This version of the page http://www.7ya-media.com/yuristy.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-21. The original page over time could change.
Юрист
Главная|О компании|Разместить рекламу на портале|Карта сайта|RSSВ закладки
По каталогу По заведениям Афиша По авто По недвижимости По объявлениям По новостям По Мариуполю
Регистрация Войти



  • Забыли пароль?
  • Забыли логин?
  • Регистрация
Сегодня: Вторник, 21 Августа, 2012
  • Мариуполь
  • Новости
  • Афиша
  • Блоги
  • Справка
  • Консультации
    • Юрист
    • Ветеринар
    • Офтальмолог
    • Косметолог
    • Акушер-гинеколог
  • Спецпроекты
    • Читатели пишут
    • Публикации
    • Новости в фотографиях
    • Мариупольские хроники
    • Конкурсы
    • Туризм
    • Евро-2012
    • Строим дом с 7ya-media
    • Хрустальное сердце
  • Погода
  • Переводчик
  • Фотоотчеты
7ya-media.com / Юрист

Афоризм дня

Если вместо ужина, попасть домой к завтраку, то можно остаться и без обеда.
Погода
Погода в Мариуполе

влажность:

давление:

ветер:

  
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Константинов Дмитрий Игоревич.

Образование - Мариупольский государственный гуманитарный университет.

Практика  -  с 2008 года по 2010 год  Мариупольская коллегия адвокатов,  с 2010 года партнер адвокатского бюро по ул. Казанцева, 70.

Направление деятельности - Адвокат.

Специализация - гражданские, уголовные, трудовые, семейные, административные споры.


Задать вопрос

Здравствуйте Дмитрий Игоревич. Помогите пожалуйста. Я мать-одиночка. Воспитываю старшую дочь (6лет)и младшего сына(4года). У младшего инвалидность - глухота.Получаю как мать одиночка по 250гр на одного ребенка и инвалидность.Я не работаю. Могу ли оформить малообеспеченную? Какие пособия я должна получать и сколько? Спасибо. Мария 25.02.2012 03:32

