This version of the page http://vj.net.ua/cinema/news (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-25. The original page over time could change.
Новини
Прем'єри цього тижня

Прем'єри наступного тижня

Агент Джонні Інгліш: Перезавантаження

Джейн Ейр

Це безглузде кохання

Еліта кілерів

Розділи
  • Контакт
  • Про сайт
  • Відгуки про VJ.net.ua
Останні статті
  • Інший світ-4: Пробудження (Underworld Awakening)
  • Як вийти заміж за мільярдера (Chalet Girl)
  • Карантин 2 - Термінал (Quarantine 2: Terminal)
  • Король-лев (The Lion King)
  • Морський бій (Battleship)
Пошук по сайту
Сертифікати
Наша стрічка
Наш QR-код
Новини


Помер Богдан Ступка
Неділя, 22 липня 2012 00:00

Сьогодні після важкої хвороби помер видатний український актор Богдан Ступка.

Хоч і були у нього ролі, які б краще й не знати - на зразок російського "Тараса Бульби", хоч і знімався він останнім часом в російському кінематографі (але що поробиш, як український ледь жевріє), хоч і виявився не на своєму місці в якості міністра культури та виховав сина Остапа, який відомий виключно своїми українофобськими ролями, та зараз про це не хочеться згадувати. 

Хочеться згадувати про Ореста звонаря та неймовірного Богдана Хмельницького, сюрреалістичного Івана Мазепу та хазяйновитого Платона Ангела.

Бо це, як не крути, був один з найвидатніших українських акторів і саме таким його пам'ятатимуть українці. 

 

Світла пам'ять, Богдане Сильвестровичу...

 
84-те нагородження премією Оскар
Понеділок, 27 лютого 2012 00:00

Сьогодні вночі відбулась найголовніша подія року в світовому кінематографі - 84-тє нагородження премією Американської академії кіномистецтва.

Економічна криза продовжується, тому нагородження було більш ніж скромним - починаючи з практично повного зникнення масштабних виступів відомих акторів та артистів в перервах між нагородженнями і до гостей, більшість з яких цього разу з'явилося на червоному килимі в досить скромних нарядах і майже зовсім без прикрас.

Результат майже не здивував: найбільшу кількість в 5 премій "Оскар" отримала стрічка Мартіна Скорцезе за фільм Хранитель часу (Hugo).

Також було встановлено новий віковий рекорд - відтепер найстарішим актором, який отримав нагороду, буде 82-річний Крістофер Пламмер.

Кращий фільм: Артист (The Artist)

Кращий режисер: Майкл Хазанавічюс за фільм Артист (The Artist)

Краще виконання головної чоловічої ролі: Жан Дюжарден за роль у фільмі Артист (The Artist)

Краще виконання головної жіночої ролі: Меріл Стріп за роль у фільмі Залізна Леді (The Iron Lady)

Краще виконання другорядної чоловічої ролі: Крістофер Пламмер за роль у фільмі Нащадки (The Descendants)

Краще виконання другорядної жіночої ролі: Октавія Спенсер за роль у фільмі Прислуга (The Help)

Кращий мультфільм: Ранго (Rango)

 

Детальніше...
 
64-й Каннський кінофестиваль 2011 року
Неділя, 22 травня 2011 00:00

22 травня закінчилася одна з головних подій кіносвіту планети - міжнародний Каннський кінофестиваль.Традиційно фестиваль був наповнений інтелектуальним кіно з усього світу, включно з українською стрічкою "Крос" режисерки Марини Вроди, яка отримала друге за історію української незалежності каннське золото. Та про нагороди дещо пізніше. 

Відкриття фестивалю не давало підстав для якихось хвилювань. Традиційний старт за допомогою стрічки визнаного метра, цього разу фільмом, який відкривав фестиваль, стала "Північ в Парижі" Вуді Аллена з нинішньою першою леді Франції в епізодичній ролі. Традиційне дефіле червоною доріжкою в шикарних, як правило взятих в оренду, сукнях та діамантах. Традиціне вручення нагороди за вклад в розвиток кіно - цього року пальмову гілку отримав 71-річний метр Бертолуччі, якому через стан здоров'я довелося виїхати на сцену в інвалідному візку. Традиційні натовпи журналістів, які бігали між показами, вечірками та інтерв'ю. Але під кінець атмосфера почала нагріватись, поки зрештою не вибухнула. Спочатку президент Франції порушив традицію відвідування заходу через участь своєї дружини в стрічці Аллена, потім глядачі освистали стрічку Теренса Маліка "Дерево життя" (The Tree of Life), яка зрештою виграла головний приз, і завершилося все грандіозною сваркою, до якого призвело необережне висловлювання Ларса фон Трієра про нацистів., Гітлера та Ізраїль В результаті артхаузного митця оголосили персоною нон-грата на фестивалі, а безліч відомих в кіносвіті людей поспішили виступити із засудженням режисера. Здається настільки скандального фестивалю Канни ще не знали. Втім на процес визначення переможців все це жодним чином не вплинуло.

