This version of the page http://xic.com.ua/pro-zhurnal (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-25. The original page over time could change.
Християнський часопис "Християнин і світ", християнські цінності
Бути, а тоді діяти
Журнал для християн, фахівців своєї справи
  • Головна
  • Слово редактора
  • Про журнал
  • Карта сайту
  • Як придбати
  • Контакти
  • Підтримати журнал
Про журнал "Християнин і світ"

Епоха постмодернізму, у якій нам випало жити, кидає людині серйозні виклики – релятивізації персональних і суспільних цінностей, секуляризму, споживацтва, морально-етичної дезінтеграції, духовного хаосу і занепаду на різних рівнях української культури, політики, економіки, бізнесу, науки тощо. Немає людини в Україні, яка б хоч раз не задумувалась над питанням: що служить підґрунтям комплексної системної кризи українського суспільства, від здобуття незалежності до тепер? Звідки «ноги ростуть» у перманентної і повної безвідповідальності, аморальності вищих ешелонів нашої політико-бізнесової «еліти», представники якої за покликанням мали б бути турботливими «батьками» нації, людьми честі і совісті, постатями з міцним духовним хребтом і чіткими біблійними критеріями в оцінці і прийнятті рішень: від дрібних і формальних, до доленосних, які визначають стратегію розвитку держави? Що є причиною особової і суспільної незрілості, безпринципності у відстоюванні морально-етичних цінностей і національних вартостей? Ці складні, фундаментальні питання стосуються кожного громадянина України, який має певну, хоча б найменшу, особову відповідальність перед суспільством – від укладача асфальту, працівника жеку до депутатів різних рівнів, міністрів, керівників областей і різних галузей, на яких лежить значно важчий тягар відповідальності перед Богом і народом за кожне сказане слово і вчинене діло.

Виробити правильні національні, культурні, моральні, економічні, бізнесові та сімейні орієнтири, які впливають на формування людини в Україні, немислимо без заглиблення у духовні джерела цих, похідних від духовного, орієнтирів. Кожна держава потребує високоморальних і духовно зрілих професіоналів у різних галузях, а не геніїв-злочинців, фахівців-збоченців, технічно грамотних, але морально і духовно бідних людей. Саме тому навчити учня, студента чи молодого спеціаліста глибин і тонкощів фаху – це друге завдання. А першим завданням є формування духовної зрілості фахівця тієї чи іншої галузі, який використовуватиме свій професіоналізм на благо людини і народу, а не на задоволення власного чи корпоративного егоїзму. Формування такого духовного стрижня немислиме без досвідного заглиблення у християнські основи життя і діяльності. Церква Христова дає відповіді на актуальні проблеми суспільства. Ці відповіді християнин, фахівець своєї справи, може знайти у Біблії – живому слові Божому, у Переданні Церкви і в її сучасному слові. Церква Христова відчитуючи „знаки часу” живо промовляє до християнина XXI століття: християнина економіста і банкіра, підприємця і бізнесмена, науковця і митця, медика і спортсмена, тобто до всіх, хто був охрещений в ім’я Отця і Сина і Святого Духа, кому Триєдиний Бог дав талант фахово займатися своєю професійною діяльністю на благо суспільства.

Представити ці відповіді, сфокусовані на певній актуальній проблемі; бути середовищем для свідчень християн, які працюють у різних галузях і дають гідну відповідь викликам цього світу; мати нагоду заглибитись в основи християнської духовності, як джерела людської зрілості і ефективності праці, – це і є завдання часопису «Християнин і світ».

«Християнин і світ» покликаний давати компетентні, базовані на біблійно-патристичних джерелах, на церковних документах і авторитетних думках церковних провідників, фахівців-християн, відповіді на непрості запитання, які ставить перед сучасною людиною професійна діяльність у найрізноманітніших галузях.

Епіграф до журналу – «Бути, а тоді діяти» – виражає властиву динаміку морально ефективної діяльності людини: від внутрішнього до зовнішнього. Доки людина не стане на шлях внутрішньої переміни, очищення, переображення, духовно-моральної зрілості і цілісності; не заглибиться у себе, шукаючи істину, добро і красу, вся її зовнішня активність, яким би благим «піаром» чи потребами не прикривалась, залишатиметься слугою гріховних пристрастей, що її мотивують, а відтак не приноситиме добрих плодів. Ефективність праці, яка не є благословенною Богом, оскільки базується на грісі, не має твердого фундаменту і зникне при перших життєвих випробуваннях. Поневолений гріховними пристрастями професіонал будь-якої галузі стає джерелом подальшого поширення духовної хвороби, дисгармонії і моральної деградації у суспільстві. Кожен особовий гріх докладається до тотального патологічного виродження цінностей у різних прошарках суспільства, які з часом перероджуються у «структури гріха», унеможливлюючи будь-який позитивний поступ на всіх рівнях життя і діяльності суспільства. І навпаки, кожна здорова особова, сімейна чи професійна «клітина» суспільного тіла позитивно впливає на оздоровлення всіх і всього, що її оточує.

Християнський журнал „Християнин і світ” покликаний бути:

  • Біблійним словом на «потребу дня», відповіддю на морально-етичний виклик, перед яким стоїть фахівець-християнин у тій чи іншій сфері життя і діяльності;
  • Авторитетним словом Церкви, яка дає відповіді на щоденні та перспективні потреби розвитку українського суспільства;
  • Джерелом достовірної інформації про християнські цінності як основу для прийняття відповідальних професійних рішень на щодень і подальшу перспективу;
  • Відкритим осередком для обговорення духовно-етичних проблем суспільства з позицій християнської віри та моралі;
  • Довідником з морально-духовних орієнтирів християнина, професіонала своєї справи.

 

Віктор Жуковський
головний редактор

 
 
 
 
 
 

Рейтинг статті

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
( 9 голосів )( 1807 переглядів )