ФРІ Україна http://fri.com.ua Фундація Регіональних Ініціатив Fri, 30 Dec 2011 00:01:05 +0000 en hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.0.1 Пропозиції ГР при Острозькій РДА до УРЯДУ http://fri.com.ua/2011/12/propozytsiji-hr-pry-ostrozkij-rda/ http://fri.com.ua/2011/12/propozytsiji-hr-pry-ostrozkij-rda/#comments Thu, 29 Dec 2011 23:36:15 +0000 friostrog http://fri.com.ua/?p=13978

Пропозиції Громадської ради при Острозькій районній державній адміністрації щодо програми Партнерства “Відкритий уряд” які були розглянуті та схваленні на останньому засіданні перед Новим Роком.

1)Підвищення ролі громадського суспільства в процесі формування та реалізації державної політики.
· Забов’язати органи виконавчої влади на місцевому рівні , розміщувати на своєму інтернет – ресурсі інформацію про діяльність цього органу державної владою
· Проведення ефективних та реальних громадських слухань.
· Налагодження відносин громадських рад та виконавчими органами державної влади . Розробка нормативно – правових актів які регулюватимуть ці відносини .
· Залучення громадсько-активних громадян та громадських рад до життєдіяльності урядового сайту “Громадське суспільство і влада”

2)Побудова ефективної моделі запобігання та протидія корупції.
· Наповнити законодавчу базу законодавчо – правовими актами які урегульовували б відповідальність кожного громадянина та держслужбовця за здійснення корупційних діянь. Зокрема,внести зміни до “Кримінального кодексу України “ в розділі корупція.
· Забов’язати органи виконавчої влади на місцевому рівні дотримання регламенту ОДВ ,які були прийняти з ініціативи Кабінету Міністрів України.
· Залучення інститутів громадського суспільства до розробки законодавства з метою впровадження відповідальності юридичних осіб на базі КМУ.
· Створення списку держслужбовців , осіб які вчинили корупційні діяння ,для запобігання подальшого влаштування в органи державної влади.
· Проведення на постійній основі в школах,ВНЗ лекцій з метою формування негативного ставлення до корупції ,осіб які здійснили корупційні діяння.

3)підвищення ефективності державного управління через впровадження адміністративної реформи
· Проведення громадських слухань ,опитувань громадськості ефективності роботи ОВВ.
· Реформування та зміна підходів, в інститутах підвищення кваліфікації держслужбовців ,а саме зменшення вертикального впливу КМУ на ОВВ на місцевому рівні.

4)розбудова інформаційного суспільства
· Розробка програми для ОВВ місцевого рівня ,яка розширила б доступ до мережі інтернет в містах,районах простих громадян.
· Удосконалення навчальної практики студентів з напрямку інформаційних технологій.
· Створення порталу на якому он-лайн можна подивитись усі засідання КМУ,засідання ОВВ місцевого рівня та переглядати он-лайн лекції ВНЗ як інструмент залучення молоді до нових інформаційних технологій.
· Надання середнім закладам освіти ліцензії для навчання комп’ютерної грамотності.
· Проведення екзамену для держслужбовця по комп’ютерній грамотності та знання регламенту ОВВ та законодавства.
· Удосконалення законодавства у сфері захисту персональних даних в інтернет просторі ,зокрема ,в соціальних мережах. Обмежити ОДВ у доступі до персональних даних в соціальних мережах в Україні нормативно-правовими актами які урегульовували б відповідальність за їх незаконне використання ,зокрема ,кримінальну відповідальність.

Члени Громадської Ради при Острозькій РДА плекають надії що Уряд країни почує громадскість Острозького району.

