This version of the page http://lifer.com.ua/koli-krashhe-odruzhuvatis.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-30. The original page over time could change.
Коли краще одружуватись? • Lifer.com.ua

Коли краще одружуватись?

Вчені вирахували вік, в якому найкраще створювати сім’ю, - це 23 — 27 років.

Вчені Техаського університету проаналізували багато «за» і «проти», провівши тести. Адже мова йшла про пошук оптимального періоду — часу, коли молоді люди керуються вже досить зрілими бажаннями і емоціями. Тому вчені закликають не поспішати з таким важливим рішенням, як одруження, а дочекатися 23 — 27 років. Саме цей інтервал визнали найкращим для створення сім’ї.

А в якому віці частіше одружуються наші співгромадяни? Про це нам розповіла статист  Ірина Дарницька.

- Чи збігається «американська формула сімейного щастя» з українською?

- Зрозуміло, що нації відрізняються традиціями, а саме традиції впливають на те, в якому віці частіше одружуються в тій чи тій країні. Тому, здавалося б, загальних стандартів у такому делікатному питанні бути не може. Але якщо подивитися на статистичні дані, можна прийти до висновку, що настрої української молоді приблизно збігаються з порадами американських вчених.

У нашій країні оптимальний вік для створення сім’ї становить 25 років, коли людина вже соціально зріла. Але до такого показника ми йшли останні двадцять років. За останній рік українці йшли в ЗАГС переважно в 20 — 24 роки. При цьому жінки одягали фату в більшості випадків в 20 — 22 роки. Правда, вже у віці 25 — 29 років удвічі зменшується кількість жінок, які йдуть під вінець.

Якщо ж говорити про чоловіків, то більшість вирішуються на шлюб ближче до 24 років.

- Тому можна сказати, що українці досить виважено стали ставитися до шлюбу.

- Власне, з огляду на тенденції останніх років можна сказати, що молоді українці спочатку воліють отримати освіту і знайти роботу. Але, знаєте, цього року фахівці нашого інституту провели опитування серед молодих людей (до 35 років), маючи на меті визначити основний мотив для укладення шлюбу. Отже, більшість (60%) заявили, що таким мотивом було кохання. «Хочу, щоб близька людина була поруч у біді і в радості», — про це заявили 22% респондентів. Тому серед української молоді раціональний підхід до укладання шлюбу не є визначальним. Напевно, це добре.

- А в більш ранньому віці любов вже не спонукає українців обмінятися кільцями?

- Чому ж ні. Всього в нашій країні частка ранніх шлюбів (до 18 років) становить 3,5%. Але в сільській місцевості цей показник значно вище, так було завжди. До 19 років також одружуються, але не так часто, як раніше. Наприклад, в 1989 році частка таких шлюбів склала 20%, а в 2006 році — тільки дев’ять.

загрузка...


Tags: кохання, одруження, Сім'я, шлюб

Category: Стосунки та Емоції

Коментарі (0)

Залишити коментар

Нажмите, чтобы отменить ответ.