This version of the page http://www.ukrtelecom.ua/presscenter/pressrelease?id=14419 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-29. The original page over time could change.
S&T Софт-Тронік та «Майкрософт Україна» здали в експлуатацію корпоративний центр обробки даних
Прес-центр Про компанію Послуги і тарифи Довідка Ресурси

Філії ПАТ "Укртелеком"
Сьогодні
29/01/2012
Апарат управління / Прес-центр / Прес-релізи та коментарі / S&T Софт-Тронік та «Майкрософт Україна» здали в експлуатацію корпоративний центр обробки даних

Прес-релізи та коментарі

S&T Софт-Тронік та «Майкрософт Україна» здали в експлуатацію корпоративний центр обробки даних

Твитнуть

23.05.2007

Компанії S&T Софт-Тронік та «Майкрософт Україна» здали в експлуатацію сучасний корпоративний  центр обробки даних ВАТ «Укртелеком».

Завдяки реалізації проекту суттєво збільшилася кількість сучасних та якісних сервісів для клієнтів Укртелекому.

Необхідність впровадження ВАТ «Укртелеком» потужного та сучасного центру обробки даних (ЦОДу), була продиктована стрімким розвитком компанії, розширенням кількості та підвищенням якості послуг, що пропонуються. Незважаючи на те, що в Укртелекомі вже існує розвинена ІТ-інфраструктура, постійно зростаючі вимоги до рівня обслуговування клієнтів, вимагають її технічного вдосконалення. Завдяки рішенням компаній S&T Софт-Тронік та Microsoft Consulting, Національний оператор зв’язку України отримав сучасний ЦОД, який відповідає останнім світовим стандартам. Центр обробки даних дозволить Укртелекому впроваджувати нові бізнес та корпоративні сервіси, на основі унікальної інфраструктури з можливістю їх автоматизації в рамках компанії.

Також, один з найважливіших результатів впровадження проекту - створення корпоративного порталу на базі продуктів Microsoft. Відтак кожен користувач (працівник) Укртелекому зі свого робочого місця отримає можливість доступу до всіх необхідних йому сервісів (у тому числі – до автоматизованих систем).

Впровадження проекту

Концепція нової, економічної, сучасної ІТ-інфраструктури ВАТ «Укртелеком» національного масштабу була реалізована  шляхом  створення  потужного територіально-розподіленого центру обробки даних. Це шість ЦОДів – один головний та п’ять регіональних, які утворюють одне ціле та здатні обслуговувати понад 30 тисяч корпоративних користувачів.

Філія інформаційно-комунікаційних технологій ВАТ «Укртелеком», на базі якої реалізовано проект головного ЦОДу,  на час його старту вже надавала близько  70 сучасних сервісів. Після будівництва нового ЦОДу  цей перелік поповнився  ще 13-ма сервісами, у відповідності до стандартів передової архітектури MSA 2.0 від корпорації Microsoft. Основні роботи з розробки, проектування та впровадження ЦОД були виконані фахівцями компанії S&T Софт-Тронік. Для проектування Центру обробки даних та контролю якості проектних робіт була запрошена група консультантів безпосередньо з Microsoft Consulting Services.
Над  проектом, який  було успішно реалізовано протягом 40 робочих тижнів,  працювало більше  30 експертів від трьох компаній.

Основні характеристики проекту

Під час реалізації масштабного проекту побудови ЦОД  ВАТ «Укртелеком», що не має аналогів в Україні, були використані продукти та рішення провідних світових виробників: системи зберігання даних EMC2, серверні рішення Hewlett-Packard, мережеве обладнання Cisco,  програмні продукти Microsoft.

Завдяки побудові ЦОД корпоративні користувачі ВАТ «Укртелеком» отримали доступ до таких сервісів: мережеві сервіси, служба активного каталогу,  електронної пошти, внутрішнього порталу, інтеграції, доступу до файлів, зберігання даних, резервного копіювання та відновлення даних, баз даних, моніторингу та управління ІТ-середовищем, безпеки, контролю якості та захисту периметру.

Основні кількісні параметри проекту: кількість корпоративних користувачів – понад 30 тисяч, кількість ЦОД – 6, загальна площа приміщення – 880 кв.м, кількість технологічних шаф – 153, загальний обсяг зберігання транзакційних даних – 249 ТБ, загальна кількість серверів – 361, у тому числі 8-ми, 4-ох та 2-ох вузлові кластери, потужність системи кондиціонування – 824 КВт.

Валерій Лановенко, генеральний директор компанії «Майкрософт Україна»: «В умовах сучасного бізнесу, що глобалізується, компаніям дуже важливо оперативно та ефективно обробляти великі обсяги бізнес-інформації. Нам приємно, що інноваційні технології корпорації Microsoft допоможуть Національному оператору зв’язку України забезпечити клієнтів надійним зв’язком та новими послугами, які дадуть компаніям можливість розкрити їх бізнес-потенціал у повному обсязі».

Юрій Лисецький, генеральний директор S&T Софт-Тронік: «Компанія S&T Софт-Тронік під час побудови потужного корпоративного ЦОД для ВАТ «Укртелеком» вирішила низку унікальних завдань: уніфікація і модернізація ІТ-інфраструктури в рамках великої телекомунікаційної компанії; створення інтегрованої інформаційної системи, яка об’єднує технології і рішення низки головних світових виробників; розгортання корпоративних сервісів для  понад 30 000 користувачів. Усього не перелічити: цей проект – один з наймасштабніших в історії S&T Софт-Тронік. Але  найголовніше – він став ще одним підтвердженням лідерства нашої компанії в галузі побудови найсучасніших інформаційних систем національного масштабу».