Прес-служба ГР при ОРДА
Примак Віталій
+380973502281
primakvit25@gmail.com

Сайт ГР при ОРДА – http://gromradaostrogrda.blogspot.com/

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/propozytsiji-hr-pry-ostrozkij-rda/feed/ 0
Табачник підготував новорічний сюрприз для Януковича – соціальний вибух http://fri.com.ua/2011/12/tabachnyk-pidhotuvav-novorichnyj-syurpryz-dlya-yanukovycha-sotsialnyj-vybuh/ http://fri.com.ua/2011/12/tabachnyk-pidhotuvav-novorichnyj-syurpryz-dlya-yanukovycha-sotsialnyj-vybuh/#comments Thu, 29 Dec 2011 12:06:50 +0000 Київська ФРІ http://fri.com.ua/?p=13964 “Стипендіальна реформа” з зареєстрованого вчора у парламенті проекту нового Закону “Про вищу освіту” – це бомба сповільненої дії для влади. Про це стверджують у Всеукраїнській молодіжній організації “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ). Молодь впевнена – узаконення студентських стипендій на рівні прожиткового мінімуму під час, або вже після парламентських виборів призведе до масового молодіжного соціального вибуху, зокрема, студентів-”четвірошників”.

“Ще до активної фази лобіювання розробленого Міністерством освіти законопроекту № 9655 у ЗМІ та під час закритих нарад відомства були озвучені наміри Міністра загалом зменшити обсяг отримання майбутніх стипендій шляхом введення постановою Кабінету Міністрів додаткових критеріїв отримання стипендій,” – пояснює Михайло Лебедь, Голова Спеціального відділу Секретаріату ФРІ. – “А той факт, що бюджет-2012 вже сформовано, і сформовано без збільшення коштів стипендіального фонду у півтора рази, свідчить про те, що цілком реальними є плани Дмитра Табачника позбавити стипендій, зокрема, усіх студентів-”четвірошників” під час, або вже після парламентських виборів.”

У пояснювальній записці до законопроекту № 9655 сказано, що “прийняття Закону України “Про вищу освіту (нова редакція)” не потребує додаткового фінансування з Державного бюджету України”…

У ФРІ також зазначають, що в законопроекті № 9655 продовжує залишатись норма, що дозволяє адміністраціям вищих навчальних закладів необмежено збільшувати плату за навчання студентів-контрактників у будь-який час і на будь-яку суму. Докладний аналіз небезпек законопроекту молодіжна організація обіцяє оприлюднити вже в новому році.

За додатковою інформацією звертайтесь за тел.: +380681217741 (Михайло Лебедь)

Безпосередні небезпеки “законопроекту Табачника” для студентів-бюджетників – http://lebed-michael.livejournal.com/61426.html

Безпосередні небезпеки “законопроекту Табачника” для студентів-контрактників – http://lebed-michael.livejournal.com/61631.html

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/tabachnyk-pidhotuvav-novorichnyj-syurpryz-dlya-yanukovycha-sotsialnyj-vybuh/feed/ 0
Історія для НАЦІЇ (формат Рівне) http://fri.com.ua/2011/12/istoriya-dlya-natsiji-format-rivne/ http://fri.com.ua/2011/12/istoriya-dlya-natsiji-format-rivne/#comments Wed, 28 Dec 2011 22:46:50 +0000 friostrog http://fri.com.ua/?p=13975

Перші матеріали з  Історії України вже напрацьовані в рамках  проекту Рівненської міської організації “Фундація Регіональних Ініціатив”  “Геть руки від Історії України”.

Проект який став постійним та потрібний студентам. Проект який популяризує Історію нашої української нації. Вік “ соціальних мереж” підкорив молодь світу ,не виключення й Україна. Багато інформації ,відео ,музика відбирає час і бажання читати книгу . Будь яку, історію чи філософі1ю.

Організатори проекту розуміють цілі які потрібно досягнути:

  • Ø Розповісти нові інструменти удосконалення знання з Історії України.

  • Ø Популяризувати читання книг з Історії України.

По-перше ,вже з’явилося можливість на сайті Молодь-ДІЄ (md.rv.ua) скачати Історію України у трьох форматах:

  • Ø Мультимедійне видання

  • Ø Аудіо видання

  • Ø Друкований формат

Ця можливість буде оновлюватись та поповнюватись кожного місяця новими файлами з історії.

