This version of the page http://host.lviv.ua/directadmin/dns.php (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-27. The original page over time could change.
Платный хостинг и дешевый хостинг php хостинг украина Львов Hosting
.хостинг
.домени
.оплата
.інфоцентр
.замовити
 




 опис DirectAdmin
У Вас питання?
+380.676760216

ICQ: 473613

Курс: $1 = 8 грн.
Головна / інфоцентр - відповіді на питання / Опис DirectAdmin
 
 

    Налаштування DNS

     

    Цей розділ містить дуже важливу інформацію про те, як робити зміни в налаштуваннях сервера доменних імен (DNS) для Вашого веб сайту. Будь ласка, прочитайте цей документ уважно. Він містить важливу інформацію для початківців, короткий підручник "що таке DNS ?", роз'яснення (з прикладами використання): A, CNAME, NS, і MX записів, і як ці параметри DNS міняти.

     

    Важлива інформація для початківців 

    Можливість міняти налаштування DNS свого сайту дуже важлива для більшості користувачів. Проте, невірно введені дані в налаштування DNS можуть призвести до непрацездатності сайту на досить тривалий період. Це відбувається внаслідок того, що зміни DNS не вступають в силу негайно (дивіться пояснення нижче). Якщо Ви зробили помилку, то це призведе до неможливості доступу до Вашого сайту кого-небудь (включаючи Вас). Після того, як Ви виправите помилку, пройде до 72 годин, поки виправлення всуплять у дію.

     

    Ось кілька порад, які допоможуть Вам уникнути помилок:

     

    1.  Дочитайте цей документ до кінця.

    2.  Досконало вивчіть, що таке записи A, CNAME, NS, та MX.

    3.  Вивчайте інформацію, надану провайдером хостингу, а також додаткові керівництва і документи.

    4.  Не робіть серйозних змін без консультацій.

     

    Навіть при невеликій практиці Ви переконаєтеся в тому, що змінювати інформацію в DNS дуже легко.

     

    Вивчення сервера доменних імен (DNS)

     

    DNS (сервер доменних імен) видає інформацію комп'ютерам як шукати один одного через інтернет. Коли Ви набираєте адресу у Вашому браузері, Ваш провайдер (ISP - Internet Service Provider) перевіряє його через сервер доменних імен (DNS), щоб знати куди послати Ваш запит.

     

    http://www.domain.ru --->Перевірка в DNS --->DNS повідомляє адресу domain.ru = 192.168.0.1 --->  Ви отримуєте вміст сайту.

     

    Чому так відбувається?

     

    Такий механізм дії прийнятий тому, що доменне ім'я не завжди має одну і ту ж адресу. Кожен сервер в інтернеті має свою IP адресу (набір цифр, подібно до номера телефону). Кожного разу, коли Ви міняєте хостинг провайдера, а значить переїжджаєте на інший сервер (у нового сервера інша адреса IP).

     

    Сервер доменних імен зберігає запис про ім'я Вашого домена та IP адреси сервера, куди необхідно посилати запити.

     

    Чому я повинен у запису домену вказувати сервер імен (DNS) мого хостингу?

     

    Як було розказано вище, сервер імен відповідає за те, як знайти іфнормацію про Ваш сайте.  Коли Ви заповнюєте запис у Вашому домені, Ви повідомляєте всьому інтернету інформацію про точний напрям де можна взяти найбільш точну інформацію. Якщо Ви не зміните інформацію в запису свого домену (тобто залишите використання DNS попереднього хостинг-провайдера), то покажчик на інформацію про Ваш сайт буде вказувати на сервер, де насправді вже немає Вашого сайту. Або якщо попередній хостинг-провайдер вже вилучив зі свого DNS запису про Ваш сайт, то Ваш домен буде вказувати в "нікуди".

     

    Чому зміни про зміну хостингу так довго вступають в силу?

     

    Коли Ви міняєте хостинг провайдера або перший раз реєструєте доменне ім'я, інформація про новий запис надходить на інші сервери доменних імен (DNS). Ваш сайт може запрацювати вже через 4 години, але середній час поширення інформації становить 24-72 години. Ця затримка відбувається внаслідок того, що більшість серверів імен (DNS) налаштовані на періодичне оновлення інформації. Таким чином, інформація, яка на них зберігається не завжди "жива." Оновлення інформації через певний період часу для даних серверів обраний тому, що інформація такого роду змінюється дуже рідко.

     

    Чому мій домен посилається на старий хостинг, хоча я там давно не маю акаунта?

