This version of the page http://kpi.ua/faq (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-11-02. The original page over time could change.
Часті запитання на сайті КПІ - запитання-відповіді | Національний технічний університет України

Часті запитання на сайті КПІ - запитання-відповіді

Актуальні питання

  • Як записатися на підготовчі курси?. Інформація по курсам - http://kpi.ua/board-fdp. За телефонами (044) 406-85-80, 406-85-79 Ви можете дізнатися про наявність ліцейних класів у Вашому/сусідньому місті.
  • Чи є при КПІ коледжі чи технікуми?. В структурі НТУУ "КПІ" є Військовий коледж підготовки сержантського складу (м.Полтава). Інших коледжів і технікумів на даний час немає
  • Кому треба складати іспити? Вступники подають сертифікати ЗНО. Категорії вступників, яким надано право складати вступні іспити або проходити співбесіди в університеті, зазначені в правилах прийому.
  • Можно ли поступить в кпи и на какой курс после окончания техникума по специальности "***"?. КПІ приймає молодших спеціалістів по результатам вступних екзаменівабо ЗНО (на вибір абітурієнта) на технічні спеціальності, відповідно списку споріднених напрямів підготовки, на перший курс університету за індивідуальними програмами підготовки.
  • Який прохідний бал у 2010 році на бюджет на ...?. Прохідні бали 2010 року

Запитання-відповіді

FAQ - запитання - Документи, довідки, дипломи

Я закінчив університет в цьому році. Вчився на стаціонарі, офіційно не працював в період навчання. Скажіть будь-ласка, чи можуть мені у відділі кадрів університету зробити запис про навчання у трудовій книжці і чи входить час навчання у трудовий стаж?

Так, у студентському відділі кадрів Вам зроблять запис у трудову книжку про навчання у ВНЗ, якщо Ви працювали до навчання і подали трудову книгу у студентський відділ кадрів.
Ні, ВНЗ не буде заводити Вам трудову книгу і робити в ній запис, якщо Ви не працювали до навчання. Відповідно до пункту 2.17 Інструкції про порядок ведення трудових книжок, яку затверджено наказом Міністерства праці України, Міністерства юстиції України, Міністерства соціального захисту населення України від 29.07.93 року N 58, для студентів, учнів, аспірантів та клінічних ординаторів, які раніше не працювали та у зв'язку з цим не мали трудових книжок, відомості про роботу в студентських таборах, на виробничій практиці, а також виконання науково-дослідної госпдоговірної тематики на підставі довідок вносяться підприємством, де надалі вони будуть працювати. Це ж підприємство внесе до трудової книжки працівника й запис про час навчання відповідно до підпунктів "б" та "в" пункту 2.18 названої Інструкції (http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=z0110-93). Запис вноситься по диплому.
Консультація юриста "Коли починається трудовий стаж студента?"

FAQ - запитання - вступ в НТУУ "КПІ"

Основним Документом для Вступників є "Правила прийому до Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут»".
  • А які екзамени треба здавати при вступі до інституту? Кількість і форма вступних випробувань визначаються "Правилами прийому на перший курс НТУУ "КПІ" та додатком "Перелік конкурсних предметів у сертифікаті Українського центру оцінювання якості освіти (вступних екзаменів, творчих конкурсів)"
  • Які сертифікати потрібно мати для вступу до КПІ? Перелік предметів сертифікату і профільних предметів в Додатку до Правил
  • Коли приймаються документи навчання? Терміни прийому документів, початку конкурсного відбору та оголошення зарахованих осіб вказуються в Правилах.
  • Які пільги при прийомі? Перелік усіх пільг і пріоритетів зазначається в Правилах.
  • Випускникам ЗШ до 2007 треба складати ЗНО? Випускники 2007 і раніше мають вибір - подати ЗНО або скласти іспити у ВНЗ.
  • Чи можна подавати копії документів і чи треба їх нотаріально завіряти? Вступники представляють у Відбіркові комісії оригінали усіх документів. За власним вибором у Відбіркових комісіях на час конкурсу можна залишити копії, завірені Відбірковою комісією, або оригінали. Нотаріально завіряти копії не потрібно. Усі копії документів завіряються за оригіналами у відбіркових комісіях НТУУ «КПІ»
  • Чи є різниця між 086-о і 086-у? Ні, немає.
  • Чи мають пріоритет абітурієнти, які подадуть документи в перші дні? Ні, не мають. Дата подання документів не впливає на результати конкурсу.

