This version of the page http://pik.cn.ua/allnews (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-07-04. The original page over time could change.
Новини | Події і коментарі
ГОЛОВНАНОВИНИКУЛУАРИФОТОРЕПОРТАЖВИБOРИ 2010
ВИБOРИ 2012
НОВИНИ
В Чернігові біля адміністрації безстроково захищають українську мову. Фото
2012-07-04 16:28:56 www.pik.cn.ua

В Чернігові біля стін обласної державної адміністрації  відбувається безстроковий пікет за скасування нового «мовного закону», ухваленого напередодні парламентською більшістю Партії регіонів.

В пікетуванні беруть участь кілька десятків  представників  партій "Батьківщина", Фронт Змін, УДАР, ВО «Свобоада», УНП та громадські активісти.

Учасники пікету збирають підписи за скасування нового «мовного» закону

 
НОВИНИ
Виконкому міської ради рекомендують обмежити роботу магазинів у нічний час
2012-07-04 16:13:37 pik.cn.ua
Про дотримання правопорядку в районах діяльності розважальних закладів та магазинів, що працюють в нічний час і торгують алкогольними напоями, йшлося сьогодні на засіданні комісії з розгляду заяв на встановлення та скасування режимів роботи об'єктів торгівлі, ресторанного господарства та сфери послуг у нічний час під головуванням заступника міського голови Олександра Буцка, повідомляють у відділі зв'язків з громадськістю міської ради.

Члени комісії висловили занепокоєння діяльністю окремих закладів торгівлі, які працюють в нічний час, здійснюють продаж спиртних напоїв і сприяють порушенню громадського порядку на вулицях міста. Зокрема, представники міліції ознайомили присутніх з аналізом зареєстрованих правоохоронними органами правопорушень, здійснених частіше у стані алкогольного сп'яніння поблизу магазинів та автозаправних станцій, які здійснюють торгівлю алкогольними напоями у нічний час.
 
НОВИНИ
На Чернігівщині жінок більше, ніж чоловіків
2012-07-04 15:51:24 pik.cn.ua
На 1 січня 2012р. в обласному центрі постійно проживали 290,9 тис. осіб. У статевій структурі населення переважають жінки, питома вага яких складала 54% (157,0 тис. осіб), а чоловіків – 46% (133,9 тис. осіб), інформує Головне управління статистики у Чернігівській області.

Серед жителів міста 12,4% (36,1 тис. осіб) – це діти віком 0–14 років. Традиційно хлопчиків народжується більше, ніж дівчаток, тому в цій віковій групі переважає чоловіча стать: на 1000 дівчаток припадало 1055 хлопчиків.
 
НОВИНИ
Соколов поцікавився як оздоровлюються маленькі чернігівці
2012-07-04 15:45:05 pik.cn.ua

У Чернігові триває дитяча оздоровча кампанія 2012 року. Міський голова Олександр Соколов разом із журналістами відвідав дитячий оздоровчий заклад "Дружба" міської лікарні №1, повідомляє радник міського голови  Ірина Синельник.

За словами О.Соколова, оздоровча кампанія традиційно належить до пріоритетних напрямів діяльності міської влади. У постійному режимі, починаючи з травня, працює міська координаційна рада з питань оздоровлення дітей та учнівської молоді. Під час її засідань розглядаються всі питання, пов’язані з організацією літнього відпочинку дітей.

 
НОВИНИ
У прес-клубі «Експертна думка» обговорили про обмежені повноваження місцевої громади
2012-07-04 15:37:08 pik.cn.ua

Як Конституція України може розвивати місцеве самоврядування з‘ясовували учасники круглого столу на однойменну тематику. Захід відбувся у прес-клубі «Експертна думка». На думку експертів і політологів, Конституція в нас хороша, але далеко не ідеальна. Бо ті повноваження, якими вона наділила місцеву громаду, досить обмежені, а тому не дають можливості розвивати регіони.

Геннадій Максак, президент Поліського фонду міжнародних та регіональних досліджень: 

 
НОВИНИ
Гаряче харчування в школах необхідно повернути
2012-07-04 12:50:09 Валентина Михайлова

Позиція. Чернігівщина відноситься до депресивних територій, особливо сільські райони (їх у нас більшість). Дослідження, проведені на підставі даних Державного комітету статистики України, засвідчують, що 43% (15 населених пунктів) із загальної кількості сільських депресивних районів припадає на Чернігівську область.

І це при тому, що у 16 регіонах України таких районів не існує взагалі. За показниками скорочення населення Чернігівщину визнано зоною демографічної кризи, оскільки смертність майже втричі перевищує народжуваність, а на селі – в чотири рази.

Основними причинами є екологія та соціально-економічна складова. Якщо такі темпи скорочення населення будуть продовжуватися, то, за прогнозами демографів, через 50 років Чернігівська область може зникнути з карти України.

 
Вибори 2012
Зовнішня реклама в Чернігові: опозиції тут не місце. Фото
2012-07-04 11:35:16 ЧОЦ "Ініціатива"

В місті  Чернігові немає жодної зовнішньої реклами потенційних кандидатів  від опозиції чи реклами опозиційних партій.

Такий висновок  за результатами  довготермінового спостереження за виборчим процесом  в Чернігівській області, що здійснює Чернігівський  освітній центр «Ініціатива».

На площах зовнішньої релями в Чернігові на початку липня  домінують представники  влади чи умовно незалежні  кандидати: заступник чернігівського губернатора, кандидат по 206 виборчому округу Станіслав Прокопенко, його конкурент по 206 округу бізнесмен, депутат Чернігівської обласної ради Владислав Атрошенко (обирався до облради по списку «Сильної України»).

 
Більше статтей...
  • Литвин і Томенко подали у відставку
  • Молокозаводи чернігівщини оштрафували за антиконкурентні дії
  • Михайлика нагородили орденом "За заслуги" ІІІ ступеня
  • Хто з чернігівських депутатів голосував за «мовний» закон
  • «
  •  Початок 
  •  Попередня 
  •  1 
  •  2 
  •  3 
  •  4 
  •  5 
  •  6 
  •  7 
  •  8 
  •  9 
  •  10 
  •  Наступна 
  •  Кінець 
  • »