This version of the page http://vj.net.ua/cinema/fest (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-25. The original page over time could change.
Фестивалі
Прем'єри цього тижня

Прем'єри наступного тижня

Агент Джонні Інгліш: Перезавантаження

Джейн Ейр

Це безглузде кохання

Еліта кілерів

Розділи
  • Контакт
  • Про сайт
  • Відгуки про VJ.net.ua
Останні статті
  • Інший світ-4: Пробудження (Underworld Awakening)
  • Як вийти заміж за мільярдера (Chalet Girl)
  • Карантин 2 - Термінал (Quarantine 2: Terminal)
  • Король-лев (The Lion King)
  • Морський бій (Battleship)
Пошук по сайту
Сертифікати
Наша стрічка
Наш QR-код
Фестивалі


"Відкрита ніч"

Нам сказали, що українського кіно немає. Ми не повірили і зробили кінофестиваль.

Фестиваль "Відкрита ніч" - хіба не найменший в світі: він триває лише одну коротку літню ніч. Проходить традиційно наприкінці червня під відкритим небом на оглядовому майданчику літописної гори Уздихальниці поряд із Замком Річарда, що на Андріївському узвозі у Києві. Протягом ночі глядачі (у кількості 300-400 осіб) дивляться приблизно 30-35 короткометражних (а також фрагментів повнометражних) фільмів. Оголошення переможців - з першими променями сонця.

Фестиваль "Відкрита ніч" є не міжнародним, а виключно національним. Жанрових обмежень не існує, окрім суто телевізійного продукту, вимоги до конкурсантів описані у Регламенті фестивалю.

Придумав та створив фестиваль кінорежисер Михайло Іллєнко, нині його незмінний арт-директор. Вперше "Відкрита ніч" відбулася на початку червня 1997 року, глядачів було трохи більше 50, і всю ніч вирувала злива. Першим головою першого Журі був брат Михайла, відомий режисер та оператор Юрій Іллєнко.

Організатори
ГО "Нарешті" - офіційно створена і зареєстрована організація, призначення якої - проведення щорічного фестивалю "Відкрита ніч"
Продюсерська агенція "Зелений пес" - координує зусилля всіх партнерів та надає менеджерську й фінансову підтримку.

Сайт фестивалю: http://www.opennight.org.ua/

 
Ars Electronica Animation Festival

Ars Electronica - австрійський фестиваль мистецтва, технологій та суспільства є всесвітнім форумом електронного мистецтва. Він був ініційований в 1979 році у Лінці із щорічним призовим фондом Prix Ars Electronica, який складає приблизно 10000$. Щороку результати Prix Ars Electronica служать міжнародно визнаним, сучасним барометром тенденцій у медіа мистецтві, та вражаюче ілюструють входження цифрових медій у мистецтво, культуру та суспільство.

У 2007 році Ars Electronica Animation Festival відбудеться одночасно у трьох европейських містах - Лінці, Відні і Києві (8 вересня). У рамках фестивалю запланована 6-годиннa програмa показу фільмів з близько 70 країн світу, які ілюструють весь спектр можливостей використання нових технологій у екранній культурі – від мистецьких фільмів до рекламних роликів великих корпорацій та трейлерів голлівудських фільмів.

Сайт організаторів: http://www.aec.at/en/index.asp

Детальніше...
 
Fast-Fest Weekend
Міжнародний студентський фестиваль аудіовізуальних мистецтв "Fast-Fest Weekend", на жаль припинив своє існування у 2001 році через брак коштів.

Фестиваль "Фаст-Фест Уікенд" проводився тричі і тривав традиційно лише один короткий уік-енд.

Організовував його Київський Національний університет Культури та Мистецтв з метою підтримати високий професійний рівень студентських робіт, розвинути контакти і обмін досвідом та ідеями між різними школами кіно та телебачення. Президентом був завкафедрою телебачення інституту культури, Заслужений діяч мистецтв України, професор і згодом кінорежисер Юрій Терещенко, за визнанням якого "Фаст-Фест Уікенд" був молодшим братом венгерського фестивалю аудіовізуальних мистецтв "Mediawave".