Повний обсяг інформації по приймальній кампанії в НТУУ "КПІ" знаходиться на сторінці - http://kpi.ua/admission. Повний обсяг інформації по приймальній кампанії в Україні знаходиться на сайті Міністерства - http://www.mon.gov.ua.

FAQ - запитання - різне

Влияет ли оценка за практику на стипендию? И перекрывает ли оценка по курсовой работе оценку на экзамене

Стипендії розраховуються відповідно Порядку використання коштів, призначених на виплату стипендій, матеріальної допомоги на премій студенам НТУУ "КПІ"": 3.6. При підрахуванні середнього балу враховуються оцінки, отримані на екзаменах, диференційованих заліках, при захисті курсових робіт, проектів, а також згідно з навчальними планами враховуються оцінки, отримані за результатами практики (навчальної, виробничої, технологічної, експлуатаційної, конструкторської, педагогічної, економічної, науково-дослідної, і т.д.). У разі проходження зазначеної практики в літній період, оцінка враховується в середньому балі зимової екзаменаційної сесії.

FAQ - запитання - аспірантура

В библиотеках (им. Вернадского и Гос.научно-технической) для доступа в диссертационный фонд требуют письмо-разрешение с вуза на имя директора библиотеки. К кому обращаться в КПИ чтобы заверили и подписали?

Аспіранти завіряють лист - клопотання у відділі аспірантури (зразок листа - http://www.nbuv.gov.ua/LIBRARY/h_dis.html), студенти - в деканаті власного підрозділу, науковим співробітникам листи підписує проректор Ільченко М.Ю., викладачам - проректор Якименко Ю.І. ВАД.

FAQ - запитання - навчання в НТУУ "КПІ"

Куда можно обратиться студенту в случае, когда его кинули с дипломной работой?:( выдали халтуру, а деньги за некачественно выполненную работу не отдают?:(

Виконання дипломних проектів (робіт), підготовка до державних екзаменів є заключним етапом навчання студентів за відповідною програмою підготовки і має на меті систематизування, закріплення і розширення теоретичних знань, вмінь та навичок, визначення спроможності їх практичного застосування у вирішенні професійних завдань, що передбачені для первинних посад відповідно до вимог ОКХ. Купівля дипломної роботи - свідчення неспроможності студента отримати диплом ВУЗу.

FAQ - запитання - освіта в НТУУ "КПІ"

Я не поступив на бюджетну форму навчання і пішов на контрактну форму навчання, чи маю я змогу перевестись на бюджет? при яких умовах це здійснюєтся?

Згідно з Положенням про організацію навчального процесу в НТУУ "КПІ" студенти мають право на "переведення на денну форму навчання та на місця з бюджетним фінансуванням за конкурсом, на підставі рішення Вченої ради факультету (інституту) з урахуванням успішності навчання студента та його соціального положення". Основні умови - наявність вільних бюджетних місць, Ваше відмінне навчання, наукові дослідження та соціальна/громадська робота. Подробиці можна отримати в деканаті Вашого підрозділу. Порядок Переведення студентів університету, що навчаються за договором (контрактом) з компенсацією вартості навчання на бюджетну форму навчання

FAQ - запитання - мережа КПІ

Яка адреса електронної пошти в НТУУ "КПІ"?

Загальноуніверситетських адрес декілька тисяч. Вкажіть конкретно, яка служба Вам потрібна, і ми надішлемо Вам контакт.
mzz@kpi.ua - адреса ректора
webmaster@kpi.ua - питання про роботу сайту КПІ
support@kpi.ua - питання по роботі мережі КПІ
post@kpi.ua - загальні питання для зовнішніх користувачів
pk@kpi.ua - загальні питання приймальної комісії

Адреси для зв'язку із навчально-науковими підрозділами на сторінках - http://kpi.ua/kpi_faculty

Поставити запитання

Ви можете поставити запитання, використовуючи розташовану нижче форму контактів. Будемо вдячні, якщо Ви спершу переглянете розділ FAQ, де зібрані часті запитання і відповіді на них.

P.S.: Шановні абітурієнти. Ми не відповідаємо на питання "які сертифікати..." (відповідь), "чи можу я вступити..." (відповідь) і "чи можу я перевестись" (відповідь). З повагою.

Введіть символи на малюнку

Запитання також можна поставити:

  • на сайті Департамента навчально-виховної роботи - http://dnvr.kpi.ua/vidpovidi/
  • на сайті профкому студентів НТУУ "КПІ" (запитання, що стосуються проблем навчання, стипендій, проживаня, побуту тощо) - http://studprofkom.kpi.ua/questions/