This version of the page http://www.nautilus-gurzuf.com/ua/o-gurzufe (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-12. The original page over time could change.
ПРО ГУРЗУФ | АПАРТАМЕНТЫ В ГУРЗУФЕ
Ukr Rus
Вiддiл продажу:
+38 (050) 424-07-97, 424-08-78
+38 (044) 221-36-33, 221-36-30

Без вихідних: з 9:00 до 20:00

ПРО ГУРЗУФ

Якщо Ви плануєте придбати нерухомість на Південному Березі Криму, зверніть Вашу увагу на Гурзуф.

За своїми природними умовами Гурзуф виділяється серед курортів Південного Берега. Гурзуфську долину з трьох сторін від холодних вітрів надійно захищають гірські масиви - Бабуган-Яйла, відроги Нікітської Яйли і Аю-Даг, cтворюючи природний амфітеатр з унікальним мікрокліматом.

Гірські схили в околицях Гурзуфа вкриті лісом. Ближче до моря, в долині, розташовані виноградні плантації. Завдяки особливим властивостям грунту, рельєфу і великій кількості сонячного світла, з місцевих сортів винограду - Мускат, Піно-Грі і Токай - створюються шедеври виноробства, що користуються світовою славою. Вище по схилах гір мальовничим килимом розкинулися плантації лаванди та троянди. Море утворює біля берега Гурзуфської бухти затоку з рівним чистим дном.

Унікальний клімат Гурзуфа близький до субтропічного, а екологія Гурзуфської бухти як і раніше являє собою предмет гордості Південного Берега Криму.

Середньорічна температура повітря тут вище, ніж у розташованих поруч Ялті, Алушті і Лівадії, а кількість ясних сонячних днів у році - 250.

Тут надзвичайно чисте море: під час штилю дно проглядається на глибині до 20 метрів.

Кришталево чисте повітря гір і морських просторів у поєднанні з ефірними ароматами кипарисів та магнолій створює унікальний цілющий коктейль, здатний зцілювати не тільки тіло, а й душу.

Багаторічні виноградники чергуються з ялівцевими гаями, реліктовими соснами і платанова алеями. В цій місцевості чудово ростуть пальми.

У Гурзуфі зосереджена чимала частина пам'яток Криму: це і знаменита Ведмідь-гора (Аю-Даг), і скелі-острівці Адалари, що стали візитною карткою не тільки Гурзуфа, а й усього Криму, і залишки Генуезької фортеці ХI - XV ст., І знаменитий дитячий табір "Артек".

У парках Гурзуфа можна побачити бюсти Адама Міцкевича, Лесі Українки, Федора Шаляпіна, Антона Чехова, Максима Горького, Володимира Маяковського. Ці люди в різний час бували в селищі. Любили Гурзуф Рєпін і Суриков, Купрін і Мамин-Сибіряк. Багато що пов'язано з ім'ям А. С. Пушкіна. Тут знаходяться музей Пушкіна і Пушкінський грот.

У Гурзуфі розташовані санаторії та будинки відпочинку, що знову таки говорить про цілющі властивості місцевого клімату.