"Фаст-Фест" вважався фестивалем міжнародним, але доречніше було б сказати "міжшкільним". Він збирав багато дружніх кінематографістів-початківців.

 
Future Shorts

Future Shorts – найбільша мережа показів короткометражних фільмів у Європі. Представник в Україні: ТОВ «Артхаус Трафік»

Future Shorts діє як фільтр, відбираючи оригінальні, винахідливі та, крім того, розважальні стрічки - короткометражні фільми ,в тому числі документальні, анімаційні, музичне та експериментальне відео тощо.

У своїх програмах Future Shorts охопилює все наявне короткометражне кіномистецтво – від робіт відомих кінорежисерів, таких як Майк Лі, Спайк Джонс, Кріс Маркер, Мішель Гондрі, Патріс Леконт, Кен Лоуч, – до анімації на межі технічних можливостей, студентських робіт і домашнього експериментального відео, не обмежуючи програми єдиним напрямом або тематикою, а відображаючи різнобарвність майбутнього кіно.

Сайт фестивалю: http://www.futureshorts.com.ua

Детальніше...
 
Ірпіньський кінофестиваль

Ірпіньський кінофестиваль заснований у 2003 році.

Концепція фестивалю: Фестиваль, як свято для всіх людей, що захоплюються кіно, а не лише для вузького кола професіоналів. Фестиваль, розширює горизонт уявлень про кинематограф, відкриває для шанувальників кінематографа можливість духовного та інтелектуального вдосконалення.

Номінації останнього (п’ятого) Ірпіньського кінофестивалю 2007 року:
Анімаційний фільм
Експериментальний фільм
Ігровий фільм

Организатор фестивалю: проект "ЮКісП"

Сайт організатора: http://www.g-2b.com/kinofest/

 
Азія-Кіно

Фестиваль «Азія-Кіно» — один з найрезонансніших проектів компанії «Артхаус Трафік»
Вперше проведений восени 2004 року, фестиваль викликав фурор в середовищі кіноманів і став однією із найобговорюваніших у пресі кіно-подій року.

У програмі перших двох фестивалів «Азія-Кіно» рівно половину фільмів представляв японський кінематограф.

Сайт фестивалю: asiakino.com.ua

 
Бригантина

Відкритий Бердянський кінофестиваль "Бригантина"

Інтерес людей різних національностей до культури своїх сусідів як і раніше високий. Основна ідея фестивалю - ще раз довести, що межі не владні над мистецтвом!

Засновники і організатори: Продюсерський центр „Арт-про”, Міністерство культури і туризму України, Союз кінематографістів України  і ін.

Президент фестивалю: Народний артист України Богдан Ступка

Сайт фестивалю: http://kinobrig.com

Детальніше...
 
ГОГОЛЬFEST

Перший міжнародний фестиваль мистецтв "ГОГОЛЬFEST".

Організатори: Культурно-мистецький та музейний комплекс «Мистецький Арсенал», Центр сучасного мистецтва «Дах».

«ГОГОЛЬFest» – це об’єднання відомих сучасних українських художників, філософів, музикантів, поетів, письменників, режисерів та усіх небайдужих до долі сучасного українського мистецтва, навколо імені та філософсько-релігійних і художніх ідей генія, що відкрив та подарував світові нову та невідому, містичну «terra incognita» - Україну 

Виникнення такого потужного енергетичного інтелектуального центру, зрозуміло, спричинить резонанс з іншими енергетичними центрами життя сучасного суспільства: економічним, політичним, науковим і масмадіальним, що спровокує новий резонанс поодиноких еліт і спонукає виникнення дійсної української еліти, без якої Україна як країна неможлива.

"ГОГОЛЬFEST" - багатоетапний, розподілений у часі до квітня 2009 року. Етапи розвитку проекту:

  • І етап – 7 – 14 вересня 2007 р.
  • ІІ етап – травень 2008 р.
  • ІІІ етап – вересень 2008 р.
  • ІV етап – квітень 2009 р. – 200-річчя від дня народження М.В. Гоголя.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > Кінець >>

Сторінка 1 з 3
Іменинники
25 липня


Метт ЛеБланк (45)
Хостинг та підтримка надані