This version of the page http://www.jso-era.org/ua/faq.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-25. The original page over time could change.
Питання/відповіді | JSO-ERA
Реєстрація
у базі даних
JSO-ERA

Питання/відповіді

  • Чи можу я брати участь в РП7, якщо знаходжусь в Україні?
  • Чи можу я отримати фінансування ЄС, спрямоване на розвиток досліджень, якщо знаходжусь в Україні?
  • Яким чином я можу взяти участь? Якщо я дослідник
  • Якщо я дослідник або очолюю групу дослідників державної чи приватної дослідницької організації або компанії
  • Якщо я керівник науково-дослідницького структурного відділу/ очолюю державну чи приватну дослідницьку організацію
  • Якщо я представляю підприємство малого і середнього бізнесу (МСП)
  • Якою може бути конкретна допомога з боку проекту JSO-ERA для мене?


Чи можу я брати участь в РП7, якщо знаходжусь в Україні?
Так. Організації та окремі дослідники з понад 100 країн у всьому світі вже залучені до дослідницьких програм ЄС. Оскільки Україні не є ані країною-членом, ані Асоційованою Країною РП7, вона розглядається як «третя країна». Представники таких країн мають право на фінансування на тих самих умовах, що й країни-члени ЄС. Єдине обмеження для них полягає у тому, що консорціуми передусім повинні включати обов’язкову мінімальну кількість учасників з країн-членів або асоційованих країн. На практиці це означає, що український партнер може бути додатковим до необхідної мінімальної кількості учасників проекту.
Чи можу я отримати фінансування ЄС, спрямоване на розвиток досліджень, якщо знаходжусь в Україні?
Організації та окремі дослідники з України можуть отримати фінансування на тих самих засадах, що й учасники з країн-членів ЄС. Україна розглядається як «третя країна», тобто, згідно з класифікацією Європейської Комісії, є країною-партнером міжнародного співробітництва (повний перелік таких країн ICPC ftp://ftp.cordis.europa.eu/pub/fp7/docs/icpc-list.pdf) , відповідно українські учасники можуть одержати фінансування ЄС
Яким чином я можу взяти участь? Якщо я дослідник

Дослідникам, зацікавленим у розвитку особистої дослідницької кар’єри шляхом проведення досліджень в одній з країн-членів ЄС або асоційованих країн, пропонуються такі можливості:

* Програма мобільності Марії Кюрі для окремих дослідників (програма «Люди» - PEOPLE)
* Використання дослідницької інфраструктури країн ЄС для проведення особистих досліджень в рамках Інтегруючих Заходів програми «Дослідницькі інфраструктури» - Research Infrastructures (компоненту програми «Можливості» - Capacities)
* Ініціювання високоефективного проекту в передових або суміжних галузях науки спільно з партнером ЄС в рамках програми «Ідеї» - Ideas Programme

Якщо я дослідник або очолюю групу дослідників державної чи приватної дослідницької організації або компанії
Державним чи приватним дослідницьким організаціям або компаніям, які зацікавлені у реалізації спільних дослідницьких проектів разом з дослідницькими групами з країн-членів ЄС або асоційованих країн, пропонуються такі можливості:

* Участь у дослідницьких проектах співробітництва малого або середнього масштабу (за програмою «Співробітництво» - Cooperation)
* Участь у великомасштабних дослідницьких проектах співробітництва (за програмою «Співробітництво» - Cooperation)
* Проведення досліджень на запит підприємств малого і середнього бізнесу в рамках «Досліджень на користь підприємств малого і середнього бізнесу» - Research for the benefit of SMEs (за компонентом програми «Можливості» - Capacities)
Якщо я керівник науково-дослідницького структурного відділу/ очолюю державну чи приватну дослідницьку організацію
Державним чи приватним дослідницьким організаціям, що прагнуть підвищити свій науковий потенціал шляхом розвитку людських ресурсів та започаткування інституційного співробітництва з провідними науково-дослідницькими організаціями країн ЄС, пропонуються такі можливості:

* Схема міжнародного обміну науково-дослідницьких кадрів у рамках «Міжнародного Виміру» International Dimension (за компонентом програми «Люди» - PEOPLE")
* Участь у проектах з розбудови потенціалу ERA-WIDE в рамках Міжнародного Співробітництва (INCO) (за компонентом програми «Можливості» - Capacities)
Якщо я представляю підприємство малого і середнього бізнесу (МСП)
Підприємства малого і середнього бізнесу (МСП), які, згідно з визначенням ЄС,

не мають змоги проводити наукові дослідження, можуть скористатись такими можливостями:

* Залучити науково-дослідницьку організацію з країн-членів ЄС або асоційованих країн для виконання дослідження, необхідного для розвитку інноваційного продукту або технології у рамках «Досліджень на користь підприємств малого і середнього бізнесу» Research for the benefits of SMEs (за компонентом програми «Можливості» - Capacities)
* Залучити науково-дослідницьку організацію з країн-членів ЄС або асоційованих країн для виконання дослідження, необхідного для розвитку інноваційного продукту або технології для вашої бізнес-асоціації в рамках «Досліджень на користь Асоціацій МСП» Research for the benefits of SME Associations (за компонентом програми «Можливості» - Capacities)

Підприємства малого і середнього бізнесу (МСП), які, згідно з визначенням ЄС,

переважно мають змогу проводити наукові дослідження, можуть скористатись такими можливостями:

* Брати участь у дослідницьких проектах співробітництва малого або середнього масштабу за програмою «Співробітництво» - Cooperation
* Брати участь у великомасштабних дослідницьких проектах співробітництва за програмою «Співробітництво» - Cooperation
* Скористатись Схемою обміну кадрів «Промислово-Академічні Партнерства та Зв’язки» - Industry Academia Partnerships and Pathways (за компонентом програми «Люди» - PEOPLE)
Якою може бути конкретна допомога з боку проекту JSO-ERA для мене?
Наш проект “Офіс спільної підтримки для сприяння інтеграції України до європейського дослідницького простору (JSO - ERA)” має на меті підвищення конкурентоспроможності та успішності проектних пропозицій, які подаються для фінансування в рамках РП7 українськими організаціями, що діють у сфері інноваційної та науково-дослідницької діяльності.

Проект JSO-ERA :

* може надати ґрунтовну інформацію та відповідні консультаційні послуги щодо РП7 та можливостей участі в ній;
* може організувати індивідуальні консультації на постійній основі, переважно під час заходів з РП7 (інформаційних днів, теоретичних і практичних семінарів), а також безпосередньо в офісі проекту JSO-ERA;
* може надати підтримку в процесі пошуку партнерів у кожному конкретному випадку. Проект тісно співпрацює з іншими Національними контактними пунктами країн ЄС та ERA.

Щиро запрошуємо Вас не лише відвідувати нашу веб-сторінку, але також домовитись про зустріч з нашими експертами та зареєструватися в базі даних проекту JSO-ERA.


* Iм'я
* E-mail
Телефон
* Тема
* Повідомлення
  * Відмічені поля обов'язкові для заповнення
  Відправити