This version of the page http://poltava.klichko.org/news/show/655 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-11. The original page over time could change.
ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ
Увійти | Зареєструватися
Вход
  Запам'ятати мене Забули пароль?

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ


Останні події

Головне — сформувати систему влади, що не даватиме чиновникам красти!

Петро Ворона: \"Серед еліти мало національних лідерів\"

— Ганьба чиновникам, що досі немає програми збереження і розвитку села. Місцеве самоврядування перетворилося у місцеве самоврятування громад. Хоча аграрні території дуже перспективні для розвитку Полтавщини, — каже голова Полтавської обласної організації партії Віталія Кличка \"Удар\" Петро Ворона. Очолював Оржицький район, з 2006 року був заступником голови Полтавської обласної ради. Тепер викладає в Полтавському університеті економіки і торгівлі, пише докторську дисертацію. Депутат обласної ради трьох останніх скликань від Оржиччини.

Які найбільші проблеми селян?

— Кожної останньої п\'ятниці місяця їду до людей. Останнім часом був у селах Денисівка, Маяківка, селищі Оржиця. Скаржаться на поганий рух транспорту, низькі зарплати, медичне обслуговування, влада мало приділяє їм уваги. Молодь каже, немає роботи. З приходом у район групи Веревського сподівалися на покращення, розвиток тваринництва. Очікуваного немає. Зайнятість людей скорочується.

Як допомагаєте людям?

— Недавно приходив водій. Треба гроші на операцію. Кожен депутат має по 10 тисяч гривень щороку на соціальну допомогу для виборців, але це мізер. Віддав частину цьому чоловікові. Жителі Маяківки роками скаржаться, автобус до них не заїжджає в село, а там більшість пенсіонери. Звернувся до губернатора, щоб допоміг. Усього не перерахувати.

Що варто робити сільським, селищним громадам?

— Попередні роки активно співпрацювали з програмами розвитку ООН, Фондом підтримки місцевого самоврядування при президентові України. Оржиччина майже щороку вигравала проекти. Допомагав Семенівському, Хорольському районам у цій справі. Щоб покращити життя, не треба сидіти і чекати, а займатися проектною роботою, шукати та заробляти. Через вітчизняні і зарубіжні грантові фонди можна отримати кошти. Приклад тому амбулаторія у Маяківці Оржицького району. Зробили ремонт, ще б придбати обладнання. За програмами ООН купують шкільні автобуси, проводять водогони, ремонтують дитячі садки.

Чому підтримуєте партію \"Удар\"?

— Серед еліти мало національних лідерів, які розуміли б проблеми людей. Віталій Кличко — людина нового формату, свої статки заробив кров\'ю і потом. Він родом не з Радянського Союзу, бо в тих у психології — кумівство, хабарництво, управління через телефон. А Віталій людина проєвропейська з цивілізованими демократичними переконаннями. В \"Удар\" ідуть розумні, молоді люди, зріла інтелігенція і роботяги. Головне кредо партії \"Успішна людина — успішна країна\". Сильного президента Януковича може перемогти набагато сильніший Кличко.

Які реформи потрібно провести в Україні?

— Назріла адміністративно-територіальна реформа. Більшість коштів для розвитку територіальних громад отримуємо через дотації, субвенції, що випрошуємо у Києві. Податки також осідають у столиці. Реформування має дати більше повноважень і коштів органам місцевого самоврядування. Потрібно максимально підтримати села — це питання національної продовольчої безпеки.

Не можна допустити, щоб земля перейшла у приватні руки, щоб її скупили олігархи. Зникнуть села — іммігрують і вимруть. Із землею буде те саме, що з приватизацією промисловості. Потрібно створити умови для розвитку сільського господарства. Тваринництво, овочівництво, садівництво — це колосальна зайнятість для сільського населення. Ці галузі не обкладав би податками 10-15 років.

Скільки часу потрібно, щоб життя у країні покращилося?

— Достатньо п\'яти років. Гляньте на Грузію. Головне — сформувати систему влади, що не даватиме чиновникам красти. Через тендери, відкати, капітальні будівництва і ремонти розкрадається до 30 відсотків бюджету.

Щоб особисто поспілкуватися з Петром Вороною, телефонуйте: 0(98) 900 64 74, 0(66) 699 75 99.

\"Хотіли звільнити зі школи\"

У політиці Петро Ворона з 1991 року.

— Починали вибирати картоплю. Зайшов у хату, включив телевізор, саме Верховна Рада оголошувала незалежність України, — пригадує Петро Васильович. — Сльози самі потекли. Сів на велосипеда, поїхав по селу вітати друзів. Люди не зовсім розуміли, що сталося. Восени вступив у Народний рух. Очолював районну організацію Руху. У \"комуністичному\" районі постійно цькували. Називали \"рухівець\", \"бандера\". Намагалися звільнити зі школи. Тому працював відповідально. Згодом став лауреатом премії \"Учитель року\" Оржиччини, вчителем вищої категорії.

Чотири рази на тиждень Петро Ворона займається в атлетичному залі. Вісім років моржує. Піднімався на усі вершини гір України вищі 2 кілометрів. Голова федерації спортивного орієнтування області.

 

http://gazeta.ua/articles/poltava-newspaper/421995

  10 Лютого 2012+Коментар | подобається