
радиаторы отопления
дипломные на заказ
интернет казино
играть в игры
гофротара
натяжные потолки
создание сайтов
оборудование для химчисток
concept
a 320

Життя на природі зменшує вірогідність алергій

Сьогодні є ще одна причина повертатися до природи. Нове дослідження показує, що у людей, які виросли в більш сільських місцевостях рідше розвивається алергія. Причиною може бути те, що багаті видами середовища мають більш приязних мікробів, що колонізують наші тіла та захищають від запальних захворювань.

«Ми вважаємо, що контакт людей, зокрема дітей, із природнім середовищем та біорізноманіттям може бути дуже важливим для імунної системи»,— каже Ілька Ганськи, еколог із Гельсінського університету та перший автор дослідження.

Ганськи із колегами досліджував гіпотезу біорізноманіття, або твердження, що глобальна відмова від біорізноманіття та зменшення контакту з ним пов’язані зі зростаючим поширенням хронічних запальних та автоімунних захворювань. Аби перевірити, чи справді біорізноманіття створює або не створює захист проти подібних станів, команда досліджувала мікробне різноманіття 118 підлітків. Учасники дослідження жили у одних і тих самих будинках усе своє життя і були обрані випадковим чином в районі 100 на 150 км у східній Фінляндії. Дехто з дітей жив у сільській місцевості, на фермах, тоді як інші жили у більших містах. Дослідники відмічали такі фактори, як куріння членів родини, наявність у будинку хатніх улюбленців і до якого типу алергенів чутливі піддослідні, аби переконатися, що кореляція із бактеріальним здоров’ям не пов’язана лише з алергеном.

У Полтаві всихають каштани та дуби

Останнім часом у Полтаві дерева всихають. Каштани втрачають свій привабливий вигляд. Полтавські екологи переконані: така тенденція почала спостерігатися ще приблизно 7 років тому. Крім каштанів, у місті всихають дуби.

— Справа у тому, що каштани, які ростуть у місті, це не справжні каштани, які ростуть, приміром, на Кавказі, — говорить Наталія Смоляр, завідувач кафедри екології та охорони довкілля полтавського національного педагогічного університету імені Володимира Короленка, кандидат біологічних наук, доцент. – А так звані каштани, які ростуть у Полтаві, це гіркокаштан (кінський каштан).

Тому через непристосованість до умов навколишнього середовища каштани уже в червні починають в'янути, а у середині літа взагалі їх листя стає жовтого кольору і опадає.

Чи здатні українці взяти еко-життя за добру звичку

Мрієш про довге, щасливе і здорове життя – будь екологічно-свідомим. Захисники довкілля переконують – українцям необхідно змінити своє ставлення до природи від споживацького до бережливого.

«Для українців потреба в екологічному житті – надзвичайно актуальна. Я хочу сказати, що ризики для нашого суспільства, не тільки економічні, ризики, що стосуються природи – життєво важливі», - каже еколог-аудитор Інституту проблем екології та енергозбереження Валентин Середюк.

Еко-життя давно в моді у цивілізованому світі. Українці ж лише починають свій шлях до здорового й безпечного побуту.

«Одиниці, які хочуть прожити довге і щасливе життя. У них є усвідомлення направлене на себе. У нас є перспектива ще дуже довго і злагоджено йти цим шляхом», - вважає біолог, спеціаліст компанії «Еко-тест» Роман Сторчак.

Экоупаковка и экопродукты

С 1 июля в Европе введен единый стандарт маркировки экологических продуктов питания. Таким образом, европейцы теперь смогут быть уверены, что продукция с соответствующей маркировкой выращена в экологических условиях и не содержит вредных веществ.

Это требование, инициированное и внедренное Еврокомиссией в 2010 году на двухлетний переходный период, отныне стало постоянно действующим. Новый логотип для биопродуктов представляет собой лист с белыми звездами по контуру на зеленом фоне.

Новый логотип поможет европейцам выбирать экологически безопасные продукты питания, он может размещаться на таких продуктах, которые содержат не менее 85% биоингредиентов. Биопродукты выращиваются без применения пестицидов и других сельскохозяйственных ядохимикатов, а также химических удобрений и гормонов.

К сожалению, в Украине нет единого государственного стандарта для экопродуктов и разнообразные зеленые и эко-маркировки производители используют, как маркетинговые инструменты. Государственный контроль за продуктами с такой упаковкой ни чем не отличается от контроля за традиционными продуктами. А качество экопродуктов ничем не подтверждено и может оказаться, что они содержат больше вредных веществ, чем обычно маркированные.

Пчелы гибнут по всему миру

Феномен исчезновения пчел приобрел глобальный характер. Число пчелиных семейств неуклонно снижается с середины прошлого столетия и по сей день в большинстве стран мира

Гибель пчел носит глобальный характер. К такому выводу пришел коллектив авторов доклада, посвященного массовой гибели этих насекомых, который был подготовлен по заказу Программы ООН по окружающей среде (ЮНЕП). Изучив множество факторов, превративших планету в мир, враждебный для пчел, ученые призвали человечество одуматься и перестать рубить сук, на котором держится продовольственная безопасность миллиардов жителей земного шара. Природа подарила человеку уникальный механизм для опыления практически всех фруктовых, ягодных, сельскохозяйственных и дикорастущих цветковых растений - пчелу.

Ученые подсчитали, что средняя семья в 30000 медоносных пчел за один день посещает 2 млн. цветков. Вернее, посещала. В последнее время армия рабочих пчел просто тает на глазах, отмечает профессор Петер Нойман из швейцарского центра исследования пчел: "Количество пчелиных колоний в Европе сокращается на протяжении последних 20 лет. Точно такая же тенденция прослеживается и в Соединенных Штатах, где число пчелиных семейств неуклонно снижается с середины прошлого столетия и по сей день". И это не просто сокращение числа пчел. Речь идет о массовом исходе рабочих пчел из ульев.

Новости экологии



Фотоархив


Чтобы стать актером, нужна школа актерского мастерства для подростков и детей. | Детское автокресло Киев продажа, доставка, прокат автокресел. | Новости энергетики | Боль в спине | Беспроводное оборудование в Харькове|Медиаплееры