     

    Цьому є кілька пояснень:

     

    1.  Інформація про старі DNS залишилася в записах Вашого домену.

         Рішення: Відредагуйте запис Вашого домену так, щоб вони вказували на сервер імен (DNS) Вашого нового хостинг провайдера.

     

    2.  Попередній хостер не видалив записи про Ваш домені зі свого сервера доменних імен.

         Рішення: Попросіть їх видалити старий запис про Ваш домен, або дотримуйтесь рішення #1 якщо Ви перейшли до нового хостинг провайдера.

     

    3.  Інформація про новий запис Вашого сайту ще не поширилася на всі сервери імен (DNS). Це трапляється щоразу, коли Ви міняєте запис сервера імен (DNS) домену Вашого сайту.

         Рішення: Почекайте 24-72 години і звертайтеся до Вашого хостинг-провайдера, якщо проблема залишається.

     

    Чому деякі користувачі вже бачать мій новий сайт, а я ні?

     

    Записи про Ваш домен у провайдера, до якого вони підключені, вже оновилися. Будьте терплячі, і найближчим часом (до 72 годин) записи оновляться і у Вашого провайдера.

     

    Чи є який-небудь спосіб подивитися/отримати доступ до мого сайту до тих пір поки не оновлені записи DNS?

     

    Так. Ви можете отримати доступ за адресою http://ip.address/~username.

     

    Зміна налаштувань DNS

     

    Для доступу до налаштувань DNS в головному меню панелі керування натисніть на іконку "DNS Menu".

     

     

    У наведеному прикладі дані настройки DNS для сайту site-helper.com. Наступні абзаци розкажуть Вам як змінювати записи A, CNAME, NS, MX, і PTR. Ця секція необхідна для повного розуміння того, як панель управління керує іменами хостів.

     

    Увага:  Є два шляхи для введення імені хоста:

     

    1. Повне ім'я хоста з крапкою на кінці:   full.hostname.ru.

     

    2. Тільки піддомен:   full

         

    Наприклад, перший запис у зазначеній таблиці можна прочитати так:

     

    admin A  216.194.67.119   або

    admin.site-helper.com. A  216.194.67.119

     

    Обидві ці записи ідентичні. У деяких випадках, які ми розглянемо нижче, описується лише один з цих методів, але також може бути використаний і інший.

     

    Вивчаємо записи: A, CNAME, NS, MX, і PTR.

     

    Записи типу A (A RECORDS)

     

    Запис типу A дозволяє встановити відповідність між ім'ям хоста домену та його IP-адресою.  Наприклад, якщо Ви хочете, щоб mycomputer.yourdomain.com вказувала на Ваш домашній комп'ютер (який має адресу, наприклад, 192.168.0.3), Ви повинні ввести запис так:

     

    Важливо:  Ви повинні поставити крапку після імені хоста.  Не ставте крапки після адреси IP.

     

    Запис CNAME (CNAME RECORDS)

     

    Запис типу CNAME (Canonical Name - Канонічне ім'я) дозволяють привласнювати хосту мнемонічні імена. Мнемонічні імена, або псевдоніми, широко застосовуються для зв'язування з хостом якої-небудь функції, або просто для скорочення імені.  Реальне ім'я іноді називають канонічним.  Наприклад:

     

    vashdomain.ru. A  192.168.0.1

     

    Якщо для хоста є запис типу CNAME, яка містить його мнемонічні імена, інші записи для даного хоста повинні посилатися на його реальну (канонічне) ім'я, а не на мнемонічне. Коли програми DNS зустрічають запис CNAME, вони припиняють свої запити з мнемонічного імені і перемикаються на реальне ім'я. Крім того, якщо це ім'я використано як псевдонім, то на нього не можна занести запис будь-якого іншого типу. Наприклад:

     

    ftp.vashdoman.ru. CNAME  vashdomain.ru.

    mail.vashdomain.ru. CNAME  vashdomain.ru.

    ssh.vashdomin.ru. CNAME  vashdomain.ru.

     

    записи CNAME дають можливість доступу до Вашого домену через адреси ftp.vashdomain.ru,  mail.vashdomain.ru, і т.д.. Без таких записів CNAME Ви не зможете підключитися до Вашого сервера за такими адресами.

     

    Введення запису CNAME

     

    Якщо ми хочемо, щоб home.site-helper.com вказував на site-helper.com, ми можемо зробити це двома методами:

     

     

    Ми просто можемо ввести ім'я піддомену. Не ставте крапку після назви піддомену.

