This version of the page http://if.lanet.ua/company/help/connect (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-16. The original page over time could change.
Технічні питання | Ланет Івано-Франківськ

Технічні питання

Як перевірити, чи правильно підключений мій комп’ютер до мережі?

Для початку, переконайтеся, що кабель під’єднаний до комп’ютера, в іншому випадку ви отримаєте повідомлення:

Також переконайтеся, що з’єднання увімкнено в мережевому оточенні в налаштуваннях. В протилежному випадку ввімкніть його.

Телефон технічної підтримки
499-79-68 працює цілодобово

Якщо ви змінили комп’ютер або мережевий адаптер, то вам потрібно зателефонувати до служби технічної підтримки і повідомити нову MAC-адресу вашого пристрою.

Для визначення МАС-адреси мережевої карти зробіть наступне:

Натисніть кнопку «Пуск» «Виконати...» введіть у новому вікні «cmd» і натисніть «ОК».

Скористайтеся командою ipconfig -all

Повідомте фізичну aдресу (МАС) вашого мережевого пристрою службі технічної підтримки.

Далі треба перевірити, чи отримали ви ІР-адресу. Двічі натисніть на піктограму вашого «Підключення до локальної мережі» (на другому малюнку, у «мережевому оточенні») і зайдіть на вкладку «Підтримка».

Якщо ви не отримали ІР-адресу, подзвоніть до технічної підтримки для вирішення цього питання.

Якщо виконано всі умови, ви правильно під’єднані до мережі.

Як правильно налаштувати роботу мережі?

Для налаштування мережі необхідно установити мережеву карту (адаптер) та правильно її налаштувати. Зазвичай це роблять монтажники при підключенні вашого комп’ютера до мережі.
Якщо ви переустановили систему, то вам буде необхідно переустановити й мережу. Для цього спочатку треба інсталювати драйвери для мережевої карти. Більшість сучасних Ethernet-карт підтримують технологію Plug-n-Play, завдяки цьому ніяких складнощів з установкою драйверів не повинно виникнути. Слідуйте вказівкам системи при завантаженні комп’ютера.

Windows 7

В меню Пуск зайдіть у «Панель управления» і натисніть на іконку «Центр управления сетями и общим доступом». Зліва у вікні натисніть «Изменение параметров адптера», а потім на іконці «Подключение по локальной сети» правою кнопкою миші викличте контекстне меню та оберіть пункт «Свойства». У вікні, що відкриється, можна вибирати пристрій (мережева карта) та використовувані ним клієнти, служби та протоколи. Для налаштування роботи в мережі вам знадобиться лише один протокол - TCP/IPv4. Решту протоколів, такі як IPX, NetBEUI та інші, сервери нашої мережі не підтримують, тому не рекомендуємо їх встановлювати. Для налаштування протоколу оберіть його у списку та натисніть кнопку «Свойства». У властивостях протоколу активуйте вказані нижче опції, це дозволить автоматично отримати ІР-адресу й адресу DNS-серверу.

Windows XP

В меню Пуск зайдіть у «Панель управления» і натисніть на іконку «Сетевые подключения». У відкритому вікні на іконці «Подключение по локальной сети» правою кнопкою миші викличте контекстне меню та оберіть пункт «Свойства». Щоб отримати доступ до ресурсів інших комп’ютерів у мережі та надати іншим доступ до ресурсів свого, потрібно встановити «Клиент для сетей Microsoft» і «Служба доступа к файлам и принтерам сетей Microsoft». Для налаштування інтернет-протоколу TCP/IР оберіть його у списку та натисніть кнопку «Свойства». У властивостях протоколу мають бути активовані вказані нижче опції, це дозволить автоматично отримати ІР-адресу й адресу DNS-серверу.

Як налаштувати мережеве оточення?

Налаштування мережевого оточення можливе тільки після налаштування доступу до мережі (про це йдеться в попередньому питанні). Для налаштування мережевого оточення потрібно знати ім’я комп’ютера та робочу групу. Ім’я комп’ютера співпадає з вашим поштовим обліковим записом (user@lanet.kiev.ua), робоча група – LANET.

Windows XP

Зайдіть у «Control Panel» та натисніть на іконці «System». У вікні, що відкриється, вам потрібна закладка «Computer Name». В полі «Computer description» ви можете ввести будь-який опис вашого комп’ютера. Для зміни імені комп’ютера натисніть кнопку «Change...».
У вікні в полі вводу «Computer name» зазначте ім’я вашого комп’ютера. У групі опцій «Member of» обираєте опцію «Workgroup». Тут потрібно ввести ім’я нашої робочої групи – LANET.

