This version of the page http://ye.ua/telegraph/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-05-08. The original page over time could change.
Проскурівський телеграф | Новини Хмельницького "Є" | ye.ua
новини НарКор оголошення фото / відео блоги контакти
Економіка Суспільство Політика Культура Спорт Здоров'я Історія
Економіка

3 Травня 2012

Ангеліна Мовчан

Михайло Стаднік продав компанію «Стіомі-холдинг»

Принаймні, такі чутки поширилися нещодавно у підприємницьких колах міста

Якщо вірити неофіційним даним, то одну із відомих хлібних компаній Хмельниччини придбав холдинг «Kernel» – найбільша українська агропромислова компанія. Подейкують, що землі, які належали «Стіомі-холдинг» цієї весни навіть не засівали. За даними УНІАН компанія Стіомі-холдинг має земельний банк 79 200 гектарів. «Kernel» займається виробництвом соняшникової олії, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні, експорт масла й зернових, надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах, а також має агровиробництво. Його власника, 38-річного Андрія Веревського, називають «соняшниковим бароном» та одним із найзагадковіших українських мільйонерів. Ставши депутатам Верховної Ради у 24 роки, він встиг побувати і членом найвпливовіших комітетів Верховної ...

читати далі

Теги: Стіомі-холдинг, Хмельницький, Kernel, Веревський, депутат

Економіка

3 Травня 2012

Ангеліна Мовчан

Хмельницький цукор купили донецькі

Антимонопольний комітет України 20 квітня повідомив про надання дозволу ТОВ Торгова компанія «Урожай» на придбання активів ВАТ «Хмельницький цукровий завод»

Активи цукрового заводу – це цілісний майновий комплекс, який вже зовсім скоро матиме нового власника. Агропромисловий холдинг «Урожай» займається оптовими закупівлями, зберіганням і переробкою зернових та олійних культур, виробництвом та реалізацією продуктів харчування. Він об’єднує олійноекстракційний завод в місті Слов’янськ (Донецька область), Мелькомбінати в Маріуполі і Донецьку, макаронну і майонезну фабрики в Донецьку, елеватори і зерносховища в Центральній та Східній Україні. За інформацією всеукраїнських ЗМІ, «Урожай» входить до групи «Lauffer», яку учасники ринку пов'язують з одним із народних депутатів від Партії регіонів.

 

читати далі

Теги: Хмельницький, Цукор, Lauffer, Антимонопольний комітет, донецькі

Популярні за добу
ТОП тиждень
ТОП місяць
» При невідомих обставинах на Хмельниччині зникла 6-річна дівчинка(724) » На Хмельниччині водій «Вольво» збив дівчину на смерть(653) » На Хмельниччині знайшли тіло зниклої 6-річної дівчинки(612) » Готель “Ксенія” відновлюють після пожежі (ВІДЕО)(544) » Що спричиняє масові захворювання подолян? Чому влада про це не говорить?(542)
Суспільство

2 Травня 2012

Ангеліна Мовчан

Несподіванка для Фреймут. Еpilogue.

Перебуваючи у Хмельницькому зі своїм готельно-ресторанним теледетективом під назвою «Ревізор» Ольга Фреймут наробила тут багато шуму. Відголос тієї програми лунає й досі серед хмельничан

Та лише нещодавно, в інтерв’ю інтернет-порталу 4girls.com.ua, телеведуча зізналася, що її вразило у нашому місті. На запитання: яку найвишуканішу або незвичайну страву вам довелося куштувати, Ольга відповіла, що Фуа-гра у Хмельницькому (сміється), залита карамеллю і присипана грушею. «Це для мене було справжньою екзотикою! Я вижила – зізналася білявка. – Потім пішла на кухню, навіть у смітник залізла, щоб подивитися на дату виготовлення на упаковці моєї фуа-гра, чи дійсно вона свіжа. Погодьтеся, фуа-гра в Хмельницькому – це дуже екзотично!».
Чи то Ольга не очікувала побачити у Хмельницькому модну нині серед бомонду страви, чи сумнівалася у вправності наших господарів, але розповіла про це усьому загалу.
 

читати далі

Теги: Фреймут, Ревізор, Хмельницький, Фуа-гра, несподіванка

Суспільство

28 Квітня 2012

Алла СОБКО

Хмельницький стає все більш естетично оформленим містом

Принаймні так стверджує Ландшафтний дизайнер Олена Бачинська.

