This version of the page http://www.slovo-unp.com/index.php?i=susp (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-24. The original page over time could change.
"Народне слово"

RSS-канал | PDA-версія


архів | про газету | гарячі новини

Наступне число «НС»
вийде 27 жовтня

Партійні новини Політика Міжнародний вимір Економіка Регіони Суспільство Культура

суспільство

Покрова Пресвятої Богородиці

У письменниці Гарафини Маковій читаємо: «Десь літ з тисячу по воскресінні Христовім в Константинополі, во Влахернській церкві, де зберігалися ризи Божої Матері та її головний покров, а також частина пояса, сталося нечуване диво: числа чотирнадцятого, місяця жовтня, під час богослужіння святий Андрій, Христа ради юродивий, побачив у небі Діву Марію, що ступала повітрям разом з Іоаном Хрестителем, апостолом Іоаном Богословом та безліччю ангелів. Зігнувши коліна, Богоматір стала молитися, а потім, підійшовши до престолу, зняла з голівоньки покривало та й простягнула його над людьми, що молилися отоді у храмі,– як свій захисток від видимих і невидимих ворогів.

 

Олена БОЙКО: «Суспільство без паперової книжки не існуватиме ніколи»

Започатковуючи серію публікацій про життя-буття українських видавництв, «Народне слово» обрало для її прем’єри видавництво «Либідь» – установу, яка майже два сторіччя постачає суспільство таким необхідним йому друкованим словом. І якого ґатунку! Нещодавно видавництво побило всі тиражні рекорди, випустивши збірку Ліни Костенко «Річка Геракліта» накладом 25 тис. примірників.

 

Табачник вже й Піддубного віддав Росії

Ось і відзначила Україна 140 років з дня народження видатного спортсмена, шестиразового чемпіона світу з «французької боротьби» (греко-римська) Івана Піддубного, уродженця села Красенівка, що на Черкащині. Усі урочистості 8 жовтня обмежилися заходами в «Мамаєвій Слободі», організованими фондом «Рідна країна», КМДА та Центром народознавства «Козак Мамай». З боку уряду ні пари з вуст. А шкода. В українській спортивній історії ця людина посідає чільне місце. Адже досі, якщо мені не зраджує пам`ять, шість разів поспіль ніхто з українців не ставав чемпіоном світу в жодному з видів боротьби. Івану Максимовичу це вдалося.

 

Речі, які прискорюють старіння

Процес старіння є природним і неминучим. Проте часто ми старіємо швидше, ніж це передбачено природою. Які речі з нашого ужитку призводять до передчасного старіння?

 

Промовисті цифри

• Підвищення рівня тарифів на універсальні послуги поштового зв`язку відбуватиметься в два етапи: перший – з 20 жовтня 2011 року, коли планується підвищити тарифи на письмову кореспонденцію на 20%; другий – з 1 січня 2012 року – на письмову кореспонденцію в середньому на 11,2% і посилки без оголошеної цінності вагою до 10 кг в межах України – на 15%.

 

Пошук у номері

 

Посилання


www.unp.ua


kostenko.unp-ua.org


unp.kharkov.ua


Реклама




Вартість передплати «НС» на 1 місяць – 4,21 грн, на 6 місяців – 25,26 грн. Індекс 21558




© Газета "Народне слово" 2004-2011
При перепублікуванні матеріалів посилання на газету "Народне слово" обов’язкове
Розробка: Bativan Design Group