Windows 7

Зайдіть у «Панель управления» вашого комп’ютера, натисніть пункт «Система». У вікні, що відкриється, внизу зазначено ім’я комп’ютера та робоча група. Щоб змінити їх, натисніть «Изменить параметры».
Пункт «Описание» може містити будь-яку назву, але повне ім’я має збігатися з вашим поштовим обліковим записом. Щоб змінити повне ім’я, натисніть «Изменить…».
У наступному вікні в зазначених полях ми вводимо ім’я нашого комп’ютера та робочу групу – LANET.

Як користуватися персональною статистикою?

Кожний абонент мережі Ланет має свою персональну сторінку статистики - «кабінет» - для управління послугою Інтернет і контролю трафіку. Щоб зайти у свій «кабінет», введіть логін і пароль, які ви отримали при реєстрації. Персональна сторінка статистики матиме наступний вигляд: На цій сторінці основна таблиця містить наступні пункти:
  1. • «депозит» – сума в гривнях на вашому рахунку;
  2. • «тип подключения» – назва вашого поточного тарифного плану;
  3. • «конец периода» – дата закінчення поточного розрахункового періоду;
  4. • «нехватка» – загальна сума, яку треба сплатити для початку наступного розрахункового періоду;
  5. • «№ договору» – номер вашого договору;
  6. • «безлимитная ночь» – послуга, що знімає обмеження за швидкістю та не рахує трафік протягом наступної ночі.
    1. Нижче розташований ряд закладок. Розглянемо детальніше, за що відповідає кожна.

      КОМПЬЮТЕРЫ
      Ця закладка відображає ІР-адресу та доменне ім’я вашого комп’ютера, МАС-адресу мережевої карти. Якщо у вас кілька підключених комп’ютерів, то ви побачите список. Під списком зазначено пункти «доступ», «подробный отчеn», «по направлениям» та «интенсивность потребления». Власники безлімітних тарифних пакетів за недоцільністю не матимуть можливості підрахунку трафіку за напрямком.

      Доступ:
      Тут ви можете повністю контролювати свій доступ до Інтернету. Для блокування всього доступу натисніть "Закрыть все". Для зняття блокування - "Открыть все". Також ви можете окремо блокувати світовий, український і поштовий трафік. Якщо ви самостійно відключаєтесь від Інтернету, ви можете бути впевнені, що жодна програма на вашому комп’ютері не качатиме ресурси без вашого відома, а за час вашої відсутності ніхто не зможе користуватися Інтернетом. Ми намагаємось максимально захистити вас від крадіжки трафіку, аби жоден зловмисник не зміг користуватися Інтернетом вашим коштом.

      Подробный отчет: Розділ містить дані про використаний трафік. Тут ми бачимо наступні колонки:
      1. • «правило» – назва напрямків: світовий трафік (World) або український (UA), стрілочка схематично вказує на вхідний (World -> я) та вихідний трафік (World <- я);
      2. • «байты» – кількість використаного трафіку в байтах за певний проміжок часу та за конкретним напрямком;
      3. • «цена» – ціна для певної кількості трафіку для вашого тарифного плану на момент вжитку;
      4. • «за, Мб» – кількість мегабайт трафіку, яку ви вжили за ціною попередньої колонки (наприклад, 0,25 грн за 10 Мб);
      5. • «стоимость» – загальна вартість трафіку за один сеанс;
      6. «начало интервала» – точний час початку періоду ведення статистики;
      7. • «конец інтервал»а – точний час кінця періоду ведення статистики. Зазвичай це проміжки часу в 5 хвилин.
      Користувачі безлімітних пакетів матимуть вільні колонки «цена» та «стоимость».

      Білий рядок внизу таблиці допоможе відфільтрувати дані за часом чи за напрямком. Приклад роботи з детальним звітом. Припустимо, ви бажаєте дізнатись, скільки трафіку ви використали за період з 1 по 14 серпня 2007 року. Для цього вам необхідно вказати початкову і кінцеву дату знизу таблиці та обрати фільтр «за період».

      По направлениям: Тут ви можете дізнатися не тільки об’єм скачаного вами трафіку, але й адресу віддаленого вузла (наприклад, сайту). Ця опція доступна власникам тарифних пакетів з оплачуваним трафіком. Історію можна подивитись тільки за минулий місяць.
      1. • «направление» – напрямок трафіка, вхідний чи вихідний;
      2. • «удаленный ip» – віддалена ІР-адреса та DNS-ім’я вузла, з яким зв’язувався ваш комп’ютер;
      3. • «порт» – порт, через який здійснювалося з’єднання (наприклад, 80 порт – це веб-сторінка);
      4. • «протокол» – протокол, за яким здійснювалося з’єднання;
      5. • «байты» – кількість трафіку в байтах за певний проміжок часу за певним напрямком;
      6. • «время» – точний час періоду ведення статистики. Зазвичай це проміжок часу в 5 хвилин.