Весна – це пора оновлення природи, коли після довгого сну вона, нарешті, із задоволенням демонструє нам своє розкішне зелене вбрання, тішачись при цьому першим по-справжньому сонячним дням і довгоочікуваним теплом. Разом із сонцем з’явилися й турботи: прибирання на присадибних ділянках, дачах, в дворах багатоповерхівок. Майстри садово-паркового мистецтва радять не просто прибрати територію, але й окультурити її, щоб і очам приємно, і здоров’ю користь.


Хвоя – королева декору
Ландшафтний дизайнер Олена Бачинська з радістю відзначає, що останнім часом почастішали випадки, коли на дизайн зелених зон звертають увагу представники влади, власники підприємств та закладів харчування, торговельних точок та фірм. «Приємно було розпочинати окультурювати клумби поблизу кав’ярень «Приличное» ...

читати далі

Теги: Ландшафтний дизайн, Олена Бачинська, хвоя, хмельницький

28 Квітня 2012

Ангеліна Мовчан

«Фініта ля комедія»

« Попереднє 1 з 5 Наступне »

Словян Воронецький, начальник управління праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я

Періодично людство лякають кінцем світу. То племена Майя своїм недописаним календарем, то різні проповідники, які беруть на себе роль Бога і пророкують кінець світу з точністю до години, то нумерологи, керуючись тільки їм відомою логікою, складають усі можливі комбінації цифр. Та чи вірять люди у та

Словян Воронецький, начальник управління праці, соціального захисту населення та охорони здоров’я:
«Я не вірю у жодні прогнози і передбачення. Цивілізація ще не дійшла до того, щоб спрогнозувати кінець світу. До того ж, я вірю в Бога, щоранку молюся і точно знаю, що про кінець світу ніхто не може говорити впевнено, бо так написано у Святому Письмі. А всі, хто бере на себе відповідальність прогнозувати ту, чи іншу дату, просто шахраї і пройдисвіти. Все буде добре, головне – жити так, щоб не було страшно помирати».


Лариса Висоцька, президент асоціації сприяння вирішенню проблем наркоманії та СНІДу «Вікторія»:
«Я намагаюся жити сьогоденням, не оглядаючись у минуле і не зазираючи у майбутнє, живу роботою, допомагаю людям. Не вірю, що кінець світу настане цього року, навіть про це й не думаю. Вважаю...

читати далі

Теги: Кінець світу, Воронецький, Олесь, Пархомець, Польовий, Висоцька

28 Квітня 2012

Ангеліна Мовчан Фото автора

Французьке «Duck ? l'orange» або «Качка під апельсиновим соусом»

« Попереднє 1 з 3 Наступне »

Страва в оригінальному варіанті досить складна і з великою кількістю інгредієнтів. Однак українці, народ кмітливий і оптимізували розкішну страву до домашнього варіанту без втрати смакових характеристик та естетичного вигляду

Соковиті рулети з качиних грудок і складний кисло-солодкий соус з карамелевою ноткою і долею гіркуватості – прекрасний варіант як для романтичної вечері на двох так і для сімейного застілля.


Інгредієнти: качині грудки, апельсини, соєвий соус, порошковий імбир,100 гр. коньяку,100 гр. апельсинового фрешу, качиний бульйон, сіль, перець, оливкова олія, зелень.


Приготування: Качині грудки посолити і поперчити, додати порошковий імбир і соєвий соус, залишити на 30 хвилин. Скачати рулетами, закріпити шпажками та підсмажити на оливковій олії.
Соус: Качиний бульйон, цукор, коньяк, апельсиновий фреш, вершкове масло.
На сковорідку всипати 25 гр. цукру, додати 100 гр. гарячої води. На середньому вогні помішуючи довести до повного розчинення цукру. Варити соус до гарного, насиченого золотисто-коричневого ...

читати далі

Теги: Кулінарія, Могільнікова, Duck ? l'orange, качка, апельсиновий соус

Суспільство

27 Квітня 2012

Алла СОБКО

Гармонійне поєднання кольорів – найпривабливіше, що може бути в жінці

« Попереднє 1 з 2 Наступне »

Давно відомо, що з приходом весни на вулицях міста з’являється все більше красунь.

Все просто – вони виникають, змінивши теплі штани на тонкі сукні, зручні чоботи – на витончені туфлі, а товстелезні пуховики – на легкі плащі. Але головне – панянки познімали шапки-капелюшки-шарфи. І коли нам хочеться змінити щось в житті радикально, ми починаємо з волосся: хтось експериментує із довжиною та стилем, а кому достатньо змінити колір. Стиліст Лілія Майорова стверджує, що колір волосся значною мірою визначає нас самих, формат поведінки. «Справжня жінка не може бути одного кольору, якщо мова йде про поведінку, – каже стиліст. – У ній присутні всі кольори. Ми самостійно обираємо той чи інший формат поведінки, який нам потрібен на цей момент. У соціумі, вирішуючи якісь важливі питання – «вмикаємо» брюнетку, а вдома, чи з друзями частенько буваємо типовими блондинками. Та найпривабливіше...