Ответ

19.03.2012 15:53 Дмитрий

Відповідно до ст. 18-3 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми»,  допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, які мають дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, а також вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації, - до закінчення такими дітьми навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років), надається у розмірі, що дорівнює різниці між 50 відсотками прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців, але не менше 30 відсотків прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Допомога на дітей одиноким матерям, одиноким усиновлювачам, матері (батьку) у разі смерті одного з батьків, призначається на кожну дитину.
Питання щодо призначення та порядку виплат державної допомоги малозабезпеченим сім’ям встановлюється Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (далі Закон). Відповідно до ст. 1 Закону, державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям (далі - державна соціальна допомога) - щомісячна допомога, яка надається малозабезпеченим сім'ям у грошовій формі в розмірі, що залежить від величини середньомісячного сукупного доходу сім'ї.
Сім'я - це особи, які спільно проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки. Права члена сім'ї має одинока особа.
Малозабезпечена сім'я - сім'я, яка з поважних або незалежних від неї причин має середньомісячний сукупний доход нижчий від прожиткового мінімуму для сім'ї.
Відповідно до ст.. 4 Закону, заява про надання державної соціальної допомоги подається уповноваженим представником сім'ї до органу праці та соціального захисту населення за місцем його проживання або до виконавчого комітету сільської, селищної ради. Виконавчий комітет сільської, селищної ради передає заяву про надання державної соціальної допомоги до органу праці та соціального захисту населення. У заяві дається згода сім'ї на збір інформації про неї, про її власність, доходи та майно, що необхідна для мети цього Закону. 
До заяви про надання державної соціальної допомоги додаються: 
документ, що посвідчує особу; 
довідка про склад сім'ї - до складу сім'ї включаються чоловік, дружина; рідні, усиновлені та підопічні діти цих осіб віком до вісімнадцяти років, а також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і які не мають власних сімей; неодружені повнолітні діти, які визнані інвалідами з дитинства I та II груп або інвалідами I групи і проживають разом з батьками; непрацездатні батьки чоловіка та дружини, які проживають разом з ними і перебувають на їх утриманні у зв'язку з відсутністю власних доходів; особа, яка проживає разом з одиноким інвалідом I групи і здійснює догляд за ним; жінка та чоловік, які проживають однією сім'єю, не перебувають у шлюбі, але мають спільних дітей. При цьому до складу сім'ї включаються незалежно від місця проживання (перебування) або реєстрації діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації до досягнення двадцяти трьох років і не мають власних сімей. До складу сім'ї не включаються особи, які перебувають на повному державному утриманні;
декларація про доходи та майно осіб, які входять до складу сім'ї (в декларацію не включаються державна соціальна допомога, призначена відповідно до цього Закону; нарахована субсидія за спожиті житлово-комунальні послуги; сплачені членами сім'ї аліменти); довідка про наявність та розмір земельної частки (паю). 
Форми заяви, довідки про склад сім'ї, декларації про доходи та майно встановлюються спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики. 
Органи праці та соціального захисту населення для мети цього Закону мають право користуватися всіма офіційними джерелами інформації, в тому числі й інформацією органів державної податкової адміністрації. 
Державна соціальна допомога призначається з місяця звернення, якщо протягом місяця подано всі необхідні документи. 
Рішення про призначення державної соціальної допомоги чи про відмову в її наданні приймається органом праці та соціального захисту населення протягом десяти календарних днів і наступного після його прийняття дня надсилається уповноваженому представнику малозабезпеченої сім'ї. 
Рішення про відмову в наданні державної соціальної допомоги має бути вмотивованим і містити роз'яснення порядку його оскарження. 
Згідно зі ст. 5 Закону, розмір державної соціальної допомоги визначається як різниця між прожитковим мінімумом для сім'ї та її середньомісячним сукупним доходом, який обчислюється за методикою, встановленою спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері праці та соціальної політики, але цей розмір не може бути більшим ніж 75 відсотків прожиткового мінімуму для сім'ї. До стабілізації економічного становища в Україні розмір державної соціальної допомоги визначається з урахуванням рівня забезпечення прожиткового мінімуму. 
Рівень забезпечення прожиткового мінімуму встановлюється виходячи з реальних можливостей видаткової частини Державного бюджету України і затверджується одночасно з прийняттям закону про Державний бюджет України на відповідний рік. 
Для кожної дитини (крім дитини-інваліда), яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 10 відсотків, а для кожної дитини-інваліда, яка входить до складу малозабезпеченої сім'ї, для кожної дитини, яка утримується матір'ю (батьком, усиновителем), що не перебуває у шлюбі, і запис про батька (матір) цієї дитини у Книзі реєстрації народжень провадиться в установленому порядку за вказівкою матері (батька), для кожної дитини, в якої один або обоє батьків є інвалідами I або II групи, - на 20 відсотків.
Для громадян, які одержали статус особи, що проживає і працює (навчається) на території населеного пункту, якому надано статус гірського, рівень забезпечення прожиткового мінімуму збільшується на 20 відсотків.
Вищевказана державна соціальна допомога призначається на шість місяців. Одиноким особам, визнаним за результатами медико-соціальної експертизи непрацездатними, які не мають інших джерел до існування, державна соціальна допомога може бути призначена на строк визнання особи непрацездатною.
У вашому випадку, рекомендую Вам звернутися з відповідною заявою до органів праці та соціального захисту населення за місцем вашого проживання. 
Також хочу зазначити, що відповідно до ст.. 7 Закону, державна соціальна допомога не призначається у випадках, коли: 
працездатні члени малозабезпеченої сім'ї не працюють, не служать, не вчаться за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги (крім осіб, які в установленому порядку визнані безробітними та за інформацією центрів зайнятості не порушують законодавство про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню; осіб, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або за дітьми, які потребують догляду протягом часу, визначеного у медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більше ніж до досягнення ними шестирічного віку; осіб, які доглядають за інвалідами I групи або дітьми-інвалідами віком до 18 років, за інвалідами II групи внаслідок психічного розладу, а також за особами, які досягли 80-річного віку); 
з'ясовано, що малозабезпечена сім'я має додаткові джерела для існування, а також хто-небудь із її складу протягом 12 місяців перед зверненням за наданням державної соціальної допомоги здійснив покупку або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для сім'ї; 
у власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї є друга квартира (будинок) за умови, що загальна площа житла перевищує 21 квадратний метр на одного члена сім'ї та додатково 10,5 квадратного метра на сім'ю, чи більше одного автомобіля, транспортного засобу (механізму); у власності чи володінні малозабезпеченої сім'ї (крім сімей, що складаються лише з дітей та осіб, які досягли 65-річного віку або є інвалідами I та II групи, та сімей, в яких є діти-інваліди) є земельна ділянка площею понад 0,6 га, крім випадків, коли така земельна ділянка з незалежних від сім'ї причин не приносить дохід. 
За наявності обставин, передбачених у частині першій цієї статті, державна соціальна допомога може бути призначена органом праці та соціального захисту населення на підставі рішень районних, районних у містах Києві та Севастополі державних адміністрацій та виконавчих комітетів міських і районних у містах (у разі їх створення) рад або утворених ними комісій у разі, якщо: 
у складі сім'ї є інвалід; 
у малозабезпеченій багатодітній сім'ї виховуються троє або більше дітей віком до 18 років (якщо діти навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, а також професійно-технічних, вищих навчальних закладах I - IV рівнів акредитації, але не довше ніж до досягнення ними 23 років); 
неможливість отримання будь-яких джерел для існування пов'язана з тривалою хворобою одного та/або кількох членів сім'ї. Рішення про призначення державної соціальної допомоги у таких випадках приймається на підставі обстеження матеріально-побутових умов сім'ї, яка звернулася за призначенням такої допомоги. 
Призначена державна соціальна допомога може бути зменшена до 50 відсотків її розміру у разі невикористання сім'єю можливостей знаходження додаткових джерел для існування. 
Якщо сім'єю навмисно подано недостовірні відомості чи приховано відомості, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на державну соціальну допомогу та на визначення її розміру, виплата призначеної державної соціальної допомоги припиняється з місяця, в якому виявлено порушення. На наступний строк державна соціальна допомога може бути призначена не раніше ніж через шість місяців починаючи з першого числа місяця виявлення порушення.