     

     

    Другий спосіб: введіть повне ім'я домену, який закінчується крапкою.

     

    Записи сервера імен (NS)

     

    Записи NS (Name Server - cервер імен) описують авторизовані DNS-сервери для даного домену. Кількість записів типу NS у файлі зони має точно відповідати кількості DNS-серверів, обслуговуючих домен і включати всі DNS-сервери, зазначені в домені. Для доменів другого рівня це DNS-сервери, зазначені в полях "nserver".

     

    Увага:  Зміною записів NS Ви можете зупинити роботу Вашого сайту. Зазвичай не потрібно змінювати записи NS.

     

    Введення запису NS

     

    Спочатку необхідно видалити старі записи NS.

     

    Потім, введіть два нові записи серверів імен. Ім'я хоста серевра імен повинне закінчуватися крапкою, як показано на прикладі:

      

    Не забувайте ставити крапку після імені хоста в записі NS (ns1.newnameserver.com. а не ns1.newnameserver.com).

     

    Записи MX

     

    Запис типу MX (Mail Exchange - поштовий сервер) визначає поштовий сервер - машину, яка обробляє пошту для вашого домену. Пріоритет: визначає значення пріоритетності поштового сервера. Чим менше число, тим вищий пріоритет поштового сервера (0 означає найвищий пріоритет, 65535 - найнижчий). Таким чином, поштовий сервер з більш високим пріоритетом є основним, а поштові сервери з більш низькими пріоритетами будуть другорядним і вступлять в роботу в тому випадку, якщо всі більш пріоритетні сервери з яких-небудь причин недоступні або непрацездатні. Якщо Ви міняєте запис MX таким чином, що пошта буде оброблятися іншим сервером, всі Ваші поточні акаунти POP3, переадресації, поштові роботи і списки розсилки не працюватимуть, пошта на них надходити не буде.

     

    Для зміни запису MX, спочатку зайдіть в "E-Mail Menu" з основного меню панелі управління. Потім, натисніть іконку "MX Records".

     

     

    Видаліть старий запис MX шляхом установки галочки напроти імені запису і натискання на кнопку "Delete Selected." Після виконання даної операції список записів повинен бути порожнім.

     

    Потім, введіть ім'я нового хоста, закінчуючи крапкою, дане Вам провайдером електронною поштою. Потім виберіть пріоритет (зазвичай 10) з випадаючого меню. Рівень пріоритету також повинен бути виданий Вашим провайдером електронної пошти. Натисніть "Add."

     

    Увага:  Обов'язково ставте крапку в кінці імені хоста.

     

    Для відновлення початкових налаштувань запису MX, введіть vashdomain.ru. з пріоритетом 0 після видалення всіх інших записів.

      

    Записи PTR

     

    Записи PTR (Pointer - покажчик) служать для виконання зворотного перетворення IP-адресів в імена хостів. Для кожного мережного інтерфейсу хоста рекомендується створити запис PTR. Записи PTR, як правило, має сенс вносити тільки в зворотні зони. Якщо провайдер виділив вам кілька IP-адрес зі своєї мережі, то з приводу записів у зворотній зоні вам слід звертатися до нього Наприклад, щоб адресі 192.168.0.1 відповідало www.vashdomain.ru, запис має виглядати так:

    1.0.168.192.in-addr.arpa PTR  www.vashdomain.ru.

     

    Примітка: Адресу IP "перевернуть" в першому полі. Будь ласка, використовуйте крапку після імені хоста (друге поле).

     

    Найчастіше використовується метод "in-addr-arpa".

     

    Важливо:   Записи PTR ефективні тільки в тому випадку, якщо Ваш сайт має власну адресу IP.

     

    Увага:

     

    Записи PTR працюють тільки в разі ручного редагування named.conf шляхом додавання необхідної інформації про зону. Це може бути зроблено суперкористувачем (root) (Адміністратором сервера).

     

    зміст
 
Перевірити домен
  

.com

.com.ua

.net

.kiev.ua

.org

.ru

У розділі домени можете підібрати ім`я.

Як оплатити
оплата квитанцією, в любому банку України.
30 днів - гарантія повернення грошей!

Реселінг
Потрібні окремі акаунти для сайтів?
Пропонуємо реселлинг для дизайн студій і веб майстрів.

Зв'яжіться з нами:
+380.676760216

ICQ: 473613
дженерик сиалис купить


Copyright © 2003-2011 Хостинг Украина - TopHosting.com.ua



аренда квартиры посуточно Львов такси Львов