читати далі

Теги: Колір, Майорова, стиліст, брюнетки, блондинки, руді

27 Квітня 2012

Ангеліна Мовчан

Маффін – маленький кекс для справжніх лордів

« Попереднє 1 з 2 Наступне »

Всім ласунам добре відомо – не любити кекси неможливо. У Великобританії та Сполучених Штатах «родичів» кексів називаються маффінами

Кажуть, що маффіни були улюбленими ласощами прислуги в багатих будинках англійських лордів: їм дозволяли готувати випічку до сніданку з обрізків, які залишалися від десертів господарів.


Інгредієнти:1 лимон, 3 яйця, 250 мл цукру, 800 мл. олії, 150-200 гр. борошна, 1,5 ч. л. розпушувача, 1 пакетик ванільного цукру, 200 гр сметани.


Приготування: натерти цедру з одного лимона і вичавити з нього сік. Яйця збити з цукром, додати масло, цедру, сік лимона і розмішати. Додати просіяну муку з розпушувачем і ванільним цукром. Добре вимішати. Додати сметану і обережно перемішати ложкою. Викласти тісто у змащену олією форму і випікати 30-40 хвилин при 180С. Після того, як кекс буде готовий, вимкнути духовку і залишити випічку у гарячій духовці ще на деякий час. Виймати виріб з форми можна лише після того, як він повністю охолоне.
Готові ...

читати далі

Теги: Маффіни, Кулінарія, Могільнікова, МастерШеф

Економіка

27 Квітня 2012

Тетяна КОЛЕСНИЧЕНКО

«Цінуй людину не за чинами, а лише за порядністю»

« Попереднє 1 з 2 Наступне »

Директор Хмельницької філії «Брокбізнесбанку», депутат обласної ради Василь Ваків – з тих чоловіків, котрих спокійно можна назвати «сіллю землі».

Прекрасний сім"янин, знаний професіонал, людина усталених життєвих принципів, котра не зраджує своїм переконанням і дуже любить свою малу батьківщину – село на Франківщині.
Коли «Проскурівський телеграф» нарешті дістався до нього, як до перспективного героя своїх сторінок, виявилося, що Василю Васильовичу щойно виповнилося 50. І тому опускатися до банального, звичного інтерв"ю в його випадку хотілося менш за все. Відтак з його розповідей про власне життя (інколи навіть фатум), та світлин, які його ілюструють краще за всі слова, ми і склали своєрідний ювілейний фоторепортаж.


«Художника з мене не вийшло»


«В дитинстві я читав книжки запоєм. Вчився, як несамовитий. Батько спати лягає пізно – він працював шофером – я ще вчуся, та ще й прошу його, щоб о ...

читати далі

Теги: Інтерв'ю, Василь Ваків, розмова, банкір, життя, біографія, «Брокбізнесбанк»

Культура

26 Квітня 2012

Ангеліна Мовчан

Сакура, книги, джаз і вогонь – фестивалити можна кожні вихідні!

Весна хоч і запізнилася, та все ж порадувала нас не лише сонцем, але й цілою купою різноманітних розваг. Відомо, що для активних людей відстань нині не грає ролі у виборі місця відпочинку. Тому хто вважає себе душею молодим, любить активний відпочинок, тематичні зустрічі чи далекі подорожі запрошуєм

… із 25 квітня до 30 травня в Ужгород.
Саме в цей період на Закарпатті очікується пік цвітіння сакури. Засаджені сакурами вулиці, прилеглі до набережної річки Уж, яку іноді називають Сакурова алеєю, перетворюються на фантастичний райський сад. Цій події приурочено IV Міжнародний музично-творчий фестиваль «Сакура Фест 2012». На вулицях міста у період проведення фестивалю можна зустріти чарівника Графа Сакура, який вважається романтичним символом фестивалю.
Декоративну японську вишню завезли до Ужгорода в 1923 році з Відня, і зараз вона росте по всьому місту, але найбільше її в районі набережної Ужа. Щорічно на цвітіння сакур до Ужгорода приїжджають тисячі туристів. Майже одночасно з японською вишнею зацвітають магнолії, рожеві, білі і фіолетові, розпускаються квіти японської айви і яблунь Недзвецького.
Дістатися ...

читати далі

Теги: Фестивалі, Ужгород, Київ, Львів, Камянець-Подільський, Хуст, Хотин

1

2 3 ...  »...  62  
X
Ok Назад