Олег Копійка, Директор департаменту інформаційних та перспективних технологій ВАТ «Укртелеком». “У сьогоднішніх умовах жорсткої конкуренції та постійного розвитку новітніх технологій, будь-яка солідна компанія не може собі дозволити зупинитися у розвитку. Незважаючи на величезні технічні можливості Укртелекому, ми чудово розуміємо, що успішне майбутнє компанії може бути досягнуто лише завдяки постійному вдосконаленню, модернізації та залученню нових ідей і рішень.  Саме тому Укртелеком розпочав реалізацію масштабного проекту з побудови інфраструктури  мережі наступного покоління. Одним з важливих елементів цієї інфраструктури є центри обробки даних. Завдяки ЦОДам, ми можемо не тільки автоматизувати життєво важливі процеси в середині компанії, а й запропонувати нашим клієнтам безпрецедентно якісний, надійний та широкий спектр сучасних послуг. Позиція Укртелекому проста - тільки співпрацюючи з лідерами ринку, ми самі залишаємося лідерами”.

Сергій Гриб, менеджер Cisco з роботи з ВАТ “Укртелеком”:

«Розподільний центр обробки даних ВАТ «Укртелеком» став унікальним проектом як для України, так і для країн СНД. Він вирішує не тільки поточні завдання компанії, а й забезпечує надійні підвалини для розвитку сучасних інноваційних послуг. Вперше в Україні використано наймасштабніше рішення Cisco SAN (Storage Area Network), до того ж велику увагу було приділено інформаційній безпеці ЦОДів і захисту інформації від різного роду атак. У проекті було використано найсучасніші рішення Cisco, і ми раді, що наші технології забезпечують Укртелекому лідерство на телекомунікаційному ринку України.

Інформація для довідки

S&T Софт-Тронік

S&T Софт-Тронік займає головні позиції в Україні в галузі проектування і впровадження корпоративних інформаційних систем, складних мережевих і телекомунікаційних рішень.
Компанія створена у 1993 році, чисельність працівників – понад 160 осіб, обіг у 2006 році склав $51,5 млн. 
Основні напрямки діяльності компанії S&T Софт-Тронік: рішення для бізнесу, інфраструктурні рішення, управління інформацією, мережі та безпека, підтримка ІТ-інфраструктури, ІТ-аудит і консалтинг, ІТ-навчання.
S&T Софт-Тронік – одна з компаній міжнародної корпорації S&T System Integration & Technology Distribution AG (S&T AG), на підприємствах якої працює понад 3000 співробітників у 23 країнах світу. Обіг у 2006 році склав понад €460 млн.

Додаткову інформацію про компанію, рішення та послуги S&T Софт-Тронік можна знайти за адресою: http://www.snt.ua/

Корпорація Microsoft

Заснована у 1975 році корпорація Microsoft є визнаним світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, надає послуги і розробки Інтернет- технологій для персональних комп’ютерів і серверів. Компанія пропонує широкий спектр програмних продуктів для ділового і приватного застосування та послуги, що здатні розширити можливості людини за рахунок використання сучасного програмного забезпечення у будь-який час, у будь-якому місці і на будь-якому пристрої.

З 2003 року в Україні діє компанія «Майкрософт Україна», до завдання якої входить розвиток ринку програмного забезпечення, а також впровадження і локалізація новітніх технологій на території України.

Додаткову інформацію про компанію та продукти Microsoft можна знайти на веб-сервері Microsoft: http://www.microsoft.ua/

Microsoft є товарним знаком Microsoft Corporation у США і/або інших країн, що охороняється. Інші назви продуктів і компаній, що згадуються у цьому документі, можуть бути товарними знакам відповідних власників.

ВАТ «Укртелеком»

Відкрите акціонерне товариство «Укртелеком» – сучасне підприємство з розвиненою інфраструктурою, що займає лідируючі позиції на ринку послуг фіксованого телефонного зв’язку України.  Компанія  надає по всій територій України практично всі види сучасних телекомунікаційних послуг.  Укртелеком є найбільшим в Україні оператором фіксованого телефонного зв’язку, обслуговуючи понад 10 млн. телефонних ліній, а також  є лідером серед провайдерів Інтернет.

Серед послуг Товариства, як традиційні телефонні послуги (місцеві, міжміські, міжнародні), так і найновіші послуги з використанням сучасних технологій - хDSL,  VPN, VPLS, VoIP, відео-конференції, послуги контакт-центру тощо. Всі послуги надаються на базі власної інфраструктури магістральної оптичної мережі на базі DWDM і розвинутої мережі доступу.
Ми обслуговуємо наших абонентів 24 години 7 днів на тиждень.

Вичерпна інформація на сайті http://www.ukrtelecom.ua/

Про компанію Cisco

Cisco – світовий лідер в галузі мережних технологій, що змінюють способи людського спілкування, зв’язки і співробітництво. Інформація про рішення, технології і поточну діяльність компанії опублікована на сайтах http://www.cisco.ru/  та http://www.cisco.com/.


Версія для друку





 

МІЙ УКРТЕЛЕКОМ



Останні новини

24.01.2012
У грудні кількість абонентів мобільного зв’язку зросла на 34 тисячі!
23.01.2012
Послуга «ОГО!» від Укртелекому зміцнила лідерство в 2011 році!
01.01.2012
Шановні споживачі послуг рухомого (мобільного) зв’язку!

НОВИНИ ПОШТОЮ



Імпорт новин
Карта сайту

ПАТ «Укртелеком»
Контакт-центр: 0-800-506-800
Довідка за телефоном: 1-76 (по Києву)
Поштова адреса: Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18