По-друге , проект популяризує книгу серед молоді Рівного.  ФРІшники протягом грудня місяця відвідували школи міста та залишали у навчальних закладах кілька примірників книги видавництва “Піраміда” ,автора Ігоря Гирича “Історичні причини наших поразок та переваг”. Ці книги отримають всі школи Рівного ,в майбутньому й області. Також , команда яка працює над проектом постійно в пошуках видавництв які так як і “Піраміда” надасть книги нашим школам Рівненщини.

Проект потребує підтримки волонтерів – істориків ,для розробки більшої бази корисної інформації щодо історичної науки та розробки нових ідей.

Прес-служба ФРІ РІВНЕ

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/istoriya-dlya-natsiji-format-rivne/feed/ 0
Привітання від Святого Миколая http://fri.com.ua/2011/12/pryvitannya-vid-svyatoho-mykolaya/ http://fri.com.ua/2011/12/pryvitannya-vid-svyatoho-mykolaya/#comments Tue, 27 Dec 2011 19:38:21 +0000 fripoltava http://fri.com.ua/?p=13948 Напротязі тижня ФРІшники приймали від полтавців іграшки та дитячі речі для того щоб 19 грудня відвідати діток у дитячому відділенні, міської психлікарні та привітати їх з Днем Святого Миколая.
Діток яким перш за все потрібна увага та турбота.
Ми їм підготували розважальну програму, різні конкурси, та подарунки яким вони були дуже раді.
Але головний подарунок для малих була наша небайдужість та той час який ми провели з ними…

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/pryvitannya-vid-svyatoho-mykolaya/feed/ 0
Літературні гуртки Полтавської ФРІшки. http://fri.com.ua/2011/12/literaturni-hurtky-poltavskoji-frishky/ http://fri.com.ua/2011/12/literaturni-hurtky-poltavskoji-frishky/#comments Tue, 27 Dec 2011 19:10:59 +0000 fripoltava http://fri.com.ua/?p=13944 Уже 2 місяць поспіль, щовівторка у Полтаві проходять Літературні вечори, під керівництвом фрішниці – Оленець Світлани. Кожного разу обговорюються різні літературні напрямки, та читаються твори різних поетів.
Також гості вечора можуть прочитати власні вірші, прозу…і з цього можна упевнитись у тому, наскільки талановиті полтавці.

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/literaturni-hurtky-poltavskoji-frishky/feed/ 0
ФРІшник потрапив до Громадської ради при Міністерстві аграрної політики та продовольства http://fri.com.ua/2011/12/frishnyk-potrapyv-do-hromadskoji-rady-pry-ministerstvi-ahrarnoji-polityky-ta-prodovolstva/ http://fri.com.ua/2011/12/frishnyk-potrapyv-do-hromadskoji-rady-pry-ministerstvi-ahrarnoji-polityky-ta-prodovolstva/#comments Mon, 26 Dec 2011 16:13:36 +0000 Київська ФРІ http://fri.com.ua/?p=13960 26 грудня під час установчих зборів з формування Громадської ради при Міністерстві аграрної політики та продовольства України до складу Громадської ради був обраний делегат ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) – Мефа Абдукерімович Умєров (член Київського осередку ФРІ). Вітаємо! :) ]]> http://fri.com.ua/2011/12/frishnyk-potrapyv-do-hromadskoji-rady-pry-ministerstvi-ahrarnoji-polityky-ta-prodovolstva/feed/ 0 Пілотний FRI-D-CLUB у Києві http://fri.com.ua/2011/12/pilotnyj-fri-d-club-u-kyjevi/ http://fri.com.ua/2011/12/pilotnyj-fri-d-club-u-kyjevi/#comments Mon, 26 Dec 2011 08:54:39 +0000 Київська ФРІ http://fri.com.ua/?p=13909

Як анонсувалося раніше, 21 грудня 2011 року Київська ФРІ проводила пілотну зустріч Фрі Ді Клабу на тему «Навчання в США».

Не зважаючи на певний мовний бар`єр, відвідувачі змогли досягнути певної конструктивності у бесіді. Тема обговорення виявилась дуже цікавою,за що хотілося б висловити окрему подяку Дар’ї Каленюк як нашому першому спікеру.