Вам помогла эта информация?     
"Укртелеком" постоянно присылает квитанции с указанием суммы долга. Но я оплачиваю все счета вовремя. По телефону и лично в "Укртелекоме" ничего внятного объяснить не могут откуда взялась сумма задолженности.Хочу обратиться к ним с письменным заявлением о разъяснении суммы долга, подскажите, как правильно написать такое заявление и что в нем нужно указать? Спасибо заранее! Анна 17.02.2012 16:25

Ответ

19.03.2012 15:50 Дмитрий

Відповідно до  ч. 1 ст. 1 Закону України «Про звернення громадян» (далі Закон), громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян,  підприємств, установ,  організацій  незалежно  від  форм   власності,   засобів масової   інформації,   посадових   осіб    відповідно    до    їх функціональних   обов'язків   із   зауваженнями,    скаргами    та пропозиціями, що стосуються їх статутної  діяльності,  заявою  або клопотанням   щодо   реалізації    своїх    соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та  скаргою  про їх порушення.
Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону, звернення адресуються  органам  державної  влади  і місцевого   самоврядування, підприємствам, установам,  організаціям  незалежно  від форм власності, об'єднанням громадян або посадовим особам,  до  повноважень яких належить вирішення порушених у зверненнях питань. У зверненні має бути зазначено прізвище,  ім'я,  по батькові,  місце  проживання громадянина,  викладено суть порушеного питання,  зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.
У Вашому конкретному випадку, рекомендую Вам додати до вашого звернення копію квитанцій про сплату послуг за телефонний зв'язок та розрахунок  сплати за послуги зв’язку.    
Також хочу звернути Вашу увагу на те, що відповідно до  ч. 1 ст. 20 Закону, звернення розглядаються і  вирішуються  у  термін  не  більше  одного  місяця  від  дня їх надходження,  а ті,  які не потребують  додаткового вивчення,  - невідкладно,  але не пізніше  п'ятнадцяти  днів  від  дня  їх  отримання.  Якщо  в  місячний  термін вирішити  порушені у  зверненні  питання  неможливо,  керівник  відповідного  органу,  підприємства,  установи,  організації  або його заступник  встановлюють  необхідний  термін  для  його   розгляду,   про   що  повідомляється  особі,  яка подала звернення.  При цьому загальний термін  вирішення  питань,  порушених   у   зверненні,   не   може  перевищувати сорока п'яти днів.

