This version of the page http://www.pstu.edu/index.php?id=549 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2011-09-22. The original page over time could change.
Приазовський державний технічний університет | Лучшие университеты и ВУЗы Украины - второе высшее образование в Украине: Енергетичний факультет

ДВНЗ "Приазовський державний технічний університет"

 
Навiгацiя
Розклад
Парний тиждень
Пари ще не почались

Пошук
Посилання
  • Освітній портал
  • Бізнес-інкубатор
  • Науково-Технічна Бібліотека
Информационный партнер.

Продвижение сайтов Google
 

Енергетичний факультет

Ю.Л. Саєнко
декан енергетичного
факультету,
доктор технічних наук, професор

Енергетичний факультет був створений в 1975 році на основі однієї з найстаріших кафедр університету - кафедри теплоенергетики металургійного виробництва. З 1975 року на факультеті створюються перші автоматизовані лекційні аудиторії, класи програмованого навчання. Ініціатором цих нововведень був проректор по учбовій роботі, професор І.В. Жежеленко. З 2007 року по 2010 рык деканом енергетичного факультету був д.т.н. Володимир Васильович Суглобов. Зараз його очолює доктор технічних наук, професор Саєнко Юрій Леонідович.

Вагомий внесок в становлення і розвиток факультету внесли: доценти В.В. Губенко, Ф.А. Гаврилов, Ю.В. Слєпов, професор В.С. Волошин.

За 30 років на факультеті було підготовлено більше 4400 фахівців, а також 85 кандидатів і докторів наук. Ведеться підготовка іноземних студентів і аспірантів з Польщі, Німеччини, Куби, Монголії, Нігерії, Палестини, Йорданії, Сирії, Конго, Лівану і інших країн Азії, Африки, Європи і Америки.
На факультеті проводиться підготовка бакалаврів, фахівців, магістрів. Обдаровані студенти енергетичного факультету можуть продовжити навчання в аспірантурі.

Учені факультету розвивають наукові і ділові зв'язки із зарубіжними вузами. Студенти факультету мають нагоду вчитися, проходити практику або стажування за кордоном (Німеччина, Греція, Польща, Угорщина і інші країни).

У розпорядженні студентів 13 учбових і дослідницьких лабораторій, оснащених сучасним устаткуванням і комп'ютерною технікою. На факультеті створено дві наукові школи, які очолюють доктора технічних наук, професори І.В. Жежеленко та Є.О. Капустін.

Кафедри факультету:

  • Кафедра електропостачання промислових підприємств
  • Кафедра промислових теплоенергетичних установок та теплопостачання
  • Кафедра теплофізики та теплоенергетики металургійного виробництва
  • Кафедра охорони праці і навколишнього середовища
  • Кафедра інтелектуальної власності і права
 
Друга вища освіта в Україні Аспірант Україні Правила вступу до ПДТУ
Приазовський державний технічний університет © 2002-2011 http://pstu.edu 
Зв'язок з адміністрацією сайту