This version of the page http://it.west-media.net/web/63 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-03-15. The original page over time could change.
Домашнім інтернетом користується 26% українців - IT.west-media.net

Домашнім інтернетом користується 26% українців

За рік інтернет-аудиторія Україні зросла на 45%.

Протягом року з четвертого кварталу 2009 року за четвертий квартал 2010 року кількість українців, що мають доступ до інтернету будинку, збільшилося на 45%. Наприкінці позаминулого року лише 18% українців були підключені до інтернету будинку, але протягом року їх частка збільшилася до 26%. Про це йдеться в звіті дослідницької компанії GfK Ukraine.

При цьому спостерігається істотна різниця в наявності домашнього інтернету між жителями сіл і невеликих містечок, і жителями мегаполісів. Так, в останньому кварталі 2010 року лише 12% жителів сіл мали можливість користуватися інтернетом вдома, 25% жителів міст з населенням до 50 тис. жителів і, для порівняння, в містах України з населенням понад 500 тис. осіб цей показник сягнув 38%.

Нагадаємо, за останніми даними InMind, 33% всіх жителів України, або 12,9 млн, користувалися інтернетом не рідше одного разу на місяць. За даними дослідницької компанії Gemius розмір української інтернет аудиторії в грудні 2010 року склав 11,3 млн. користувачів.

Також дослідники GfK Ukraine встановили, що спілкування в інтернеті переходить в соціальні мережі. У 2010 році вперше за весь час досліджень спостерігається тенденція до зниження популярності класичної електронної пошти. В кінці 2009 року 52% українських інтернет-користувачів регулярно користувалися електронними повідомленнями, проте вже через рік їх частка скоротилася до 48%.

Втім, майже на аналогічні показники зросла популярність соціальних мереж. Так, якщо наприкінці 2009 року лише 31% користувачів інтернету регулярно заходили на сторінки соціальних мереж, то в четвертому кварталі 2010 року їх частка зросла до 38%. Особливо ці тенденції помітні у молоді у віці 16-19 років – 57% користувачів цього віку сказали, що користуються соціальними мережами. Для порівняння: сервіси електронної пошти назвали лише 48% респондентів у цій віковій групі.

«Зараз мова не йде про зниження абсолютної кількості користувачів класичних сервісів електронної пошти. Скоріше, мова йде про меншу популярність цього засобу комунікації серед тих, хто почав користуватися інтернетом відносно недавно – протягом 1-2 років. Однак у довгостроковій перспективі найбільш ймовірно, що звичайна електронна пошта стане головним засобом для бізнес-комунікації, тоді як особиста переписка перейде в популярні соціальні мережі », – прокоментував дослідник телекомунікаційного сектора компанії GfK Ukraine Андрій Радевич.

Category: Веб технології

Tagged: GfK Ukraine, інтернет, статистика

Leave a Reply × Cancel reply

новини ІТ

  • Домашнім інтернетом користується 26% українців
  • Mail.Ru Group запустила автоматизовану систему продажу реклами
  • Вперше у Львові відбудеться вечірка користувачів мережі Facebook
  • Яндекс – краща інноваційна компанія Росії
  • Twitter запустять російською мовою
  • Samsung випустил ноутбук з прозорим екраном
  • ВКонтакте оновив функціонал
  • Укртелеком продали за 10,5 млрд грн.
  • Google дозволив самостійно блокувати сайти
  • Apple – найдорожча ІТ компанія

Теґи

.tel Apple Bigmir BlackBerry Facebook Fast Company Flicker.com Flickr Google Google Android Google Buzz iPad iPhone 4 iPhone 4G Livejournal.com Samsung Samsung Electronics Twitter twitter.com Yahoo! ВКонтакте Стів Джобс Україна Укртелеком Яндекс веб домен доменна зона зв'язок капіталізація користування інтернетом в Україні купити мобільні пристрої новинки ноутбук пошук продаж рейтинг семінар соціальні мережі статистика уанет фотохостинг ціна на iPhone 4G інтернет

Реклама