This version of the page http://undp.org.ua/ua/about-undp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-08-01. The original page over time could change.
ПРООН в Україні - Програма розвитку ООН в Україні
Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй

UNDP in Ukraine

  • English

ПРООН в Україні

Більше інформації про програмну діяльність
Фінансові показники діяльності проектів ПРООН
Внески донорів для реалізації проектів ПРООН (чиї внески становили 100 тис. дол. США та більше)
Фінансові показники діяльності за минулі роки
Загальна кількість найманого персоналу
Контракти з постачальниками товарів та послуг, вартість яких перевищила 100 тис. дол. США (за останні 12 місяців)
Консультанти, які за свої послуги отримали від ПРООН більше 30 тис. дол. США (за останні 12 місяців)
Правова Угода з Урядом України
План дій програми ПРООН в Україні

Програма розвитку ООН (ПРООН) є глобальною мережею ООН в галузі розвитку, організацією яка виступає за позитивні зміни та надає країнам доступ до джерел знань, досвіду та ресурсів задля допомоги людям в усьому світі будувати краще життя.

Ми співпрацюємо з 166 країнами світу, допомагаючи їм знаходити власні шляхи розв’язання глобальних та національних проблем в галузі розвитку. Покращуючи свої власні можливості, вони мають змогу використовувати досвід та знання співробітників ПРООН та широкого кола наших партнерів.

Світові лідери зобов’язалися виконати Цілі Тисячоліття в галузі розвитку, включно із такою всеохоплюючою ціллю як скорочення бідності вдвічі до 2015 року. Мережа ПРООН координує та допомагає країнам об’єднувати глобальні та національні зусилля, які спрямовуються задля досягнення означених Цілей. Ми зосереджуємося на допомозі країнам спільно виробити та поділитися рішеннями щодо проблем в таких сферах діяльності:

  • Демократичне врядування
  • Подолання бідності
  • Запобігання кризи та її подолання
  • Енергетика та навколишнє природне середовище
  • ВІЛ/СНІД

ПРООН допомагає країнам, що розвиваються, отримувати та використовувати технічну допомогу ефективно. У всіх видах діяльності ПРООН виступає на захист прав людини та створення рівних соціальних можливостей для жінок та чоловіків.


ПРООН в Україні: Будуємо краще життя разом

Присутність ПРООН у країнах Східної Європи є вигідним не лише через довготривалу ізольованість від міжнародного суспільства, але й через те, що ПРООН може забезпечити, щоб ці країни ефективно почали новий розділ власної історії, яка базується на питаннях та потребах людського розвитку. ПРООН в Україні підтримує національні зусилля у досягненні Цілей розвитку тисячоліття шляхом впровадження низки своїх  проектів задля покращання достатку українського народу.

Країни, які отримали незалежність після розпаду Радянського Союзу у 1991 році мали пройти процес  потрійного переходу: від радянської республіки до незалежної держави; від централізованої системи управління до демократії; та від системи державного планування в економіці до ринкової економіки.

В Україні чотири головні сфери нашої діяльності в галузі розвитку зосереджуються на демократичному врядуванні; подоланні бідності, досягненні процвітання та українських Цілей розвитку тисячоліття; місцевому розвитку та забезпеченні безпечного середовища для людського розвитку; на енергетиці та навколишньому природному середовищі. 

В кожній з цих тематичних сфер ми намагаємося забезпечити баланс між впровадженням заходів щодо розробки політико-правових документів, аналітично-дорадчою діяльністю, заходами з поліпшення спроможності наших національних партнерів та окремими пілотними проектами. ПРООН впроваджує свою діяльність в Україні з 1993 року.

Спільні зусилля ПРООН, Уряду та народу України спрямовані на запровадження та подальше просування головних принципів демократичного врядування на всіх рівнях, шляхом підтримки адміністративної реформи та залучення громадянського суспільства до участі у процесі прийняття рішень. Програми щодо малого та середнього підприємництва та проекти з надання соціальної допомоги сприяли економічному розвитку країни. ПРООН також виступає на захист концепції сталого розвитку, як істотної політики та наголошує на важливості розвитку мереж НДО екологічного спрямування.

ПРООН в Україні продовжує підтримувати Уряд у досягненні європейських стандартів політики, інституційної спроможності шляхом трансформації відносин між державою та населенням, впровадження ефективної децентралізації, діяльності приватного сектору у більш ліберальній ринковій економіці, заохочення громадян користуватися рівними можливостями доступу до послуг, здійснення прав людини та процвітання.

ПРООН досягає своїх цілей у тісній співпраці з іншими агенціями ООН, донорами та партнерами, користуючись досвідом міжнародних експертів та кращим національним досвідом. У своїй діяльності ми використовуємо найкращий глобальний досвід, пропагуємо гендерну рівність та основи суспільства, пристосованого до вимог глобальної економіки.


ПРООН та Україна: Співробітництво

У березні 2011 року Система Організації Об’єднаних Націй в Україна та уряд України підписали Рамкову програму допомоги для України, яка була розроблена на базі недавнього Звіту щодо загальної оцінки потреб країни. Згідно із визначеною стратегією допомоги, агенції ООН разом з Урядом України координуватимуть свої програми/проекти, розроблятимуть об’єднані ініціативи та плани на 2012-2016 роки.

В цей період, ПРООН разом з іншими агенціями ООН, які представлені в Україні, приділяють особливу увагу чотирьом основним сферам:

  1. стале економічне зростання і подолання бідності;
  2. соціальний розвиток;
  3. врядування та управління;
  4. навколишнє середовище та зміна клімату.

У серпні 2006 року Уряд України та Програма розвитку ООН (ПРООН) в Україні підписали новий План дій ПРООН в Україні на 2006-2010 роки, дію якого було продовжено на 2011 рік.

Цей План дій є колективною, логічною та всеохоплюючою відповіддю на пріоритети національного розвитку. Документ також поглиблює наші взаємні домовленості та співпрацю, метою яких є реалізація Декларації тисячоліття, Цілей розвитку тисячоліття та конвенцій ООН, що їх зобов’язалися виконувати Уряд України та ПРООН.

Крім того, він визначає низку конкретних заходів з метою покращення умов життя на загальнонаціональному рівні.

Ознайомитися з текстом Плану дій ПРООН в Україні на 2006-2010 роки можна тут.

 
Хто ми і що ми робимо  ПРООН в Україні  Всередині системи ООН  Колектив представництва  Волонтери ООН  Партнери та донори  Засади впровадження діяльності  Контакти  

Що ми робимо

Проекти

Лінки