This version of the page http://poltava.klichko.org/news/show/436 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-04-09. The original page over time could change.
ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ
Увійти | Зареєструватися
Вход
  Запам'ятати мене Забули пароль?

ПОЛТАВСЬКА ОБЛАСНА ОРГАНІЗАЦІЯ


Останні події

Звіт депутата обласної ради Петра Васильовича Ворони

Відповідно до статті 16 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» депутат обласної ради повинен звітуватися перед виборцями не рідше одного разу на рік. З нагоди першої річниці роботи Полтавської обласної ради шостого скликання виконую свій обовязок і подаю звіт на розсуд виборців Оржиччини. Звітуватимусь перед виборцями і на зустрічі, що вібудеться 30 грудня о 12 год. в приміщенні Оржицької селищної ради.

 

Представляти Оржиччину у найвищому представницькому органі Полтавського краю для мене велика честь, а ще більше відповідальність перед територіальними громадами району. Тому за звітний період намагався активно лобіювати інтереси району в обласній раді, мати зв'язок і бути в курсі справ кожної територіальної громади – сільської чи селищної ради виборчого округу і не тільки. Робота депутата обласної ради проводиться в 3-х важливих напрямках:

-              робота в сесійному залі;

-              робота в профільних комісіях;

-              робота у виборчому окрузі.

Отже робота в сесійному залі. За звітний період Полтавською обласною радою проведено 7 сесій та 8 пленарних засідань обласної ради, на яких розглянуто 229 питань. Особисто взяв участь у 7 пленарних засіданнях, а в одному брав участь мій помічник-консультант. Приймав участь в обговоренні багатьох важливих питаннях життя області і обовязково у питаннях, що стосувались соціально-економічного розвитку Оржицького району. Відзначаю активну позицію всіх трьох депутатів - оржичан з питання виділення коштів на ремонт Оржицького дитячого садочка, на благоустрій Зарізького дендропарку. Що, на жаль, це не можу сказати про районну раду та адміністрацію, яка за рік так і не провела з депутатами облради-оржичанами жодної зустрічі. Як наслідок в ряд важливих обласних програм Оржиччина так і не була включена. В сесійному залі мною було озвучено три запити в тому числі про стан транспортного сполучення в районі, про факти браконьєрства.

Як депутат – освітянин, з початку роботи облради шостого скликання працюю в комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури. У звітному періоді постійна комісія провела 7 засідань, в ході яких розглянула 40 питань.

Ще на першому своєму засіданні з метою детального вивчення ситуації на місці та проблемних питань в обласних комунальних закладах освіти, науки та культури комісія вирішила проводити свої засідання переважно у форматі виїзних засідань. Комісія провела засідання на базі Диканського, Гадяцького, Полтавського та Кременчуцького районів, де ознайомилась з матеріально-технічною базою обласних комунальних закладів та заслухала звіти їх керівників.

Комісією розглянуто та підтримано після обговорення:

-   внесення доповнень до Комплексної програми розвитку освітньої галузі Полтавської області на 2011-2015 роки;

-   перелік районів області для поставки шкільних автобусів у 2011 році; 

- проект Програми професійної орієнтації учнівської молоді Полтавської області на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей у 2011 – 2014 роках; 

-  програму організації підвищення кваліфікації посадових осіб місцевого самоврядування та навчання депутатів місцевих рад Полтавської області на 2011-2014 роки; 

-   внесення доповнень та змін до Програми увічнення пам’яті видатних земляків на 2011 рік та інші питання.

Я був одним з ініціаторів по створенню Програми підтримки талановитих дітей, програми увічнення видатних земляків – приємно, що вони продовжені. Підтримував створення окремого комунального закладу Мала Академія Наук, що на моє переконання сприятиме розвитку учнівської молоді, в т.ч. із сільської місцевості.

При розгляді комісією питання щодо звітів керівників про виконання показників фінансово-господарської діяльності підприємств, установ і організацій, які знаходяться в оперативному управлінні Головного управління освіти і науки та управління культури облдержадміністрації, чи розгляді питання про призначення керівників, або продовження їхніх контрактів, за дорученням голови комісії виїзжав до комунальних закладів, знайомився з матеріальною базою, спілкувалися з керівниками, педагогічними колективами та учнями. Таким чином, при заслуховуванні звітів керівників обов’язковою є співдоповідь і рекомендація члена комісії який побував на місці.

Приймав участь в навчанні та зустрічі депутатського корпусу зі студентами Полтавських вузів на судентській базі Полтавського техуніверситету ім. Ю.Кондратюка у Вакуленцях.

Найважливіше місце в роботі депутата обласної ради має робота у виборчому окрузі. Кожної останньої п’ятниці місяця проводив прийом виборців. За рік провів виїздні прийомі в кожному селі виборчого округу та інших селах району. Розглянуто близько 130 звернень громадян. Більшість з них стосуються питань охорони здоровя, працевлаштування, транспортного сполучення в районі, питань соціального захисті, проблем виплат дітям війни та багато інших.

Разом з громадською організацією «Оржицьке земляцтво Полтавщини» сприяв виданню книг оржицьких літераторів, сприяв проведенню науково- практичної конференції в Полтавському університеті економіки та торгівлі, присвяченої нашому земляку поету-шестидесятнику Володимиру Підпалому. У відповідності до обласної програми надав матеріальну допомогу 26 жителям району, неодноразово звертався з проханням надання допомоги оржичанам до керівництва облради та облдержадміністрації.

На жаль, соціально-економічний стан району не поліпшується, надалі загострюються питання стану медицини, працевлашування, соціального захисту. Вирішити ці питання в окремо взятому районі важко, але поліпшити ситуацію можливо. Для цього важлива співпраця і порозуміння депутатів всіх рівнів та виконавчої влади. Приклад з Лазірками не свідчить на користь цієї співпраці.

На жаль, нині, згортається проектна робота в районі по співпраці с фондами місцевого самоврядування – минулого року жоден проект не отримав визнання. Чекаю пропозицій від сільських рад про співпрацю (неодноразово висловлював свої пропозиції) – готовий надати кваліфіковану домогу. Поки місцеве самоврядування буде «місцевим самоврятуванням» громад потрібно проявляти неабияку активність, щоб залучати додаткові позабюджетні кошти для вирішення проблем місцевого розвитку.

Користуючись нагодою щиро вітаю земляків з наступаючими Новорічними святами і зичу добробуту і процвітання рідній Оржиччині, щасливих і радісних свят кожній родині.

 

З повагою депутат Полтавської обласної ради,голова Полтавської обласної організації політичної партії УДАР (Український демократичний альянс за реформи) Віталія Кличка

Петро Ворона.

 

  22 Грудня 2011+Коментар | подобається