      Интенсивность потребления: «Интенсивность потребления» – зображення споживання трафіку в графічному вигляді.

      ТАРИФЫ
      Тут ви можете побачити ваші поточні ціни на трафік за кожним напрямком.

      РАСЧЕТНЫЕ ПЕРИОДЫ
      Тут ви можете подивитись дату початку та закінчення вашого поточного розрахункового періоду, а також історію ваших минулих (закритих) періодів, включаючи історію змін тарифних планів.
      Натисніть на один із рядків – ви побачите сумарну кількість спожитого трафіку за обраний період.

      ПРЕМИИ
      Цей розділ інформує про надані абоненту премії, вони зображені у вигляді вартості додаткового трафіку. Цей трафік може бути використаний тільки після закінчення депозиту. Якщо премія не була використана протягом місяця, вона зникає.

      ПРОВОДКИ
      У цьому розділі ви можете дізнатись про рух коштів на вашому депозиті. Перша таблиця містить дані про надходження грошей на ваш депозит. У другій таблиці вказано суми, зняті з вашого рахунку на оплату трафіку, реальних адрес, абонплати тощо. Остання дата – закінчення вашого поточного розрахункового періоду, тоді з вашого балансу буде списана сума, необхідна для оплати наступного періоду.

      КРЕДИТЫ
      Даний розділ відображує платежі, що були підтверджені квитанцією, надісланою на електронну пошту, факсом або пред’явленою в офісі компанії. До підтвердження банком надходження суми цей платіж вважатиметься тимчасовим. В таблиці вказаний строк дії такого кредиту – 4 дні. Після банківського підтвердження ваш платіж буде переміщено в розділ «проводки». Якщо ви самостійно не підтверджували квитанції у такий спосіб, цей розділ буде порожнім.

      DR. WEB
      Тут ви можете обрати антивірусну підписку за одним із трьох планів: Класик, Стандарт або Преміум. Потрібна сума зніматиметься щомісяця з вашого депозиту.

      ПОЧТОВЫЕ ЯЩИКИ
      У цьому розділі ви можете змінити пароль поштової скриньки, що розташована на нашому сервері.

      САМООГРАНИЧЕНИЯ
      Тут ви можете встановити самообмеження (в гривнях) на кількість використовуваного трафіку в місяць.

      НАСТРОЙКИ
      В налаштуваннях ви можете змінити кількість днів, за які відправиться повідомлення про закінчення розрахункового періоду, та суму депозиту, при досягненні якої ви отримаєте попередження про стан вашого балансу.
      Також в цьому вікні можна змінити пароль від вашої статистики. Пам’ятайте, що ваш пароль є секретною інформацією, і ніхто з компанії «Ланет Нетворк» не зателефонує спитати його.

      ПОДДЕРЖКА
      Тут ви можете звернутися з питанням щодо користування послугою. До листа ви можете прикріпити скріншот, що показує оплачену квитанцію чи освітлює вашу проблему.

      ВЫХОД
      Цей пункт меню завершує сесію роботи зі статистикою.

Як налаштувати мій поштовий клієнт?

В інструкції подано варіанти налаштування клієнта Outlook Express фірми Microsoft і програми The Bat! від RITLABS.
Для налаштування поштового та новинного клієнта потрібно знати наступне:
  1. - адресу сервера для вихідної пошти (SMTP);
  2. - адресу сервера для вхідної пошти (POP3);
  3. - обліковий запис;
  4. - пароль.

    1. Адреси поштових серверів SMTP і POP3 співпадають: mail.lanet.kiev.ua. Обліковий запис – це частина вашої поштової адреси, що знаходиться перед «собакою» (user@lanet.kiev.ua).

      Outlook Express

      Для налаштування Outlook Express оберіть у меню «Tools» підменю «Accounts...».
      У вікні, що відкриється, оберіть зі списку потрібну службу та натисніть на кнопку «Properties».
      У наступному меню оберіть закладку «Servers» і у відповідних полях введіть адреси серверів для вхідної і вихідної пошти, а також свій обліковий запис і пароль.
      Для відправлення електронних листів, що перевищують максимальний дозволений розмір, вам потрібно в закладці «Advanced» під надписом «Sending» відмітити опцію «Break apart messages larger then» і в цифровому полі вводу вказати значення розміру частин, на які розбиватиметься лист при відправці. Так як більшість поштових серверів мережі Internet обмежує максимальний розмір повідомлень до 2 000 000 байт, рекомендуємо вводити значення не більше 1000 КВ.
      Розмір поштової скриньки залежить від тарифного плану і складає від 30 до 50 Мб. Максимальний розмір листа 5 Мб. Не забувайте, що будь-які надіслані та отримані поштові повідомлення є трафіком, що може тарифікуватися.

      The Bat!