 

Детальніше...
 
Померла Елізабет Тейлор
Середа, 23 березня 2011 00:00

Невблаганний час продовжує забирати великих акторів минулого тисячоліття - не встиг кіносвіт оплакати геніальну Ані Жирардо, як через хворобу в кращий світ пішла від нас неперевершена Елізабет Тейлор.

Хоча у неї було багато відомих ролей, за які вона отримувала різноманітні нагороди, включно з двома "Оскарами" і орденом Британської імперії, та все ж в пам'яті більшості любителів кіно вона залишиться в ролі Клеопатри, правительки Єгипту та слабкої жінки в руках долі і могутніх правителів Риму. Ця роль принесла їй рекордний в історії кіно гонорар, котрий перевищив мільйон доларів, а ще уїдливі насмішки критиків, які не пропустили нагоди порівняти персональне життя Клеопатри з, на той час, чотирма шлюбами акторки. Саме невдачі в особистому житті та гостра критика її ролей, що були наступними за оскароносною "Хто боїться Вірджинії Вульф?" призвели до нервового зриву Ліз та владнання психологічних проблем за допомогою наркотиків та алкоголю.

Можна лише здогадуватись, скільки років життя відібрало фактичне припинення кінокар'єри в тому віці, коли інші актори саме починають пожинати плоди своєї багаторічної праці, та зараз це вже не має значення. Змучена кількома десятиліттями, які вона майже без перерв провела в клініках, змагаючись спочатку з пухлиною мозку, потім з хворобами легень, ніг, знову з раком, цього разу вже шкіри і нарешті з серцевою недостатністю, підкошена смертю свого друга і партнера в благодійних програмах Майкла Джексона, велика акторка нарешті знайшла спокій. Клеопатра померла. Слава Клеопатрі. 

 
83-тє нагородження премією Оскар
Понеділок, 28 лютого 2011 00:00

Сьогодні вночі (за київським часом) відбулася найголовніша подія в світовому кінематографі - 83-тє нагородження премією Американської академії кіномистецтва.

Цього року економічна ситуація покращилась, тому в процес повернулись два ведучих, оркестри і музичні виконавці. Звісно тут у кожного свої уподобання, але особисто мені більше сподобався безперервний тригодинний спалах акторського таланту Х'ю Джекмана - Франко та Гетевей, яка стала наймолодшою ведучою цього свята за всю його історію, все ж мало проявляли акторську майстерність і були більше розпорядниками, аніж ведучими.

Не було і особливої інтриги в результатах нагородження - півдесятка фільмів-фаворитів знали всі давно і лишалось тільки побачития, як саме між ними розподілять нагороди. Розподілили в результаті напрочуд рівномірно - жодна стрічка не відірвалась від конкурентів хоч на кілька нагород. Нема навіть рекодсмена - по чотири Оскари отримали дві стрічки, всього ж нагороджених виявилось цілих 8 фільмів.

Кращий фільм: Король говорить! (The King's Speech)

Кращий режисер: Том Хупер за фільм Король говорить! (The King's Speech)

Краще виконання головної чоловічої ролі: Колін Ферт за роль у фільмі Король говорить! (The King's Speech)

Краще виконання головної жіночої ролі: Наталі Портман за роль у фільмі Чорний лебідь (Black Swan)

Краще виконання другорядної чоловічої ролі: Крістіан Бейл за роль у фільмі Боєць (The Fighter)

Краще виконання другорядної жіночої ролі: Мелісса Лео за роль у фільмі Боєць (The Fighter)

 

Детальніше...
 
68 нагородження Золотими глобусами
Неділя, 16 січня 2011 00:00

Відбулася чергова подія в світі кіно - в США в шістдесят восьмий раз пройшло нагородження "Золотими глобусами". Окрім того, що ця нагорода є однією з найпрестижніших в світі, "Золотий глобус" відкриває сезон нагород кіноіндустрії, який завершиться нагородженням відзнаками Американської кадемії кіномистецтва "Оскар".

Отже, цього разу переможцями стали:

В категорії "Кращий драматичний фільм" - Соціальна мережа (The Social Network).

Його конкурентами були:

  • Чорний лебідь (Black Swan)
  • Боєць (The Fighter)
  • Початок (Inception)
  • Король каже! (The King's Speech)

 

Детальніше...
 
82-ге нагородження премією Оскар
Понеділок, 08 березня 2010 00:00

Незважаючи на багато проблем, нагородження преміями американської кіноакадемії таки відбулося.

В 2010 році в процес нагородження внесли значні зміни. В першу чергу був скорочений час на промови нагороджених для загального скорочення зазвичай багатогодинної процедури - відтепер у них на всі подяки залишилось всього 45 секунд. Серед інших змін можна назвати зміну схеми голосування, яка дозволила вперше за останні півстоліття змінити кількість номінантів на кращий фільм - тепер їх стало десять, причому одна з цих стрічок - анімаційна.