Вам помогла эта информация?     
я мать одиночка и плюс у меня опика.влияет опика на віплату одиночки .и еще я была у 3-детей опикуном стаж идет или нет. юлия 15.12.2011 14:18

Ответ

27.12.2011 21:32 Дмитрий

Порядок призначення  та розмір виплат  державної допомоги на дітей одиноким матерям та допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування  визначається Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми».

Відповідно до ст. 18-1 Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (далі Закон), право на допомогу на дітей одиноким матерям мають одинокі матері (які не перебувають у шлюбі), одинокі усиновлювачі, якщо у свідоцтві про народження дитини або документі про народження дитини, виданому компетентними органами іноземної держави, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку (рішенні про усиновлення дитини), відсутній запис про батька (матір) або запис про батька (матір) проведено в установленому порядку органом державної реєстрації актів цивільного стану за вказівкою матері (батька, усиновлювача) дитини.

Право на допомогу на дітей одиноким матерям (батькам) має мати (батько) дітей у разі смерті одного з батьків, які не одержують на них пенсію в разі втрати годувальника або соціальну пенсію.

Якщо одинока мати, одинокий усиновлювач, мати (батько) у разі смерті одного з батьків зареєстрували шлюб, то за ними зберігається право на отримання допомоги на дітей, які народилися чи були усиновлені до шлюбу, якщо такі діти не були усиновлені чоловіком (дружиною).

Жінка, яка має дітей від особи, з якою вона не перебувала і не перебуває в зареєстрованому шлюбі, але з якою вона веде спільне господарство, разом проживає і виховує дітей, права на одержання допомоги, встановленої на дітей одиноким матерям, не має. При реєстрації цією жінкою шлюбу з особою, від якої вона має дітей, допомога на дітей, народжених від цієї особи, не призначається.

Згідно зі ст. 18-2  Закону, допомога на дітей одиноким матерям призначається за наявності витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження дитини, виданого відділом державної реєстрації актів цивільного стану, або довідки про народження, виданої виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) ради, із зазначенням підстави внесення відомостей про батька дитини до актового запису про народження дитини відповідно до абзацу першого частини першої статті 135 Сімейного кодексу України, або документа про народження, виданого компетентним органом іноземної держави, в якому відсутні відомості про батька, за умови його легалізації в установленому законодавством порядку.

Допомога на дітей одиноким матерям призначається незалежно від одержання на дітей інших видів допомоги, передбачених цим Законом.

В свою чергу, відповідно до ст. 16 Закону,   допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається особам, призначеним в установленому законом порядку опікунами чи піклувальниками дітей, які позбавлені батьківського піклування. Така допомога вважається власністю дитини.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, призначається на підставі рішення про встановлення опіки чи піклування.

Допомога на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, надається у розмірі, що становить два прожиткових мінімуми для дитини відповідного віку.

У разі коли на дитину виплачуються призначені в установленому порядку пенсія, аліменти, стипендія, державна допомога, розмір допомоги на дитину, над якою встановлено опіку чи піклування, визначається як різниця між двома прожитковими мінімумами для дитини відповідного віку та розміром призначених пенсії, аліментів, стипендії, державної допомоги.

Вважаю, щодо питання призначення вищевказаної допомоги та її розміру Вам необхідно звернутися до органів соціального захисту населення, за вашим місцем проживання з необхідними документами.

 

 

 

 


 

Вам помогла эта информация?     
Старшей дочери 17 лет, сыну 15 лет и в апреле 2012г родится третий ребенок.Мы находимся в законном браке,но старшие дети от других отцов-дочка рождена в первом браке, а сын усыновлен своим отцом. Сколько должно выплатить государство? 2.Считаемся ли мы многодетной семьей? Закон и статьи для опоры пришлите с ответом. Заранее спасибо! Виталий 01.12.2011 14:43

Ответ

10.01.2012 20:41 corvuscorax84

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про охорону дитинства», багатодітна сім'я - сім'я, в якій подружжя (чоловік та жінка) перебуває у зареєстрованому шлюбі, разом проживає та виховує трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або один батько (одна мати), який (яка) проживає разом з трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує. До складу багатодітної сім'ї включаються також діти, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах, - до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років.

Розмір та порядок призначення державної допомоги при народженні дитини регулюється Законом України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми» (далі Закон).

