This version of the page http://www.ukrtelecom.ua/presscenter/pressrelease?id=109227 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2012-01-29. The original page over time could change.
Два роки новому Дата-центру Укртелекому
Прес-центр Про компанію Послуги і тарифи Довідка Ресурси

Філії ПАТ "Укртелеком"
Сьогодні
29/01/2012
Апарат управління / Прес-центр / Прес-релізи та коментарі / Два роки новому Дата-центру Укртелекому

Прес-релізи та коментарі

Два роки новому Дата-центру Укртелекому

Твитнуть

16.06.2011
                                                                                                             Прес-реліз

 

     Два роки тому в плановому режимі запрацював новий Дата-центр Укртелекому. Його відкриття стало унікальною подією, адже вперше в Україні було здійснено повномасштабний переїзд працюючого Дата-центру до іншого, спеціально обладнаного приміщення. І, звісно, без жодних незручностей для клієнтів.

      Вже на час відкриття Дата-центр Укртелекому став одним з найкращих у країні, повністю відповідаючи найвищим світовим стандартам.  Якість послуг та надійність змогли оцінити як існуючі, так і нові клієнти: за два роки кількість клієнтських серверів збільшилась у 2,5 раза. Сьогодні в Дата-центрі Укртелекому працює майже тисяча серверів як великих компаній, так і середнього та малого бізнесу.

       У найбільшому в Україні комерційному Дата-центрі, з площею залу 350 кв.м., розміщено 80 шаф виробництва АРС by Schneider Electric ефективною ємністю 44U та 48U. Дата-центр обладнаний системою безперебійного живлення з двох незалежних підстанцій, зарезервованими за системою 1+1. І хоча вже сьогодні електроживлення розраховане витримати 150% зростання кількості серверів, у найближчих планах компанії – удвічі збільшити його потужність. На випадок екстрених ситуацій, Дата-центр обладнаний і потужними альтернативними джерелами електроживлення, достатніми для тривалої повноцінної роботи обладнання. Для забезпечення відмовостійкості також використовується дизель-генератор італійської фірми Tessari потужністю 1МВт.

    Дата-центр має найсучасніші системи охолодження обладнання – зальні фреонові кондиціонери Emerson Liebert. На сьогодні задіяні чотири блоки загальною холодопродуктивністю до 160 кВт, а за  потреби їх кількість можна збільшити до десяти. Всі кондиціонери об’єднані в єдину систему, і в разі виходу з ладу одного з блоків інші перейдуть на посилений режим роботи для підтримки заданих параметрів клімату. Холодне повітря подається з-під фальшполу, відводячи від кожної стійки до 5 кВт тепла. Клієнтам з більш енергоємним обладнанням Дата-центр пропонує спеціальні шафи, які дають змогу відводити понад 10 кВт тепла. Загалом Дата-центр побудований відповідно до концепції інженерної інфраструктури APC InfraStruXure і відповідає вимогам Tier III-IV.

Для захисту клієнтських серверів використовується апаратна система запобігання DoS-атакам. Моніторинг стану ключових підсистем Дата-центру, параметрів мікроклімату, а також відеоспостереження здійснюються дистанційно за допомогою ПЗ Quest Software BigBrotherта програмно-апаратного комплексу APC NetBotz.

Загальна ємність зовнішніх каналів Укртелекому складає 200 Гбіт/с. Безпосередньо Дата-центр з’єднаний з ядром мережі вісьмома каналами загальною ємністю 80 Гбіт/с, а також має незалежне підключення до точки обміну UA-IX з пропускною спроможністю 40 Гбіт/с, що є важливим фактором для клієнтів, орієнтованих на внутрішній ринок. Додаткова перевага розміщення серверів у Дата-центрі Укртелекому – доступ до цих ресурсів на максимальній швидкості отримують 1,2 мільйона абонентів послуги «ОГО!».

Для клієнтів Дата-центру створено всі умови для комфортної професійної роботи з обладнанням. Компанія постійно розширює перелік послуг та сервісів для споживачів, вводить нові привабливі тарифні пропозиції.

Ми завжди раді новим клієнтам у Дата-центрі Укртелекому, розташованому в центрі Києва на вулиці Тургенєвській, 59.

Докладніше про послуги і тарифи на сайті Дата-центру.


Версія для друку





 

МІЙ УКРТЕЛЕКОМ



Останні новини

24.01.2012
У грудні кількість абонентів мобільного зв’язку зросла на 34 тисячі!
23.01.2012
Послуга «ОГО!» від Укртелекому зміцнила лідерство в 2011 році!
01.01.2012
Шановні споживачі послуг рухомого (мобільного) зв’язку!

НОВИНИ ПОШТОЮ



Імпорт новин
Карта сайту

ПАТ «Укртелеком»
Контакт-центр: 0-800-506-800
Довідка за телефоном: 1-76 (по Києву)
Поштова адреса: Україна, Київ-601, 01601, бульвар Т.Шевченка, 18