Головною інтригою цьогорічного нагородження стало своєрідне суперництво колишнього подружжя - Джеймса Кемерона та Кетрін Біґелов. Їхні фільми отримали по однаковій кількості номінацій - дев'ять, але в кінцевому підсумку Кетрін "помстилась" Кемерону за всіх чотирьох його покинутих дружин з розгромним рахунком: 6 основних "Оскарів" проти трьох технічних.

Кращий фільм: Повелитель бурі (The Hurt Locker)

Краще виконання головної чоловічої ролі: Джефф Бріджес за роль у фільмі Божевільне серце (Crazy Heart) (2009)

Краще виконання головної жіночої ролі: Сандра Баллок за фільм Невидима сторона (The Blind Side)(2009)

Краще виконання другорядної чоловічої ролі: Крістоф Велтц за фільм Безславні виродки (Inglourious Basterds) (2009)

Краще виконання другорядної жіночої ролі: Mo'Nique за фільм Золотце (Precious / Push) (2009)

Детальніше...
 
Померла Бріттані Мерфі
Понеділок, 21 грудня 2009 00:00

Трагічний, через смерть багатьох відомих акторів, 2009 рік під своє закінчення приніс приголомшливу звістку - від зупинки серця померла одна з кращих молодих зірочок Голлівуду Брітані Мерфі. Їй було всього 32 роки.

Особисто мені вона подобалась чи не найбільше з усіх американських акторок свого покоління через свою незвичайну зовнішність і помітний акторський талант - тому ця звістка справді шокуюча.

Всесвітньовідомою Брітані стала після виходу знаменитого фільму "з Емінемом" "8 миля", та і до нього, і після у неї було надзвичайно багато ролей в незалежному кіно, в якому вона дуже любила зніматися. І незалежно від того, гарний був сам фільм, чи не дуже - її роль була помітна завжди. При цьому Брітт вирізнялася шаленою працездатністю - лише в наступному році мало вийти на екрани одразу чотири кінострічки з її участю.

Більше того - окрім акторської майстерності у неї був ще й співочий талант, відзначений деякими нагородами і відомий, зокрема, і глядачам - за анімаційною стрічкою "Веселі ніжки". Можна однозначно стверджувати, що у неї були всі шанси на велике майбутнє - та доля вирішила інакше.

Спочивай з миром, Брітт...

 

 
Шоста "Азія-кіно" - пошук себе
Понеділок, 05 жовтня 2009 00:00

Восьмого жовтня в столичному кінотеатрі "Україна" вже вшосте розпочнеться кінофестиваль здобутків азіатського кінематографу "Азія-кіно". Через специфіку українського кінопрокату це чи не єдиний, окрім скачування піратських копій з інтернету, шанс переглянути фільми, які в усьому світі здобули визнання і цілу купу нагород. А оскільки, через ту ж таки специфіку, 41-ший кінопрокатний тиждень в Україні ознаменовується виходом на широкі екрани лише двох стрічок російського виробництва, то хоча б у київських кіноманів є альтернатива продуктам виробництва нашого східного, дуже плідного в плані кінематографу, "сусіда". І ця альтернатива справді чудова, порівнюйте самі - проти фантастичного бойовика про агента ФСБ "Заборонена реальність" та напівдокументальної стрічки про найпопулярніший музичний гурт часів розпаду Радянського Союзу виступають:

1.  Прощання / Відліт (Okuribito / Departures) - стрічка про колишнього музиканта, який влаштувався до компанії, котра займається останніми маніпуляціями з тілами померлих режисера Йоджіро Такіта зібрала цілу колекцію з тридцяти різноманітних нагород і одного "Оскара" в номінації "Кращий іноземний фільм" на додачу. Дуже шкода, що "Артхаус Трафік" не захотіли зберегти гру слів в назві фільму, на якій зав'язано весь сюжет, та сам фільм від цього гіршим не стає - прониклива історія знаходження свого місця в житті, передана через призму такої надзвичайно складної теми, як смерть людей, має сподобатись кожному. 

Детальніше...
 
Помер Патрік Свейзі
Вівторок, 15 вересня 2009 00:00

Улюбленець глядачів, зірка фільмів "На гребені хвилі", "Привид" та "Брудні танці", помер вчора після важкої боротьби з головною сучасною хворобою людства - раком, причиною для якого, на думку самого актора, котрий публічно визнав смертельний діагноз кілька років тому, стали цигарки.

До останньої миті Патрік не сходив зі знімального майданчика, відмовляючись заради зйомок навіть від прийняття болезаспокійливих препаратів, але хвороба з часом однак взяла своє. Всього місяць тому Патрік відзначив свій 57 день народження.

Не сумніваюся, що Патрік потрапив до найкращого світу - він був справді мужньою людиною і гарним актором, який прожив своє життя так само бурхливо і з прагненням до свободи, як і його герої. А нам, глядачам, лишились його чудові акторські роботи і його девіз - "будь першим в усьому, чим би ти не займався".

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 7
Коментарі читачів

You must javascript enabled to use this form

Іменинники
25 липня


Метт ЛеБланк (45)
Хостинг та підтримка надані