This version of the page http://poltava.klichko.org/news/show/743 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-09. The original page over time could change.
ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ
Увійти | Зареєструватися
Вход
  Запам'ятати мене Забули пароль?

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ


Останні події

Чергова сесія Полтавської обласної ради: далі так жити не можна….

У середу, 29 лютого, відбулась дев’ята сесія Полтавської обласної ради. На ній було прийнято депутатські запити голови обласної організації партії «УДАР» Віталія Кличка. Депутат Полтавської обласної ради Петро Ворона звернувся до правоохоронців області з вимогою завершити і дати правову оцінку особам що заподіяли каліцтво Л.Бразі з Глобинського району. А також звернувся до обласного управління охорони здоров’я з вимогою вивчити стан прав по забезпеченню ліками мешканців області хворих на цукровий діабет та на червону вовчанку. Держава не забезпечую повністю ліками хворих на ці хвороби, а місцеві бюджети нині взагалі мало спроможні.

На сесії розглядалась Програма соціального розвитку сільських населених пунктів Полтавської області на 2012 рік, проект якої набув у сесійній залі дискусійного обговорення, Петро Ворона зазначив, що проблем на селі дуже багато і на жаль їх не меншає. Особливо дошкуляє селі грабіжницька споглядацька позиція влади. В селі панує безробіття і безгрошів’я. Перспективи для молоді не має, продукція тваринництва селянських домогосподарств скупліється за копійки, відсутня належна медицина, автобусне сполучення. Влада так і не спромоглась на активну політику підтримки села – враження, що навмисне село розоряють, щоб легше було «видурити в селян землю».

Депутати, які мають свій рослинно-тваринницький бізнес на селі, прийняли неоднозначного рішення на сесії обласної ради – звернення до Кабміну: щоб менше платити селянам за оренду їхніх паїв. Своїми голосами «підписали», де просять переглянути його Постанову від 31.10.2011 № 1185 «Про внесення змін до методики нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та населених пунктів». Згідно із цим документом передбачається значне збільшення орендної плати за землю сільськогосподарського призначення.

 

З матеріалами сесії можна ознайомитись за адресою: http://www.oblrada.pl.ua/index.php/mattoses та http://www.poltava.pl.ua/news/14881/

  4 Березеня 2012+Коментар | подобається