This version of the page http://lifer.com.ua/10-sposobiv-ne-zavagitniti.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-30. The original page over time could change.
Як не завагітніти? 10 способів • Lifer.com.ua

10 способів не завагітніти

1. Презервативи — вибір № 1. Єдиний варіант, який не тільки оберігає від вагітності, але і від статевих інфекцій (ЗПСШ). Мінус презерватива — знижується глибина відчуттів при статевому акті. Також при неправильному застосуванні презерватив може порватися, що зводить весь захист нанівець.

2. Жіноча діафрагма. Застосовується для блокування влучень сперми в матку. Менш ефективна, ніж презервативи, і при цьому її не можна встановлювати самостійно. Більш того, встановлена ​​діафрагма повинна регулярно перевірятися лікарем гінекологом.

3. Протизаплідні пігулки. При правильному підборі, оральні контрацептиви допомагають регулювати менструальний цикл і полегшують передменструальний синдром. Мінуси: У 8% випадків вагітність настає навіть при прийомі пігулок, причому нерегулярний прийом збільшує цей показник до 50%. Неправильний підбір контрацептивів загрожує зниженням лібідо, ризиком тромбозу та інсульту, особливо у курців, викликати кров’яні виділення, болючість молочних залоз, нудоту.

4. Кільце і пластир - також гормональні методи контрацепції. Пластир приклеюють на живіт, сідниці, руки або тулуб і міняють раз в тиждень. Кільце ж поміщається в піхву на три тижні. Як і протизаплідні пігулки, кільце і пластир забезпечують 92% ефективності. При цьому, вони більш зручні, оскільки не вимагають щоденного контролю в застосуванні. Можливі побічні ефекти пластиру: кров’янисті виділення, головні болі, здуття живота і припухлість грудей.

5. Гормональний укол. Внутрічеревне введення прогестина. Попереджає вагітність протягом трьох місяців після уколу. Мінуси: може викликати порушення менструального циклу, посилити менструальні болі і передменструальний синдром.

6. Імплантація гормонів. Контрацептивна капсула містить прогестин і вшивається лікарем під шкіру в області плеча. Побічні ефекти можуть виражатися у вигляді невеликої кровотечі.

7. Внутрішньоматкова спіраль. Спіраль — це Т-подібний шматочок пластику, який вставляється в порожнину матки лікарем. Є дуже ефективним методом контрацепції. Мінуси: застосування спіралі може збільшувати ризик запальних захворювань жіночих статевих органів. Також протипоказанням може бути наявність захворювань органів малого таза, патології шийки і матки (наприклад, при наявності ерозії шийки матки використання ВМС не бажано, так як вусики ВМС можуть робити вплив на ерозію).

8. Вазектомія (для чоловіків). Вазектомія — це відносно проста медична процедура. Через крихітний надріз лікар закриває спермоканали, не залишаючи сперматозоїдам жодних шансів на вихід. Плюси: вазектомія майже на 100% ефективна і не впливає на чоловічу потенцію. Мінуси: ви повинні будете використовувати резервний метод контролю над народжуваністю, наприклад, презервативи, протягом трьох місяців після операції, оскільки вся раніше утворена сперма повинна повністю еякулювати.

9. Перев’язка маткових труб. Перев’язка маткових труб, також відома як жіноча стерилізація, — це закриття фаллопієвих труб, що запобігає заплідненню жіночої яйцеклітини.

10. Утримання. Практика утримання від сексу є 100% надійним варіантом контролю над народжуваністю. Мінуси: відсутність статевої активності шкодить як жіночому, так і чоловічому здоров’ю в цілому (зокрема загрожує порушенням жіночого гормонального балансу).

загрузка...


Tags: безпека, вагітність, контрацепція, секс, статевий акт, стосунки

Category: Стосунки та Емоції

Коментарі (0)

Залишити коментар

Нажмите, чтобы отменить ответ.