This version of the page http://3axid.org/?page_id=2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-12. The original page over time could change.
Фестиваль | Фестиваль "Захід"

Мета

Мета фестивалю ЗАХІД-обєднати людей в любові до всього українського-до культури,до мови рідного краю-її популяризація. Також задачею фестивалю є пропаганда здоровогоспособу життя та піднесення свідомості серед молоді. Популяризація активного відпочинкута розвиток фестивального руху в Україні.

Історія

ФЕСТИВАЛЬ ЗАХІД  2009

Фестиваль ЗАХІД вперше було проведено в 2009 році на території найдавнішого княжого міста Зах України в Звенигороді. Історичне місце, яке колись було центром потужного Звенигородського князівства з могутньою фортецею, яку монголи зруйнували з непокору.

Фестиваль задумувався як альтернатива безкоштовним подіям, щоб показати що справжній український музичний продукт не в андеграунді і здатен збирати публіку.

Фестиваль відбувся 21-22 серпня 2009 року. Слоганом фесту в 2009 році була фраза-СВОЯ МУЗИКА.

Учасниками фестивалю  стали:

Ot Vinta, the Вйо, Фліт, Сонцекльош, Брем стокер, НеДіля, Los Colorados, Оратанія, КораЛЛі, Мій батько пє,  Місто казкових мрій, Серцевий напад, ЕТНО XL, Йорий клоц, І кров по долині, Сахарова бенд.

 

 

ФЕСТИВАЛЬ ЗАХІД 2010

 

Перша новина про яку організатори заявили ще на початку літа була зміна місця проведення фестивалю. Цей крок організатора пояснили декількома причинами: не можливість контролю ділянки-так як подія платна це питання є одни з пріоритетних  в Звенигороді контроль за територією просто неможливий- в результаті велика кількість безбілетників,  поле під проведення фестивалю є вологим та при умові навтіь невеликих опадів фестивальний люд просто би був у багнюці.

Як результат -фестиваль стає мандруючим-організатори хочуть донести культуру в різні куточки країни.

В результаті пошуків під місце проведення фестивалю ЗАХІД 2010 був обраний найбільший замок Львівщини -замок в Старому Селі.

Відбулась подія 21-23 серпня в 12 кілометрах від Львову, певно старі мури замку не бачили такої навали людей навіть під час облог. Фестиваль відгримів в стінах замку  як годиться потужно-і відразу зарекомендував себе як одна з найпотужніших подій в культурному житті України.

Слоганом фестивалю ЗАХІД 2010 стала фраза- СВОЯ КУЛЬТУРА, так як програму було розширено-до музичної частини додалась літературна та мистецька.

 

Учасники фестивалю ЗАХІД 2010:

Мертвий півень, Ot Vinta, Димна суміш, Тінь сонця,  Фліт, the Вйо, Карна, Флайза, Хорта, КораЛЛі, Холодне сонце, Los Colorados, НеДіля, Оркестр Янки Козир, Bandurband, Мерва,  Серцевий напад, Фабула, Місто казкових мрій, Ті що падають вгору, Веремій, Nameless, Мій батько пє, Камо Грядеши, Фіолет, Інший світ, Крик душі, Чобі, Кремп.

 

Літературна сцена була представлена зірками української прози та лірики. На фестивалі відбувались вогняні шоу та лицарські бої, можна було відчути себе в горах видряпавшись на скеледром, був встановлений середньовічний тир де можна було постріляти з лука, проводились майстер-класи та продавались різні народні вироби.