Відповідно до ст. 10 Закону, допомога при народженні дитини надається одному з батьків дитини (опікуну). Одноразова допомога, призначена опікуну, вважається власністю дитини.

Згідно зі ст. 11 Закону, допомога батькам при народженні дитини призначається на підставі свідоцтва про народження дитини. Опікунам зазначена допомога призначається на підставі рішення про встановлення опіки.

У разі народження (встановлення опіки) двох і більше дітей допомога надається на кожну дитину.

Допомога при народженні дитини призначається за умови, якщо звернення за її призначенням надійшло не пізніше дванадцяти місяців з дня народження дитини.

Виплата допомоги при народженні дитини припиняється у разі:

позбавлення отримувача допомоги батьківських прав;

відібрання дитини в отримувача допомоги без позбавлення батьківських прав;

тимчасового влаштування дитини на повне державне утримання;

припинення опіки або звільнення опікуна від його повноважень щодо конкретної дитини;

нецільового використання коштів і незабезпечення отримувачем допомоги належних умов для

повноцінного утримання та виховання дитини;

у разі виникнення інших обставин.

Відповідно до ст. 12 Закону, допомога при народженні дитини нараховується виходячи з розміру прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років, установленого на день народження дитини.

Допомога при народженні дитини надається у сумі, кратній 30 розмірам прожиткового мінімуму, - на першу дитину; кратній 60 розмірам прожиткового мінімуму, - на другу дитину; кратній 120 розмірам прожиткового мінімуму, - на третю і кожну наступну дитину.

Виплата допомоги здійснюється одноразово у десятикратному розмірі прожиткового мінімуму при народженні дитини, решта суми допомоги на першу дитину виплачується протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю і кожну наступну дитину - 72 місяців рівними частинами у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про Державний бюджет України на 2012 рік», (котрий набрав чинності з 1 січня 2012 року), у 2012 році прожитковий мінімум на дітей віком до 6 років становить - з 1 січня - 893 гривні, з 1 квітня - 911 гривень, з 1 липня - 917 гривень, з 1 жовтня - 930 гривень, з 1 грудня - 961 гривня.

Вам помогла эта информация?     
powered by SM FAQ
Топ предприятия

7ya-media.com

Центр 1000 услуг

Сервисный цент "Левша"

Доставка суши "Токио"

Разместите предприятие как ТОП
Консультации
Курсы валют
в Украине        2012-08-21
100 USD
799.3000
100 EUR
983.1390
10 RUR
2.4965

Новости партнеров

Погода, Новости, загрузка...
Поиск вакансий в Донецке
Тестировщик по
Seo оптимизатор
Директор по рекламе
Каменщик
Ведущий инженер
ищу работу онколога в киеве
Недвижимость

продам 2х кв Ордж-ий р-н р-к Солнечный(хозяин)...
Категория: Квартиры
Цена: 24000
0675952394
СРОЧНО продам 3-х комнатную квартиру!!!...
Категория: Квартиры
Цена: 38000 торг
067 335 31 69, 54 36 37
Cдам почасово, посуточно 1 ком кв в...
Категория: Квартиры
Цена: 180
0677648194
МАГАЗИН, продовольств., р-н Драмтеатра,...
Категория: Коммерческая
Цена: н/д
н/д
МАГАЗИН, Ордж. р-н, рынок Привоз, 30...
Категория: Коммерческая
Цена: н/д
н/д
Поиск RSS
В социальных сетях
Ваше мнение
Нужно ли бороться с курением? И если да, то как?
 

Новости, поиск работы, досуг, афиша, справка, недвижимость, знакомства, предприятия, объявления, купить авто - Мариуполя.

На нашем портале самые свежие новости Мариуполя, самые быстрые новости Мариуполя. Так же если Вы ищете работу в Мариуполе, вам просто необходим наш сайт. Раздел Работа в Мариуполе полностью посвящен этому, заходите в раздел Работа в Мариуполе и найдите работу своей мечты в Мариуполе. Справка Мариуполя - в соответствующем разделе. Новый раздел на нашем портале - Недвижимость Мариуполя. Полнейшая сводка, движение, цены и советы по недвижимости в Мариуполе. Недвижимость Мариуполя - в соответствующем разделе. Знакомства в Мариуполе - один из наших самых популярных разделов. Знакомства в Мариуполе. Работа в Мариуполе.