This version of the page http://www.ukrtelecom.ua/presscenter/pressrelease?id=59808 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-29. The original page over time could change.
Відбулася прес-конференція Федерації комп’ютерного спорту України
Прес-центр Про компанію Послуги і тарифи Довідка Ресурси

Філії ПАТ "Укртелеком"
Сьогодні
29/01/2012
Апарат управління / Прес-центр / Прес-релізи та коментарі / Відбулася прес-конференція Федерації комп’ютерного спорту України

Прес-релізи та коментарі

Відбулася прес-конференція Федерації комп’ютерного спорту України

Твитнуть

02.11.2007

31 жовтня 2007 року відбулася прес-конференція організована Федерацією Комп’ютерного Спорту України за підтримки Української Кібер професійної Ліги (Ukraine Cyber Professional League, UCPL) та торговельної марки «ОГО!» від ВАТ «Укртелеком» .

Під час заходу представники федерації розповіли про тенденції розвитку кібер спорту в Україні, продемонстрували унікальні записи змагань та озвучили плани з розвитку даного спорту в Україні.

«Федерація існує давно, але в минулі роки не мала змоги для активного розвитку. Сьогодні такі можливості є. І основне досягнення федерації – це намагання присвоїти кібер спорту статус олімпійського. В цьому році Федерація Комп’ютерного Спорту України вже подала заявку в олімпійський комітет з даного питання», - говорить Виконавчий директор федерації Гліб Малютін.

Так, зі слів Михайла «НОТ» Новопашина, в Кореї комп’ютерний спорт вже легалізовано. В Україні кібер community почало формуватися 7 років назад. І хоча є противники комп’ютерного спорту, але є й багато прибічників. По оцінкам ФКСУ, кількість професійних гравців на ПК в Україні вже понад складає 500 тисяч.

«В нашій країні кібер спорт визнано як такий що прогресивно розвивається. Я обіцяю, що буду широко сприяти цьому виду спорту», - сказав почесний Президент Української Кібер Професійної Ліги Віталій Корж. «Серед інших переваг слід відзначити його доступність та масовість. Дітей з вулиці – до цивілізації», завершив свій виступ Віталій Корж.

 

В Україні, завдяки  найпопулярнішій послузі широкосмугового доступу до Інтернет «ОГО!» від ВАТ «Укртелеком» кожен зі 175 тисяч її користувачів має змогу не тільки стати учасником змагань, та й  отримувати Інтернет найвищої якості. Загалом, в світі комп’ютерними іграми захоплюються близько 800 млн. людей.

У планах Української ліги під егідою Федерації комп’ютерного спорту України та Міністерства спорту та туризму України проведення відкритогоміжнародного турніру та Кубку, перед якими відбудуться відбіркові змагання в усіх регіонах України.

Після прес-конференції Андрій Джеджула показав майстер-клас з Counter-Strike. Також, свою майстерність продемонстрували провідні геймери України, які показали клас гри з Counter Strike, футболу, перегонів на авто та стратегія WarCraft III. 

Довідка:

Федерація кіберспорту України – громадська організація, що була заснована у 1999 році. У 2003 році федерація була зареєстрована в Міністерстві спорту та туризму, а також у Міністерстві юстицій. Завдяки організації у 2005-2007 роках українські спортсмени приймали участь у змаганнях ESWC, що проходили в Парижі. За підтримки Федерації кібер спорту України наша команда з Counter Strike посіла 8-е місце.

Ukraine Cyber Professional League (UCPL) – партнер ФКУ. UCPL – єдина компанія, яка має ліцензію та права на проведення основних міжнародних змагань на території України.

Гліб Малютін, виконавчий директор Федерації комп’ютерного спорту України – один з засновників UCPL. Серед головних досягнень Гліба Малютіна є велика кількість успішних проектів з розвитку нових брендів, а саме створення та просування комерційної організації Gala Radio, розвиток телевізійних програм на телеканалі УТ-1, Наше радіо, радіо Лідер, Хіт FM, «Гонка за лідером», «Гала траффік». «Мені цікаво розвивати нові бренди, робити їх комерційно успішними. У 2006 році я зацікавився кібер спортом», - коментує Гліб Малютін.

ВАТ «Укртелеком» - Генеральний технічний партнер Української Професіональної Кібер Ліги, займає лідируючі позиції на телекомунікаційному ринку України.

Маючи найпотужнішу мультисервісну телекомунікаційну мережу з географічною присутністю в кожному населеному пункті країни, товариство забезпечує якісне надання сучасних телекомунікаційних послуг населенню, корпоративним та бізнес-клієнтам, а також провайдерам та операторам телекомунікацій. На базі цієї  мережі вже сьогодні у всіх обласних та більшості районних центрах України Укртелеком надає послуги швидкісного доступу до Інтернет за технологією ADSL2+ під торговою маркою «ОГО!». Ця технологія стала основою для впровадження сучасних послуг, в першу чергу послуг цифрового інтерактивного ІР-телебачення, додаткових комунікаційних сервісів для користувачів Інтернет-послуг Укртелекому.

Зважаючи на зручність, доступність та  якість послуги, попит на неї постійно зростає. На середину жовтня 2007 року користувачами послуги «ОГО!» стали вже 175 тисяч абонентів.

Цікаві факти з кібер спорту – найактивніше кібер спорт розвивається в США, Кореї, Японії та Франції. В деяких країнах популярність кібер спорту досягла рівня top 10 найвидовищних спортивних шоу, чемпіонати транслюються по телебаченню, а рейтинги перегляду таких програм досягають рівня популярності футболу та боксу. В двох штатах США поліціянти вивчають міста та правила дорожнього руху, користуючись віртуальними мапами, а японський спецназ відпрацьовує командну роботу в грі Counter Strike.

Версія для друку





 

МІЙ УКРТЕЛЕКОМ



Останні новини

24.01.2012
У грудні кількість абонентів мобільного зв’язку зросла на 34 тисячі!
23.01.2012
Послуга «ОГО!» від Укртелекому зміцнила лідерство в 2011 році!
01.01.2012
Шановні споживачі послуг рухомого (мобільного) зв’язку!

НОВИНИ ПОШТОЮ



Імпорт новин
Карта сайту

ПАТ «Укртелеком»
Контакт-центр: 0-800-506-800
Довідка за телефоном: 1-76 (по Києву)
Поштова адреса: Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18