This version of the page http://www.ua.porsche.com/ua/porsche/factorytour (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-17. The original page over time could change.
Екскурсія по заводу - Життя з Porsche - Порше в Україні

1/7: Площа перед заводом Porsche
2/7: Porsche Platz і завод II
3/7: Porsche Platz і Porsche Centre Stuttgart
4/7: Porsche Centre в Штуттгарті
5/7: Офіс для прийому клієнтів Porsche
6/7: Офіс для прийому клієнтів Porsche
7/7: Центр з продажу в Штуттгарт-Цуффенхаузені

Якщо ви зажди хотіли дізнатися, де і як створюється автомобіль Porsche, тут ви знайдете відповіді на свої запитання. Після віртуальної екскурсії по заводу у вас виникне відчуття, наче ви справді побували там: у кузовному, фарбувальному цеху, цеху оббивки та в місці кінцевого складання.

Виробничі потужності Porsche розташовані у декількох будівлях у змішаній промисловій зоні Штуттгарт-Цуффенгаузена. Деякі будівлі на цій території було визнано пам’ятками промислової архітектури міста.  Територію також розділено на секції кількома дорогами. Щоб забезпечити гнучке та оперативне виробництво за умов такої розрізненості та обмеженого простору, потрібні спеціальні рішення. Частково автоматизований кузовний цех працює на базі принципу „мікс моделей”, що означає, що і Porsche Boxster, і всі варіанти 911 можуть бути вироблені у будь-якому порядку на одній виробничій лінії.

Проблеми, спричинені тим фактом, що вулиця Schwieberdinger Strasse відділяє кузовний цех від інших виробничих ділянок, були розв’язані нестандартно. Над Schwieberdinger Strasse був прокладений транспортний міст заввишки 15 метрів. Він з’єднує кузовний цех та фарбувальний цех.

Багатоповерхова виробнича установка у місці складання кузова та всього автомобіля – ще одна особливість, що підкреслює унікальність заводу Porsche у Цуффенгаузені.

На тлі реконструйованого Porscheplatz у Штуттгарт-Цуффенгаузені дуже гарно виглядає і новий центр Porsche у Штуттгарті (Stuttgart Porsche Centre).

Двигуни для всіх стандартних серійних моделей Porsche виробляються в Штуттгарт-Цуффенгаузені, у тому числі двигуни Cayenne і новий суперпотужний двигун Carrera GT. Та тут не тільки випускаються двигуни, але й робляться і складаються кузови 911 і Boxster. Моделі Carrera GT і Cayenne виробляються на заводі Porsche у Лейпцигу.

Якщо після такого опису вам закортіло відправитися у віртуальну екскурсію по заводу, ми пропонуємо вам спочатку подивитися на об’ємний план, щоб побачити, де розташовано різні виробничі ділянки. Або ж ви можете відразу вирушити в екскурсію по нашим виробничим приміщенням. Додаткову цікаву інформацію ви знайдете в розділі „Історія виробництва Porsche”.

Наступний розділ: план розташування