This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=552 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-22. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Металургійний факультет

ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет"

 
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Пари ще не почались

Пошук
Посилання
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
  • Науково-Технічна Бібліотека
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Металургійний факультет

П.С. Харлашин
декан металургійного
факультету, доктор
технічних наук, професор

Факультет є одним з найстаріших в університеті. Він був заснований в 1930 році, як база для підготовки кадрів вищої кваліфікації для металургійних підприємств півдня держави. Педагогічну діяльність у той час здійснювали провідні фахівці металургійного заводу ім. Ілліча. Деканами факультету в різні роки були В.С. Харітонов, О.М. Кулаков, В.Г. Страхов, Р.Ш. Сафаров. З 2001 року факультет очолив професор, доктор технічних наук П.С. Харлашин. На факультеті працювали такі відомі вчені, як І.Г. Казанцев, М.Я. Меджібожський, І.В. Распопов, І.Ф. Зубарев, Д.І. Старченко, Л.М. Соколов, К.Н. Соколов, Б.А. Леонтьев, Є.О. Капустін. Зараз   продовжують працювати професори В.П. Тарасов, О.М. Скребцов, Е.О. Козачков, П.С. Харлашин, В.І. Капланов, С.Л. Макуров, А.І. Троцан, Б.С. Каргін та інші

Наукові школи металургів ПДТУ – професорів М.Я. Меджібожського, Е.О. Капустіна, В.П. Тарасова, Д.І. Старченко та інших – відомі в багатьох країнах світу. Вчені металургійного факультету підтримують тісні зв'язки з колегами з Китаю, Угорщини, Польщі.
За час свого існування факультет дав путівки в життя майже 12 тисячам інженерам-металургам. Найталановитіші з них продовжили навчання в аспірантурі і докторантурі, працювали керівниками крупних підприємств і галузей промисловості. Більшість керівників і інженерно-технічних працівників металургійних комбінатів м. Маріуполя є випускниками металургійного факультету.

Підготовка фахівців ведеться за спеціальностями:
– металургія чорних металів (спеціалізації: виробництво чавуну, виробництво сталі);
– фізико-хімічні дослідження металургійних процесів;
– ливарне виробництво;
– термічна обробка металів;
– обробка металів тиском (спеціалізації: прокатне виробництво, ковальсько-штампувальне виробництво).

Учбовий процес на факультеті забезпечує науково-педагогічний колектив, у складі якого 19 професорів, більше 50 доцентів. Всі кафедри мають унікальні лекційні зали і дослідницькі лабораторії, комп'ютерні класи, які дозволяють проводити учбовий процес, дипломні і курсові проектування на високому рівні, дають студентам можливість одержувати базові знання з математики, фізики, хімії, інформатики, суспільно-політичних дисциплін.

Кафедри факультету:

  • Кафедра металургії сталі ім. професора І.Г. Казанцева
  • Кафедра теорії металургійних процесів
  • Кафедра металургії чавуну
  • Кафедра технології і комп’ютеризації ливарного виробництва
  • Кафедра обробки металів тиском
  • Кафедра металознавства та термiчної обробки металів
  • Кафедра ковальсько-штампувального виробництва
  • Кафедра хімічної технології та інженерії
 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2011 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту