This version of the page http://fri.com.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-12-03. The original page over time could change.
ФРІ Україна

Заява ФРІ щодо загибелі людини під час акції в Донецьку

ВМГО “ФРІ” висловлює обурення з приводу подій 27 листопада в місті Донецьку, внаслідок яких загинула людина.

Члени нашої організації мають досвід організації масових акцій в різних містах України, і добре знають, що представники держави часто поводяться неадекватно до рівня загрози громадському порядку, який потенційно можуть чинити протестувальники, діють неетично, грубо, часом піддаючи загрозі життя та здоров’я учасників акцій, в той час коли закон покладає на них обов’язок їх захищати. Події в Донецьку є крайнім проявом неповаги до людини та громадянина, непрофесійності та безвідповідальності уповноважених державою осіб, які призвели до вкрай тяжких наслідків — смерті людини.

Ми розуміємо, що наступними жертвами безвідповідальності службовців можуть бути також члени нашої чи партнерських молодіжних організацій. Ми вимагаємо звільнення та покарання винних у загибелі Геннадія Івановича Конопльова.

ВМГО “ФРІ” висловлює глибокі співчуття родичам та соратникам покійного.

Голова ВМГО “ФРІ” Євген Демченко (0664296278)

Осіння базова ФРІ-школа у Львові (3-4.12)

3-4 грудня в місті Львові проводитиметься Базова ФРІ-школа. Проводиться школа для тих, хто хоче долучитися до громадської діяльності та реалізувати свій власний проект…

Read the rest of this entry »

Вирок білоруському правозахиснику: яку позицію озвучить Київ?

Вимога громадськості: звільнення Олеся Біляцького, розгляд питання про призупинення членства Білорусі в ОБСЄ та відновлення мандату Спецдоповідача ООН по ситуації з правами людини в Білорусі.

25 листопада 2011 року представники Комітету міжнародного контролю за ситуацією з правами людини в Білорусі в прес-центрі УНІАН озвучили позицію українського громадського сектору щодо засудження голови білоруського Правозахисного центру «Вясна», віце-президента Міжнародної федерації прав людини Олеся Біляцького. Read the rest of this entry »

Правозахисники займуться розслідуванням обставин смерті під час протестів чорнобильців

Громадська рада при Міністерстві внутрішніх справ України погодила створення робочої групи, яка вирушить в Донецьк для розслідування дій міліції 27 листопада. Про це в ефірі Радіо Свобода повідомив член Громадської ради при МВС, правозахисник Володимир Чемерис. До складу робочої групи, окрім Володимира Чемериса, увійшло троє осіб, серед яких – заступник Голови ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Михайло Каменєв.

“Буквально щойно відбулося засідання правління Громадської ради при МВС, створено робочу групу, яка сьогодні виїжджає у Донецьк для розслідування дій міліції 27 листопада, коли загинула людина, один із учасників акції протесту”, – сказав Володимир Чемерис. Read the rest of this entry »

Бал Волонтеров в Николаеве

2 декабря в ДК “Молодёжный” (бывший ДК “Зоря”) будет проходит БАЛ волонтеров, все добровольцы, которые участвовали в благотворительных акциях, приглашены. Активисты , общественные деятели и те, кто хочет ими стать, – мы вас ждём!

Вход по билетам, которые можно приобрести у организаторов (Люба – 093 457 67 05, http://vkontakte.ru/id41293434;
Лена – 067 737 56 12, http://vkontakte.ru/id85093079 ) Read the rest of this entry »

Встреча КиноКлуба ФриДом и фильм “Поллианна””

«Игра заключается в том, чтобы найти что-нибудь, чему можно порадоваться в любой ситуации…» (Поллианна)

26 ноября в 16:45 в ЦСП Русал, по адресу пр. Октябрьский 325/1, прошла очередная встреча КиноКлуба «ФриДом».
Нам предстоял просмотр очень интересного и поучительного фильма «Поллианна», который был снят по одноименной книге Элинор Портер и вышел в прокат совсем недавно, в 2003 году.

Сюжет фильма относительно прост
– Read the rest of this entry »

Створено коаліцію молодіжних громадських організацій м. Луцька

28 листопада 2011 року у Луцькому прес-клубі відбулась прес-конференція та офіційне підписання договору про створення добровільного союзу молодіжних громадських організацій м. Луцька – Молодіжної Платформи.

Луцькі молодіжні громадські організації (надалі МГО) погодились об’єднати зусилля для створення кращого простору та платформи діяльності для молоді міста. Read the rest of this entry »

Конкурс СТУДЕНТ РОКУ на Рівненщинні!!!

Шостий конкурс „ Студент року 2011” (Ініціатор проведення – міська молодіжна громадська організація

„ Фундація Регіональних Ініціатив”)

Конкурс “Студент року” покликаний сприяти формуванню сучасної молодіжної еліти, виявлення та підтримки молодих талановитих науковців, спортсменів, журналістів та успішних студентів інших спеціальностей. Read the rest of this entry »

Радіємо ­життю разом з “Поліанною”­ та кіноклубом ФріДом

26 листопада у центрі соціальних програм “Русал” м.Миколаєва відбудеться чергова зустріч любителів смислового кіно.

Цього разу метою заходу буде перегляд дивовижно доброго та оптимістичного фільму “Поліанна”. У центрі подій – одинадцятирічна дівчинка на ім’я Поліанна, яка втрачає батьків і вимушена переїхати до суворої тітки. Її оптимізм та життєрадісність вражають, але здається, що цілий світ – проти неї. Чи вдасться маленькій дівчинці перебороти серйозність тітки та Read the rest of this entry »

Шабунін: “За кулісами освітніх реформ”

Член Ради Старійшин ВМГО “Фундація Регіональних Ініціатив” (ФРІ) Віталій Шабунін під час заходу “МОЛОДІЖНОЇ ВАРТИ” розповідає про чтудентські кампанії проти Постанови Кабінету Міністрів №796 та проти “законопроекту Табачника”. Read the rest of this entry »