This version of the page http://lifer.com.ua/chomu-korisno-smiyatisya.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-29. The original page over time could change.
Чому корисно сміятися? • Lifer.com.ua

Чому корисно сміятися?

Я, напевно, не відкрию Америки, якщо скажу, що сміх — перша зброя проти стресу. Він продовжує і прикрашає життя людини. До цих пір не вірите? Я спробую вам це довести.

Просто факти

  • Перша дитяча посмішка з’являється в 3-4 місяці. Найбільш сміхотливий вік — 6-7 років. Діти сміються близько 250 разів на день. Для порівняння — доросла людина може посміхнутися максимум 12 разів на день. (Я не дуже впевнений, що це відноситься до українців).
  • Добре сміятися — це ціла наука. Але якщо нею оволодіти, то практично будь-яка людина зможе красиво сміятися.
  • Існує також спеціальна наука — гелотологія, яка вивчає вплив сміху на психічне і фізичне здоров’я людей. Вчені-гелотологи шукають причини, що викликають сміх. Зараз вже ні в кого не викликає сумніву той факт, що лікування сміхом — дуже ефективне і практично не має побічних явищ.Засновником гелотології є американський психолог Норманн Казінс. Він ще відомий як «людина, що розсмішила смерть». Початок у цієї історії дуже сумний. Казінс захворів: у нього почався коллагеноз — серйозне захворювання сполучних тканин і кісток. Лікарі виявилися безсилі, а пацієнт в кінці лікування втратив здатність рухатися. Він попросив виписати його додому, а домочадців спантеличив проханням почати для нього показ кінокомедій. Він дивився одну за одною кілька днів поспіль, регочучи «до упаду». Він зауважив, що страшні болі, що мучили його, вщухли. Через пару тижнів лікарі замітили, що стан безнадійного пацієнта став покращуватися не по днях, а по годинах. Сміхотерапія допомогла Норману через 3 роки повернутися на роботу. Крім того, він міг у вільний час грати на роялі свої улюблені твори.
  • Сер Уїльям Ослер неодноразово повторював, що сміх — це музика життя, і радив сміятися, щонайменше, 10-15 хвилин щодня. Така сміхотерапія, на його думку, продовжує життя людини на 1 рік.
  • У США вище військове командування в обов’язковому порядку має відвідувати спеціальні семінари гумору! В якості викладачів часто запрошують акторів-комедіантів. Одним з авторів «гуморобіки» є актор Чарльз Меткаф. Він починає свої заняття з вправи: встати — зітхнути — розсміятися. За словами актора, дуже важливо усвідомити абсурдність нещастя або невдачі, які вас спіткали. У якості «протиотрути» він радить завжди мати при собі клоунський ніс і іноді надягати його: перед дзеркалом або навіть у присутності сторонніх людей. Автор гуморобіки вважає, що це «вправа» зробить вас значно щасливішими, ніж регулярні візити до бару після роботи. (Йому видніше …)
  • Найбільш веселими людьми в світі вважаються кубинці і бразильці, що влаштовують карнавали, вечірки з піснями, танцями та розіграшами. Самими похмурими є жителі скандинавських країн.
  • Коли людина посміхається, в цьому беруть участь 17 лицьових м’язів, а коли  хмуриться, то задіяно 43 м’язи. Дорогі жінки, навіщо вам похмурість на обличчі, якщо ви не хочете постаріти передчасно? Про чоловіків я не говорю. Деяка суворість у виразі обличчя придає їм мужності!
  • Смішна сценка, фільм, картинка радує будь-яку людину, як виграш у лотереї або споглядання гарної моделі. Тому дуже корисно набиратися корисних емоцій скрізь, де тільки можна.
  • Експерти нарахували до 300 різновидів сміху. Він може бути сумним і веселим, добрим і саркастичним, задушевним і гордим, презирливим і нахабним, багатообіцяючим і порожнім, іронічним і збентеженим. 

Навіщо сміятися

Сміх покращує ваш настрій!

Сміх сприяє омолодженню шкіри обличчя. Багато жінок думають: щоб уникнути зморшок на обличчі, не треба сміятися. Це глибока помилка. «Серйозність» забирає всі живі емоції особи. Сміх від душі тонізує всі лицьові м’язи, гальмує процес старіння і сприяє припливу крові до шкіри обличчя. А це означає, що обличчя отримує додаткове харчування, здоровий рум’янець і пружність!

Сміх допомагає заспокоїти нервову систему, якщо ви засмучені. Вчені стверджують, що сміх за ефектом для організму можна прирівняти до прогулянки на свіжому повітрі.

Сміх зміцнює імунну систему людини і є хорошим захистом від всяких стресів. Психологи давно помітили, що люди, які часто сміються, хворіють набагато рідше. Наприклад, ризик заробити серцево-судинні захворювання у веселих людей знижується на 50% у порівнянні з похмурими громадянами.

Ще одна позитивна властивість сміху: він сприяє втраті ваги і покращує вашу фігуру. Як? Десять хвилин сміху еквівалентні півгодинним заняттям у фітнес-клубі. Коли людина сміється, в організмі включаються в роботу близько 75 груп м’язів, при цьому основне навантаження припадає на м’язи спини і ніг.

Хто не впадав у депресію в сірі та дощові осінні дні? Кілька хвилин здорового сміху замінять вам сеанс лікувальної релаксації.

Давайте випустимо себе на волю з тих рамок, в яких ми знаходимося. Розслабтеся і смійтеся тоді, коли вам цього хочеться. Причин для цього в щоденному житті знайдеться безліч.

загрузка...


Tags: позитив, сміх, сміятися, усмішка

Category: Актуально, Психологія

Коментарі (1)

  1. Ірина:

    вже починаю сміятися (10хв на день!!!!!!)

    Ответить

Залишити коментар

Нажмите, чтобы отменить ответ.