      Для налаштування The Bat! оберіть підменю «Properties...» у меню «Account».
      У вікні, що відкриється, оберіть у списку пункт «Transport» і у відповідних полях вводу зазначте адресу поштового сервера, ваш обліковий запис і пароль.
      Щоб розбити лист на частини у The Bat!, оберіть у списку пункт «Files & directories». Активуйте опцію «By default, split outbound messages larger then this size» та зазначте рекомендований розмір частин не більше 1000 КВ.

На мою поштову скриньку надходить багато спаму. Що з цим можна зробити?

На сервері мережі Lanet задіяний комплекс заходів, направлений на боротьбу з небажаними поштовими повідомленнями. Ви можете налаштувати свій поштовий клієнт для контролю потоку листів та боротьби зі спамом. Розглянуто на прикладі Outlook Express.

Для зазначення умов для вхідних повідомлень у Outlook Express у меню «Tools» оберіть пункт «Message Rules/Mail».
У вікні, що відкриється, в першому списку оберіть умову «Where the Subject line contains specific words» (шукати повідомлення, Тема яких містить задані слова), а в другому – дію для таких повідомлень. Наприклад, ви можете вказати програмі переміщати небажані повідомлення в окрему папку, але ми радимо відмічати ці листи на видалення. Потім у третьому пункті натисніть на підкресленій фразі «contains specific words».
У новому вікні введіть фразу «SPAM» та натисніть кнопку «Add».
Тут ви зазначаєте перелік слів, які повинна містити тема листа для правила «SPAM». Назву для правила та дію для поштового повідомлення ви можете обрати на власний розсуд. По завершенню натисніть «Ok».
Після цього ваш поштовий клієнт всі листи, що містять зазначені слова, буде помічати як «SPAM» та видаляти/переміщувати. Ви можете в будь-який час повернутися до списку слів та доповнити його новими.

Як мені зайти на хаб?

Використання мережі Direct Connect можливе за допомогою великої кількості програм. Найбільш зручну серед них – PeLink,– налаштовану для хаба мережі Lanet, можна скачати з нашого файлового архіву.
Для налаштування програми DC-клієнта необхідно знати адресу та порт хаба, що використовується цими програмами, для налаштування з’єднання. Адреса нашого хаба: hub.lanet.kiev.ua, порт: 411.

У пакеті програм для нашого хаба адреса та порт сервера вже налаштовані, вам залишилось тільки обрати нікнейм для входу на хаб і відкрити доступ до певного об’єму інформації на вашому ПК. Для реєстрації вашого ніку, з яким буде відбуватися підключення до хаба, оберіть підменю «Settings...» в меню «File». У відкритому вікні оберіть у списку пункт «General» і введіть у поле вводу «Nick» бажане ім’я користувача.
Для відкриття доступу до власних ресурсів, оберіть у списку пункт «Sharing» і в списку «Shared directories» вкажіть папки для загального доступу. Для входу на хаб необхідно мати для загального доступу об’єм інформації не менше 2 Гб. Об’єм обраних папок вказаний у полі «Total size» під списком.

Як мені встановити на комп`ютер Dr. Web AV-Desk?


• Заходимо у свою статистику в розділ Dr.Web.
• Обираємо потрібний пакет підписки.
• Обравши потрібний пакет, натискаємо на кнопку «добавить подписку».
• Після цього система попередить вас про те, що кожного місяця вартість обраного пакету зніматиметься з вашого балансу, і запросить підтвердження підписки. Натискаємо «Ok».
• Після активації підписки на Dr.Web AV-Desk послуга відображатиметься у розділі Dr.Web з описом обраного пакету та посиланням на інсталяційний файл програми.
• Скачуємо на комп’ютер дистрибутив антивірусу.
•Запускаємо скачаний інсталяційний файл
• Підтверджуємо, що на комп’ютері не встановлено інших антивірусних програм, і продовжуємо установку.
•Читаємо ліцензійну угоду та погоджуємось з її умовами, йдемо далі.
• В варіантах установки пропонуємо обрати рекомендовану.
• Вибіркова установка запропонує додаткові опції: список компонентів, з яких можна обрати потрібні, і місце установки антивірусу.
Для надійного захисту вам потрібні усі компоненти, тож оберіть рекомендовану установку.
• При натисненні кнопки «Далее» почнеться установка антивірусу. Процес триватиме декілька хвилин.
• Після успішної установки програми натискаємо «Готово».
• Декілька хвилин антивірус у фоновому режимі скачуватиме з антивірусного серверу оновлення для своєї належної роботи. По завершенню ви побачите попередження про необхідність перезавантаження системи.
• Наступне повідомлення дасть вам змогу перезавантажити комп’ютер.
• Після перезавантаження комп’ютера Антивірус готовий до роботи.

на початок
Домашній інтернет та кабельне телебачення Карта сайту