This version of the page http://phpua.net/index.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-02-14. The original page over time could change.
PHP Доступно

ЩО таке PHP? 

PHP - це скрипт-мова (scripting language), що вбудовується в HTML, який інтерпретується і виконується на сервері. Простіше за все це показати на прикладі: 

<html> 
<head> 
<title> Example </ title> 
</ head> 
<body> 
<? php echo "Hi, I'm a PHP script!";?> 
</ body> 
</ html> 

Після виконання цього скрипту ми одержимо сторінку, у якій буде написано 

Hi, I'm a PHP script! 

Дуже просто і марно. 

Основна відмінність від CGI-скриптів, написаних на інших мовах, типу Perl або C - це те, що в CGI-програми ви самі пишете виведений HTML-код, а, використовуючи PHP - ви вбудовує свою програму в готову HTML-сторінку, використовуючи відкриває та закриває теги (у прикладі <? php і?>). 

Відмінність PHP від JavaScript, полягає в тому, що PHP-скрипт виконується на сервері, а клієнту передається результат роботи, тоді як в JavaScript-код повністю передається на клієнтську машину і тільки там виконується. 

Любителі Internet Information Server знайдуть, що PHP дуже схожий на Active Server Pages (ASP), а ентузіасти Java скажуть, що PHP схожий на Java Server Pages (JSP). Всі три мови дозволяють розміщувати код, що виконується на Web-сервер, усередині HTML сторінок. 

  
Можливості PHP. 

У кількох словах - на PHP можна зробити все, що можна зробити за допомогою CGI-програм. Наприклад: обробляти дані з форм, генерувати динамічні сторінки, одержувати і посилати куки (cookies). 

Крім цього в PHP включена підтримка багатьох баз даних (databases), що робить написання Web-додатків з використанням БД до неможливості простим. 

Ось неповний перелік підтримуваних БД: 
Adabas D 
InterBase 
Solid 
dBase 
mSQL 
Sybase 
Empress 
MySQL 
Velocis 
FilePro 
Oracle 
Unix dbm 
Informix 
PostgreSQL 

  
Додатково до всього PHP розуміє протоколи IMAP, SNMP, NNTP, POP3 і навіть HTTP, а також має можливість працювати з сокетами (sockets) і спілкуватися з інших протоколах. 

  
Коротка історія PHP. 

Початком PHP можна вважати осінь 1994 року, коли Rasmus Lerdorf вирішив розширити можливості своєї Home-page і написати невеликий движок для виконання найпростіших завдань. Такий движок був готовий до початку 1995 року і називався Personal Home Page Tools. Умів він не дуже багато - розумів найпростіший мова і всього кілька макросів. 

До середини 1995 року з'явилася друга версія, яка називалася PHP / FI Version 2.Приставка FI - приєдналася з іншого пакета Rasmusa, що вмів обробляти форми (Form Interpritator). PHP / FI компілювався всередину Apache і використовував стандартний API Apache. PHP скрипти виявилися швидше аналогічних CGI - скриптів, тому що сервера не було необхідності породжувати новий процес. Мова PHP за можливостями наблизився до Perl, самому популярному мови для написання CGI-програм. Було додано підтримка багатьох відомих баз даних (наприклад, MySQL і Oracle). Інтерфейс до GD - бібліотека, що дозволяє генерувати картинки на льоту. З цього моменту почалося широке поширення PHP / FI. 

Наприкінці 1997 Zeev Suraski і Andi Gutmans вирішили переписати внутрішній движок, з метою виправити помилки інтерпретатора і підвищити швидкість виконання скриптів. Через півроку, 6 червня 1998 року вийшла нова версія, яка була названа PHP 3. 

До літа 1999 PHP 3 був включений в кілька комерційних продуктів. За даними NetCraft на листопад 1999 PHP використовувався в більш ніж 1 млн. доменах. 

На сьогоднішній день (грудень 1999) готується до випуску нова версія PHP 4, в якій внутрішній движок буде знову переписаний (він має назву Zend). Передбачається, що продуктивність нової версії буде в десятки разів вище ніж у існуючої.

1 зарегистрировать домен su 2 Необходимо выставить права 777 на папку 62014364

статті


:: Меню ::

ГОЛОВНА

Введення

Небагато про Web-программировании

PHP: Історія. Місця. Джерела.

PHP: Основи

PHP: Вибіркове завантаження

PHP: Простий інтернет-магазин

PHP: Папкопотрошилка

PHP: Закачування файлів

PHP: Авторизація доступу

PHP: Гостьова книга

PHP: Система оцінки матеріалів

PHP: Файловий менеджер

PHP: Корисні дрібниці

PHP: Способи передачі даних між окремими сторінками

Висновок

Додаток 1. Перетвори свій сайт на портал

Додаток 2. Використовуй те, що під рукою - і не шукай завжди інше

Додаток 3. На сайті - як в "Вінде"


:: Реклама ::

  Настройка і оптимізація комп'ютера раскрутка веб-сайтов Нижний Новгород

 

:: Статистика ::

 

:: Навігація ::

Головна

Гостьова книга

Додати у вишукане  

 

 

 


Copyright © Asentli, 2008