Слідкуйте за новими анонсами Фрі ді Клабу – не пропустіть можливості прийти і поспілкуватися на іноземній мові, знайти нових друзів і все це в приємній атмосфері за чашкою гарячого чаю/кави!

З повагою, Яремій Юрій

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/pilotnyj-fri-d-club-u-kyjevi/feed/ 0
Новий рік по-київськи http://fri.com.ua/2011/12/novyj-rik-po-kyjivsky/ http://fri.com.ua/2011/12/novyj-rik-po-kyjivsky/#comments Mon, 26 Dec 2011 08:23:23 +0000 Київська ФРІ http://fri.com.ua/?p=13889 Шановні друзі, колеги!
Запрошуємо ВАС на святкування Київського ФРІшного НОВОГО РОКУ, яке відбудеться у вівторок, 27.12 в офісі КМО ФРІ на Б. Хмельницького!

2011 рік видався багатим на події, що змінили наше життя. 2012 рік обіцяє бути не менш цікавим.
Тому давайте зберемося і відсвяткуємо це разом, адже у нас було так мало часу на просте спілкування задля задоволення!

А готуємо ми таке:

  • Формат вечіркиКАРНАВАЛ, костюми вітаються, хто буде без костюму – отримає костюм на вибір Олени Літвішко :)
  • Святковий стіл
  • музика, танці
  • Подарунки
  • Сюрпризи (Граємо у “таємного Санту”) т ін. ;)

Можна приходити з друзями :)
Можна приносити святкові страви власного приготування :))
Можна також долучитися до команди організаторів чи запропонувати власні ідеї :)))

Початок святкування – орієнтовно 18.00
Тих, хто хоче допомогти з організацією столу і прикрашанням приміщення чекаємо з 16.00.

Оргвнесок становить 40 грн.
З питаннями і пропозиціями звертатися до Олі Івкіної: (066) 64 39 188

До зустрічі!!!

З повагою, Медіа-служба КМО ФРІ

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/novyj-rik-po-kyjivsky/feed/ 0
Неизвестное об известном на “Зимней Литературной Бомбардировке” http://fri.com.ua/2011/12/neyzvestnoe-ob-yzvestnom-na-zymnej-lyteraturnoj-bombardyrovke/ http://fri.com.ua/2011/12/neyzvestnoe-ob-yzvestnom-na-zymnej-lyteraturnoj-bombardyrovke/#comments Fri, 23 Dec 2011 16:12:00 +0000 frimykolaiv http://fri.com.ua/?p=13858 19 декабря в 18:00 в стенах арт-кафе «Griffe‘ль» состоялась ЗИМНЯЯ ЛИТЕРАТУРНАЯ БОМБАРДИРОВКА.

«Литературная бомбардировка» – это проект, в котором каждый участник может презентовать свою любимую книгу, обменяться ею с другими и взять себе от презентующих ту, которая пришлась по душе.

В начале мы все дружно познакомились, назвав себя именем того литературного героя, с которым у нас возникают личные ассоциации. Это было сделано для того, чтобы отвлечься немного от реальной жизни, ощутить себя хоть на час тем, о ком совсем недавно писали известные поэты и писатели.

Сама встреча состояла из 3х туров:
I тур - «Неизвестное об известном», в котором все желающие могли презентовать свои любимые книжки. Таких, к приятному удивлению, оказалось много. В конце было проведено голосование на «лучшую презентацию». По количеству набранных баллов победили следующие презентации книг – Омар Хайам «Рубаи» и «Готленд».
II тур – «Всякий в праве творить по-своему…». Молодые начинающие поэты подарили нам свои «написанные впечатления», которые, как оказалось, действительно имеют право на жизнь.
III тур – «Страна путешествий» – это небольшие конкурсы, которые были заранее подготовлены, чтобы проверить не только сообразительность наших «літературних знавців», но также их память. («Привет из детства», «Стихоузнавалка»).

Подведя итоги, могу с уверенностью сказать, что встреча удалась. Мы очень благодарны всем, кто пришел, принял активное участие во всем происходящем. Отдельное спасибо нашим молодым дарованиям и партнерам арт-кафе «Griffe‘ль», где мы чудесно провели вечер.

