This version of the page http://www.zodub.uz.ua/index.php?id=24 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-10-10. The original page over time could change.
Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва
28.04.2011
«Майстер: життя поза компромісом». Літературна година до 120-річчя від дня народження М.Булгакова



28 квітня в приміщенні Ужгородської спеціалізованої школи-інтернат пройшла літературна година–роздум «Майстер: життя поза компромісом», присвячена 120-річчю від дня народження Михайла Булгакова.

Подібно до багатьох великих творів світової класики, таких як поеми Гомера, «Божественна комедія» Данте, «Дон Кіхот» Сервантеса, «Фауст» Гете, твори Гоголя, Достоєвського та ін., роман Булгакова «Майстер і Маргарита» по праву може бути названий справжньою енциклопедією сучасної йому епохи. В ній, як у дзеркалі, відбились побут, мораль і звичаї нової Радянської Росії, галерея людських типів та характерів, що уособлюють як кращі так і найгірші, темні її сторони.

Ведучі, працівники читального залу бібліотеки, представили учнівській молоді мультимедійну презентацію найзагадковішого роману «Майстер і Маргарита». Він містить багато логічних, моральних та історичних завдань для читача. Тільки розгадавши їх, можна зрозуміти авторський задум та біографічні відомості про великого містифікатора.

Останні сторінки свого роману Булгаков дописував тяжко хворим, тому весь твір, а особливо фінал, сприймаються як духовний заповіт великого Майстра нащадкам. Письменник помирав із словами: «Щоб знали, щоб знали...». Можливо він хотів, щоб ми знали все не тільки про його життя, але й розгадали духовні таємниці, які він нам залишив у спадщину.

Книжково-ілюстративна виставка «Великий містифікатор та геніальний пересмішник» познайомила читачів і з іншими шедеврами творчої спадщини М.Булгакова.

Тетяна Вудмаска, в.о. заст. директора бібліотеки.

11 жовтня
Вірна дочка синіх Карпат

Творчий вечір до 100-річчя від дня народження Марії Кабалюк-Тисянської. докладніше...

04.10.2011

«Ужгород крізь віки» - історична подорож за книгою Сергія Федаки. читати...

30.09.2011

День відкритих дверей з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. читати...

22.09.2011

Час знайти себе: клуб соціально-психологічної допомоги підліткам «Діалог» розпочав свою роботу . читати...


Наша адреса:
Україна, Закарпатська обл., м. Ужгород, 88000,
вул. Волошина, 20; тел.: 3-35-15, 3-61-00,
Відділ 10-11 класів: пров.Театральний,9; тел.: 3-50-57
e-mail: mail@zodub.uz.ua
Бібліотека працює:
9:00 - 18:00
Неділя: 10:00 - 16:00
Вихідний: субота