Ждем всех на следующей ЛИТЕРАТУРНОЙ БОМБАРДИРОВКЕ! Будьте счастливы!

Организатор Валерия Майор

Отзывы участников “Литературной Бомбардировки”:

Лена Авдей:
Отличная встреча! Творческая атмосфера (а другая в Грифеле невозможа), чаи-книги, молодые поэты, мягкие диванчики, улыбки, мысли и общение, да что ещё для посиделок нужно?..
Что особенно понравилось! – разнообразие книг. Была и классика, были и современные романы, фантастика, психология, и даже nonfiction – книга репортажей и одно исследование. И, понятное дело, всё сразу расхватали) На каждую книгу нашёлся свой желающий.
Спасибо всем homo legens’ам, до встречи в январе и хотелось бы увидеть новые лица! Приходите, делитесь и получайте взамен ;)

Лилиана Новикова:
До сих пор сохранилось приподнятое настроение. Очень понравилсь встреча! если честно, ожидала эдакого интеллигентного снобизма от участников, а они удивили своим весельем и доступностью! )) действительно, было очень весело. всем еще раз огромное спасибо, особенно организаторам. с нетерпением жду следующих встреч!

Ксюха Шевченко:
Спасибо за встречу! Очень понравилась организация и формат проведения. Порадовало, что были представлены книги различных направлений! Хочу еще.

Следите за новостями: http://vkontakte.ru/knigovorot_mkua, http://vkontakte.ru/club4750442

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/neyzvestnoe-ob-yzvestnom-na-zymnej-lyteraturnoj-bombardyrovke/feed/ 0
ЛІТЕРАТУРА У ГОЛОСАХ http://fri.com.ua/2011/12/literatura-u-holosah/ http://fri.com.ua/2011/12/literatura-u-holosah/#comments Wed, 21 Dec 2011 23:33:18 +0000 Харківська ФРІ http://fri.com.ua/?p=13844 Література – це щось незрозуміле!

Ніколи не знаєш чому потрібно її читати і хто переконав тебе в її необхідності.

Ось і вчора відбувся вечір із обговоренням голосів, звуків і літератури,  її  всепроникаючих проявів в житті.

Якось випадково цього разу були згадані мало не всі теми “Бомбардувань” , які відбулись на протязі року:

психи, пророцтва, кіно, музика, голоси в літературі.  Ціла мережа “бомб” із заходів.

Федоров Станіслав, учасник вечору “Література у голосах”:

Цей вечір Літературного Бомбардування мені видався особливо цікавим, тому що розглядалася нині актуальна тема аудіо літератури. Зокрема навіть ще більш прогресивні мистецькі проекти аудіовізуальна поезія. Хоч я сам і не захоплююся поезією віддаючи перевагу прозі, та все одно я зміг оцінити деякі з продемонстрованих проектів.

Сьогоднішній захід зібрав доволі таки багато людей. Кожен зміг висловити свої думки і більшість учасників передали свої книжки у буккросингову подорож. Зокрема враховуючи тему аудіо літератури одна з учасниць Бомбардування презентувала аудіо збірку Віршів Чеслава Мілоша, які читають Тарас Прохасько і Сергій Жадан.

Мною зокрема були надані книжки двох авторів ХХ ст. Це переклади українською головного літературного абсурдиста Франца Кафки, його романи «Замок», «Процес», «Америка» (або «Зниклий безвісти») та відомого французького письменника Жана Жене його автобіографічний роман «Щоденник злодія» та опис його разом із п’єсою «Покоївки».

Ми раді, що цей рік пройшов насичено і в вашому колі, – колі нових хороших людей, друзів, колег  і однодумців.

Ми раді, що було багато нових і цікавих книжок і сподіваємося, що вони не вичерпаються наступного року щоб продовжити наші заходи.

Дякуємо, що ви були з нами в цьому 2011-му.

Ваші “Літературні бомбардування”

]]>
http://fri.com.ua/2011/12/literatura-u-holosah/feed/ 0